Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Q6600 ve E8400 Ana Konu / Test Sonuçları

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Cpu >> Q6600 ve E8400 Ana Konu / Test Sonuçları Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Replica_Gun_Snatch

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

4 Temmuz 2008; 1:09:54 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Bu iki işlemci için onlarca konu açıldı. Henüz kimse net birşey söyleyemiyor.
Kimisi Q, kimisi E'den yana. Ben Q6600'ün daha iyi olduğuna kanaat getirdim ve aldım.
Fakat aşağıdaki testlere bakınca...

Aşağıdaki bilgileri bu iki işlemci arasında kalıp da kendi çalışma alanına uygun olan işlemciyi seçemeyen ve benim gibi kararsız kullanıcılar için veriyorum.

E8400'ün Q6600'den yüksek değerlere sahip olduğu test uygulamaları.

Q6600'ün E8400'den yüksek değerlere sahip olduğu test uygulamaları.

Görülen o ki; oyunlarda E8400'ün üstünlüğü farkedilir derecede yüksek. Render uygulamalarında ise Q6600 ön plana çıkıyor. Tercih sizin.

Overclocksuz olarak E8400 ve Q6600'ün konumu (Passmark ile ölçülmüştür)

Overclocklu olarak E8400 ve Q6600'ün konumu (Passmark ile ölçülmüştür)

İşlemcilerin fabrika çıkış bilgileri:

E8400

L2 seviye 6MB
FSB frekansı 1333 MHz
Çekirdek frekansı 3,00 GHz
Teknoloji 64 bit
Soket yapısı 775 pin

Q6600

L2 seviye 8 MB
FSB frekansı 1.066 MHz
Çekirdek frekansı 2.4 GHz
Teknoloji Quad Core 64 Bit
Soket yapısı 775 bit

Son olarak Q6600 Vista Ultimate Performans Puanını vereyim (sistem mesajın en sonundadır);

Performansından gayet memnunum.

E8400 Vista Ultimate Performans Puanı (Bu erkan görüntüsü başka bir forumdan alıntıdır, anakart ve ramler aynıdır. Ekran kartı daha üst model olan HD3870'dir.);
Yani ekran kartından kaybediyor sistemim. Burada E8400'ün 5,7 aldığını görüyoruz. Taban puanı olan 5,7'yi dikkate almamanız gerektiğini hatırlatmama gerek yok herhalde.

Gelelim konunun ikinci bölümüne, bu biraz kişisel...

Beni bilen bilir, son sistemimi toplayana kadar forumun veritabanını epeyce şişirdim. Şişirmeye devam ediyorum.
"Değiştirip E8400 mü alsam yeniden?" diyorum. Aklımı çeliyor şeytan. :) Gerçekten o kadar kararsızım ki, kelimelerle izahı yok. Bir de ben kolay kolay birşey beğenemem. Sadece donanımda değil genel olarak. İşlemci dört çekirdek dedik, ileriyi düşünmek dedik falan ama hep gözüm E8400'de.
Beni tatmin edecek birşeyler söyleyin. İki işlemci arasında kalanlar için de aydınlatıcı olur.

Sistemin diğer bileşenleri:
2x1 GB OCZ 800 mhz soğutmalı ram
500 gb Seagate 32 mb hdd
Sapphire HD 3650 ekran kartı (Bunu kesinlikle değiştiriyorum zaten. ATI'nin bana ikinci keleği oldu bu. Nvidia çipsetli bir ürün alacağım.)
ThermalTake M9 PSU'suz kasa ve 500W OCZ PSU
ASUS dvd rw, 22" LG monitör vs.

* Uygulama test verilerini Tom's Hardware'den derledim.
* PassMark değerlerini CPUBenchmark'den derledim.

Edit:
E8400 Vista Ultimate Performans Puanı ekledi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Replica_Gun_Snatch -- 4 Temmuz 2008; 1:58:44 >

antiyoba

4 Temmuz 2008; 1:20:18 

O testler default hızlarda yani E8400 3000 mhz de Q6600 2400mhz de test edilmiş. İşlemcini 3000mhz ye oc edersen E8400 ü sollayıp geçersin.
novalgine_plus

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

4 Temmuz 2008; 1:23:50 

madem bi tarafın 4 çekirdek işlemci derken gözün 8400 de o zaman q9xxx serisi bi işlemci alıp tatmin edebilirsin kendini kanku

@antiyoba q6600 3 ghz e çıkarırken ne den 8400 defaultta olsun onuda 4 ghz yapıp testleri öle yapalım

Intel Core 2 DUO E8400 3.0 @4.0ghz Stok fanla stabil** ASUS P5Q PRO P45 CrossFireX ** Team Extreem 2x1 gb 800 Mhz @1070 Mhz 5-5-5-15 ** GECUBE HD4870 ** ** Philips Lx 700 5+1 Rms 300W ** 320 GB Samsung SATA2**ASUS 1814BLT 18XDVD 8XDUAL LIGHTSCRB(SYH)SATA** RECOM Power Engine 600 Watt PSU **Xclio CoolBox Özel Soğutuculu Kasa**Smart Disk Sata Premium 500 GB Harici HDD**Samsung 22" 2232BW Monitor.
Replica_Gun_Snatch

