Arkadaslar Speed fan die bi program duydum ve indirdim suan kullanıyorum hayretler içinde kaldım bi yükledim %20 ye düşürdüm ses yok oldu nooldumu sasırdım ama bunun bi zararı varmı ses cıkmıyo pc den ama %20 yada %15 lerde tutmanın bir zararı varmı lütfen söyletsiniz iyi olr ....
valla %20 lere düşürdüğümde sinek ucsa sesini duyuyorum ama bilgisayar acayip bir şekilde yavaşlıyor o kadar yani sanırsam cpu yu yükseltiyor , 80 90 lara kadar zaten yanında bir oyun açsak cpu 140 ları geçer onun için sordum napalım bilgisyarı zorlamadan sadece download yapcağım zamanlar %30 lara düşürürüm gece fln yatarken neyse sağolun
valla %20 lere düşürdüğümde sinek ucsa sesini duyuyorum ama bilgisayar acayip bir şekilde yavaşlıyor o kadar yani sanırsam cpu yu yükseltiyor , 80 90 lara kadar zaten yanında bir oyun açsak cpu 140 ları geçer onun için sordum napalım bilgisyarı zorlamadan sadece download yapcağım zamanlar %30 lara düşürürüm gece fln yatarken neyse sağolun
Bu şekilde bir fan kontrolü pek sağlıklı olmaz. Kasa fanı görevi olanları bir fan kontrolcüye bağlayarak sessizlik elde etmen daha sağlıklı olur... Cpu fanını yavaşlatmak akıl kârı değil...
Speed fan'da auto fan hızı ayarı yapabiliyorsunuz.
Configure'dan hangi temp'ın hangi fanların hızını ayarlayacağını seçin önce. +'ları tıklayarak. Gereksiz ölçülen değerleri baştan kaldırın checki kaldırarak kurtulun. Eğer bir sıcaklığı görmek istiyorsanız ama fanları hızlandırmasını istemiyorsanız + yı tıklayın ve tüm altındaki etkilediği fanları işaretini kaldırın.
Hangi sıcaklık ne diye merak ediyorsanız bir ısıtan program çekin prime 95 gibi artan sıcaklık işlemci değişmeyenler ise saçma yanlış okunan değerlerdir.
Sonra sıcaklığın üstüne tıklayarak hangi sıcaklığı hedeflediğinizi ve hangi sıcaklığın tehlikeli olduğunu seçin. Burda işlemciler için 60 C genelde normal kabul edilebilir.65-70 ise tehlike sınırı diyebilirsiniz.
Sonra speeds e gelerek fanların hani aralıkta dalgalanacağını belirtin birde "Automatically Variated" seçeneğini işaretleyin. Genelde sessiz kabul edebileceğiniz bir değeri belirtin bir sorun olursa onu geçiyor zaten otomatik olarak. Ben %20-30 arası ayarlıyorum genelde.
Options kısmına gelin ve "Delta Value for fan speeds" kısmına gelip %1'e kadar düşürün. Böylece fan hızlanması yada yavaşlaması oldukça yavaş olacaktır. Eğer ki çok ısınan bir sistem varsa bunu %5 de yapabilirsiniz.
Bundan sonrası genelde denemeye kalıyor.
Athlon 64 X2 BE-2400+, Asus M3A-H/HDMI, 2x1 GB DDR2-800 , LG L226WTQ, Ati HD4850 512Mb, SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek , Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Hp Photosmart 7150, HP Scanjet 3500C, Microsoft Wireless Multimedia Set, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad Standart soğutucu
Fan deviri düşürmek çözüm yolu değil... Fan devri düşerse bu sefer de işlemci ısınmaya başlayacak.
Eğer kasa içi soğutmanız kuvvetli değilse,işlemci fan hızıyla kendiniz oynamayın.
Ancak yazılımsal olarak kontrol edebiliyorsanız ve sıcaklığa oranlayabiliyorsanız,20C - 60C arası fan devirlerini oranlayabilirsiniz. Yani 60C olunca tam devir,20C ve altına indiğinde 0rpm gibi.
Onun haricinde,herhangi bir donanımsal zararı yok. Gözünüz işlemci sıcaklığında olsun.60C'yi geçmediğinden emin olun.
hocam bende kullanıyorumda programı %100 le çalışıyor fan 60 derece %70 veya %75 e düşürünce hem o tiz sesi kesiliyor hemde sıcaklık ayni fakat anlamadığım şey benim cpu da macun mu kötü ne %100 le fan çalışırken oyunlarda 70-75 e kadar yükseldiği oluyor ne yapmalıyım o/c yapmadan öncede böyleydi halada böyle o/c 200x15 den 210x15 yaptim lazım olucaksa buda