1 köprü diyot we 2 kondansatörler simetrik olarak doğrulttım ancak kendi yaptıığm amfide kullanmak için tam regüle olması gerekiyor
bilen arkadaşlar bilir stk entegre çok hassas bir entegredir amfimde bunu kullandım voltaj oynamalarından dolayı sürekli entegre yanıyor bunun için bi regüle yapmam lazım devre veya önerisi olan arkadşlardan cwp bekliyorm şimiden teşekkür ederm
regüle yapman eksta masraf+ekstra güç kaybı+ekstra ısıya neden olacak 55vac doğrultulunca 55x1,4(ortalama değer)=77v civarına gelecektir kullandığın stk hangisi öğrenebilirmiyim.keske daha düşük v da trafo sardırsaydın 2x45v gibi
regüle yapman eksta masraf+ekstra güç kaybı+ekstra ısıya neden olacak 55vac doğrultulunca 55x1,4(ortalama değer)=77v civarına gelecektir kullandığın stk hangisi öğrenebilirmiyim.keske daha düşük v da trafo sardırsaydın 2x45v gibi
anlaşılan regüleden deil de entegrenin limitlerini zorladıgın için yakıyosun zira 2 adet 10000uF ile gayet yeterli regülasyonu saglarsın...
Trafodan yaklaşık 170V çıkacak.. 170 - 110 = 60V.. 5A ile çarparsak: 5x60 = 300V regüle üzerinde harcanacak.. Size kalan 200W olacak.. Üstelik üzerinde 300W harcanan transistörler için amfinin kendisi kadar soğutucu gerekecek.. Bu nedenle linear regülatör kullanmak hiç akıl karı gibi görünmüyor..
Bu durumda makul yol PWM regülatör kullanmak.. Fakat PWM regülatör ile yüksek akımlarda negatif regülasyon pek kolay ve makul değil.. Sadece 110V ve 5A PWM yapmak sorun değil, velakin, +/-55V biraz düşündürücü..
Yapılmaz değil elbette. Ama bu iş için basit bobinler vs. kullanmak imkanınız olmaz.. Düzgün sarılmış trafolar vs. gerekir.. Bence iki tane ayrı regülatör yapıp birbirine bağlamak daha kolay olur gibime geliyor..
Yüksek sesle düşününce, aklımdan bunlar geçiyor. Eğer büyükçe, Sarı/beyaz renkli demir tozu (iron powder) toroid çekirdeği bulabilirseniz/bulabilecekseniz biraz daha düşünmeye değer sanıyorum..
Anam İmzam kural Dışıymış Bundan Sonda Dh de Kimseye Destek Vermiyorum.Sorusu Olan Yardıma İhtiyacı Olan sezerkiran@hotmail.com adresinden bana ulaşabilir :/
Entegre için tavsiye edilen besleme voltajı +-66V. 66/1,41= 46,8V. Hoparlör direnci 8ohm olmalı. Ben olsam, 6ohm gibi biraz daha düşük empedanslı hoparlör de kullanacaksam bunu da hesaba katıp birazcık emniyet payı bırakarak sargıları 2x40V'a kadar sökerdim. Trafonun değerli 500W'ı maalesef 360W civarına düşer. Yapılan hesapla, regülasyonda zaten 200W kadar harcanıyor. Hiç olmazsa kaybetmek için üste para verilmemiş olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_cag -- 16 Temmuz 2008; 0:24:06 >