4 Temmuz 2008; 1:26:37 

@antiyoba, mantıklı bir yaklaşım mı acaba? Diğer işlemciye o/c yapılmıyor gibi söylemişsin. :D

@novalgine_plus, nereden kanku oluyoruz? Q9XXX serisi yaramaz.

antiyoba

4 Temmuz 2008; 1:32:11 

quote:

@antiyoba, mantıklı bir yaklaşım mı acaba? Diğer işlemciye o/c yapılmıyor gibi söylemişsin. :D

Hayır onu demek istemedim. Sen o testlerin benim dediğim hızlarda yapılmış olanını görseydin gene bu konuyu açarmıydın babında o örneği verdim.
Replica_Gun_Snatch

4 Temmuz 2008; 1:45:24 

quote:

Orjinalden alıntı: antiyoba

quote:

Hayır onu demek istemedim. Sen o testlerin benim dediğim hızlarda yapılmış olanını görseydin gene bu konuyu açarmıydın babında o örneği verdim.

O/C yapacağım elbette, o performansa sahip ve şahit olmak benim de hakkım. :P
O testleri görmemi sağlar mısın lütfen? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Replica_Gun_Snatch -- 4 Temmuz 2008; 1:45:17 >

Drift_Kinq

Sisteme Gözat

4 Temmuz 2008; 1:50:21 

o/c siz Q6600 bu değerlerde ise o/c li hali hem sollar hem saglar her türlü geçer walla bende cok memnunum Q6600 den

\\\ Asus P5K-E WİFİ/AP Edition _ Intel Core 2 Quad Q6600 2.4 GHz _ Kingston Hyper-X 2x1024 DDR2 800 MHz _ MSI 8800GTS OC Edition _ 320 GB WD S-ATA II _ Asus TA-250 _ Enermax Infınıtı 720W PSU _ Samsung LightScribe Multi DVD 12x DVD-RW ///

DoNaNıMHaBeR oVeRCLoCK TeaM
Replica_Gun_Snatch

4 Temmuz 2008; 2:00:37 

quote:

Orjinalden alıntı: Drift_Kinq

o/c siz Q6600 bu değerlerde ise o/c li hali hem sollar hem saglar her türlü geçer walla bende cok memnunum Q6600 den

Overclocklu ve overclocksuz test sonuçlarını ilk mesaja ekledim. (Passmark verileri.)

antiyoba

4 Temmuz 2008; 2:01:43 

quote:

Hay hay emrin olur. buyur.

http://xbitlabs.com/articles/cpu/display/core2quad-q6600_8.html
Replica_Gun_Snatch

4 Temmuz 2008; 2:09:17 

quote:

Orjinalden alıntı: antiyoba

quote:

Hay hay emrin olur. buyur.

http://xbitlabs.com/articles/cpu/display/core2quad-q6600_8.html

Estağfirullah, emir vermedim rica ettim.

1- Karşılaştırılan kart E8400 değil.
2- O kadar o/c ile kasadan duman çıkmaz mı? 2.4'ten 3.6 yapmış amcalar.

antiyoba

4 Temmuz 2008; 2:11:09 

Yaw sen karşılaştırılan işlemciye ne bakıyorsun testlere baksana çoğu aynı zaten.

Edit: İyi bir soğutucu şart oc için orası kesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antiyoba -- 4 Temmuz 2008; 2:12:31 >
lord of the pes

4 Temmuz 2008; 2:31:22 

hay sen senden Allah razı olsun hocam yha bnde yeni sistem toplıcam q6600 e doğru kayıyordum ki oyun performasını görünce e8400 de karar kıldım

center]
Pro Evolution Soccer 2009

[/center]
{PeGaSuS}

Sisteme Gözat

4 Temmuz 2008; 2:36:51 

Oyun için kesınlıkle 8400derım..en kötüsü bile 4ghz çalışıyor nerdeyse oc ile..4ghz yapabilen q6600 bulmak cok cok zor (:

Replica_Gun_Snatch

4 Temmuz 2008; 2:37:23 

@antiyoba bana net birşey söyle. Bu sefer emir. Q6600 oradan bakınca daha mı iyi görünüyor sana?

{PeGaSuS}, Q6600'ü kastırsak ne kadar çıkar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Replica_Gun_Snatch -- 4 Temmuz 2008; 2:38:05 >

antiyoba

4 Temmuz 2008; 2:44:35 

quote:

Orjinalden alıntı: Replica_Gun_Snatch

@antiyoba bana net birşey söyle. Bu sefer emir. Q6600 oradan bakınca daha mı iyi görünüyor sana?

{PeGaSuS}, Q6600'ü kastırsak ne kadar çıkar?

Ben photoshopcuyum bana tabii ki Q6600 göz kırpıyor. Fark atan oyun olarak da oraya en sevmediğim oyunları koymuşlar oyun açısından kararsızım. Mesela 865pe nin 4870 testlerinde 3.7 ghzlik Q6600 var ve ziwro nun 4ghz lik E8400 üne baya bi fark atmış görülüyor. O testleri incele kendin karar ver artık.
Replica_Gun_Snatch

</