Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Pc kafayı yedi??

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Teknik Yardım >> Pc kafayı yedi?? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
dragon-black

3 Temmuz 2008; 22:07:59 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar son günlerde bilgisayarım kendi kendine interntet explorer'den çıkıo kendi kendi reset atıo ve biraz da takılıo virüs girmiş olabilirmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragon-black -- 3 Temmuz 2008; 22:13:40 >

muratkaya

4 Temmuz 2008; 0:43:37 

- Olay 'olabilir' safhasını geçmiş. Daha fazla zarar görmeden nod32'ye bir uğra derim ben.

P4 3.0@3.7ghz 800Mhz 2Mb cache 775Lga 64bit Cpu, 1.5gb ddr400 ram, ASUS P5P800S anakart, PALIT 7600GT 256Mb DDR3, maxtor 30gb HDD+ SAMSUNG 80Gb SATA, samsung 52x32x52 Cd Rw, Samsung DVD, ASUS 450Watt PSU.... ZEROTHERM CF900 LGA 775 High Perf. Cpu Cooler+Arctic Seramic mx-2
Salih*

4 Temmuz 2008; 1:18:17 

Avast 4.8 'i de tavsiye ederim..

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
DidierDrogba

4 Temmuz 2008; 13:14:29 

arkadasım res atmasının nedeni ya power supply yattara oldu ve ram larda bi problem vardır ama illede virus taraması yapicem dersen trial kaspersky oneririm yok ben pc me korurum 1 yıl diosan biz pc ciyiz bana bi pm cak soyliim

RomanticaL

4 Temmuz 2008; 13:22:54 

1- CPU ve power supply fanlarini kontrol edin çalışıyormu. isinmadan dolayi yapiyo olabilir.
2- ram lerde sorun olabilir arıza yada birbirleriyle anakartla uyumsuzluk vs gibi. birden fazla ram varsa tek tek denenmeli yada başka ram kullanılmalı.
3- işlemci fanı yerine iyi oturmamış olabilir
4- çakışan programlar neden olabilir sorundan önce yuklediğinizprogramlrı kaldırıp deneyin.
5- harddiskte bad sektörde buna neden olabilir. ( az ihtimal ama forumda başına gelen var)
6- psu'dan gelen anakarta bağlanan kabloları bi daha kontrol et.
7- psu yetmiyor olabilir. yukseltmelisiniz yani para :))
8- bazı virüs ve spylar reset atmaya neden olabilir. antivirüs ve antispy programlarıyla taratmayıda deneyin.
9- İşlemcide termal macun var mı kontrol et.
10- ekran karti fani ve kabloları kontrol edilmeli.
11- işlemci ısısını kontrol et.
12- usb çıkışları.
13- oyun oynarken başına geliyorsa ekran kartının sogutması kötü olabilir.
14- şebekeden gelen voltajın düşük olmasından şebekede kısadevre değil ama atlama durumlarında reset olabilirki forumda baya bu nedenle reset atan vardı topraklama olmalı mutlaka. ve sadece b sayara ait piriz olsa iyi olur. (forumda bu nedende fazlaydı)
15- Power sp den de olabilir.(Eğer powerden ise hiç durmadan power splyni değiştirilmeli.Yoksa diğer parçalarda gider. b sayar yeni ise yada yeni bir parça falan taktıysa power supply kaldırmıyor olabilir. )
16- ekran kartında sorun olabilir. ( çıkartıp başka takmak çıkardığımızı başka yerde denemek gerekir)
17- anakartında sorun olabilir.
18- hard disk kablolarında sorun olabilir.
19- Pci slotlarına takılan ethernet kartından olabilir.
20- bios ayarları değiştirilmiş olabilir. default yapmak çözüm olabilir.
21- agp slotu bozuk olabilir.
22- kartlardan biri yanmış olabilir
23 çok düşük ihtimalde olsa biosun guncellenmemesindende kaynaklanan problem olabilir. yeni donanım eklendiği taktirde. bu sorunu yaşayan bir arkadaş varmış forumda.
24- eğer daha önce kullanmadığınız bir işletim sistemini ik defa yuklediyseniz donanımınızın bu işlem sistemine yeterli konfigurasyona sahip olması gerekmektedir buda kilitlenmelere neden olabilir.
25- cd-dvd sürücüleride neden olabilir farklı sürücüler denenebilir kilitlenmelerde.

YAZAR : selenvirus

http://forum.donanimhaber.com/m_4481363/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RomanticaL -- 4 Temmuz 2008; 13:47:32 >

Insanları ne kadar düşünürsen düşün,onların seni o kadar düşükmediklerini öğrendim..
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Teknik Yardım >> Pc kafayı yedi?? Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Sapphire HD4850 512MB
ATI ın son dakika atağı HD4850 ve HD4870 ekran kartları
Gigabyte Türkiye Röportajı
X58 ve Pasif soğutmalı HD4850 ekran kartı üzerine

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç