35 metrekare güneydoğu cepheli salonum için 18.000 btu veya üzeri klima almayı düşünüyorum.Bu düzeydeki klimalarda A sınıfı olan klima varmıdır ?Yoksa gözü karartıp Samsungun 18.000 lik yada 24.000lük olan klimasını hafta sonu almayı düşünüyorum.Şimdiden teşekkürler.
Elbette birçok markanın 18.000 ve üzeri modellerde de A sınıfı verimlilik vadeden modelleri mevcut. Örneğin Demirdöküm yeni A sınıfı, Baymak A sınıfı gibi orta düzey markaların yanında, Fujitsu, Mitsubishi, Daikin vb üst sınıf klimalarda mevcut. Bu nokta da sizin bütçeniz ön plana çıkıyor. Karar ve seçim size kalmış.
kardeş geçen sene arçelik aldım A sınıfı neo-plasma 19500 btu yaklaşık 30 metre kare alanı canavar gibi soğutuyor kutup gibi yapıyor.yaygın servis ağı var öyle parça yok istanbuldan getirtelim ayağı yok tabi istanbulda oturmuyorsan :) ucuzda senin maximum fiyatının altındadır ben taksitle 1290 a almıştım.tavsiye ederim.iç ünite 3 yıl dış ünite 5 yıl garantili.gayet memnunum kendi odamdada var aynen arçelik 9500 btu neo-plasma A sınıf.gelen elektrik parası geçen ay 46 milyondu bu ay çok sıcak ama 100 milyonun üzerine çıkmaz sanırım ki iki odada çalışıyor.üstelik Adana hell de yaşıyorum :) şimdiden hayırlı olsun...
18.000 üzeri modeller mitsubishi dahil genelde c veya d sınıfı.bildiğiniz model varsa yazabilirseniz sevinirim.bütçe ne yazıkki kısıtlı.max. 1800 ytl.
Tabiki kağıt üzerinde belirtilenlere göre ekleyeyim. Ama unutmadan kullanmadım ve kullananı henüz görmedim. Yeni ürünler zaten alanlar yeni yeni alıyor.
18.000 üzeri modeller mitsubishi dahil genelde c veya d sınıfı.bildiğiniz model varsa yazabilirseniz sevinirim.bütçe ne yazıkki kısıtlı.max. 1800 ytl.
Tabiki kağıt üzerinde belirtilenlere göre ekleyeyim. Ama unutmadan kullanmadım ve kullananı henüz görmedim. Yeni ürünler zaten alanlar yeni yeni alıyor.
Meşhur markalarımızda 18.000 BTU R410 Gazlı A sınıfı ürünler 2500 YTL ve üzerine çıkmakta.
Bu saydığınız klimalar sözde A sınıfı ancak Özde D ve C hatta E sınıfı klimalar. Bunlar tamamen türk halkına atılan kazıktır. Halkımız A sınıfı klimanın nasıl olacağını bilmiyor. A sınıfı ve tasarruflu klima inverter olur.
PEKİ ALKOM R410 DÜZ KLİMALAR DADA A SINIFI DİYE BİR GERÇEK YOKMUDUR ..... İLLE İNVERTER KLİMAMI A SINIFI OLUYOR
quote:
Orjinalden alıntı: ALKOM-ALARKO
quote:
Orjinalden alıntı: vezyr
quote:
Orjinalden alıntı: waterfall_man
Meşhur markalarımızda 18.000 BTU R410 Gazlı A sınıfı ürünler 2500 YTL ve üzerine çıkmakta.
Bu saydığınız klimalar sözde A sınıfı ancak Özde D ve C hatta E sınıfı klimalar. Bunlar tamamen türk halkına atılan kazıktır. Halkımız A sınıfı klimanın nasıl olacağını bilmiyor. A sınıfı ve tasarruflu klima inverter olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BJKKKKK -- 7 Temmuz 2008; 19:02:43 >
PEKİ ALKOM R410 DÜZ KLİMALAR DADA A SINIFI DİYE BİR GERÇEK YOKMUDUR ..... İLLE İNVERTER KLİMAMI A SINIFI OLUYOR
quote:
Orjinalden alıntı: ALKOM-ALARKO
quote:
Orjinalden alıntı: vezyr
quote:
Orjinalden alıntı: waterfall_man
a SINIFINDAN KASTIN NEDİR Kİ ELEKTRİK TASARRUFU YADA VERİMLİLİK EĞERKİ ELEKTRİK TASARRUFU ARIYORSAN KLASİK TİP KLİMALARDA BU İMKANSIZDIR. ANCAK VERİM ARTIŞI SÖZ KONUSUDUR. TABİKİ BEN DEĞERLERİ İNCELEDİM HİÇ İNANDIRICI GELMEDİ İSTERSEN SENDE DİĞER KLASİK KLİMALARIN A SINIFI OLMAYANLARI İLE KARŞILAŞTIR. YAKITLARI. EĞERKİ INVERTER KLIMA KULLANIRSAN ÖDEYECEĞÜİN ELEKTRİK FATURASI YARI YARIYA DÜŞECEKTİR. COP VE EER VERİMLİLİĞİ GÖSTERİR ELEKTRİK TASARRUFUNU DEĞİL. ÇOK İŞ AZ ELEKTRİK MANTIĞI İLE ANCAK DÜZ TİP YANİ KLASİK KLİMALARIN ÇALIŞMA PRENSİBİ STANDART MOTOR DEVRİ VE DUR KALKLAR ÜZERİNE KURULUDUR VE E,D,C SINIFI KLLİMALAR İLE ARASINDA ÇOK FAZLA ELEKTRİK TÜKETİM FARKI YOKTUR. TABİKİ BU MARKADAN MARKAYA DEĞİŞİR. SİZ 24000 LİK KLİMAYI SON ZAMLARDAN SONRA 10 SAAT ÇALIŞTIRDIĞINIZDA 120 YTL DEN AŞAĞI FATURA ÖDEMEZSİNİZ, INVERTER İSE %50 EN AZ DAHA AZ ÖDETİR. ŞİMDİ SİZ DÜŞÜNÜN AKLINIZA TAKILAN BAŞKA ŞEYLER VARSA SİZE YARDIMCI OLAYIM.