Arkadaşlar anakartım K9A2-CF, işlemcim amd 5200+, ramlerim 1gb*2 Kingston 667mhz Sorum şuki biosdan ayarlara giriyorum ve işlemci hızını 3000Mhz e çıkarıyorum. Doğal olarak da CPU FSB değeri artarken ram değeride artıyor. Çarpanı 1:1 e indirmeme rağmen bilgisayar açılmıyo ve tekrar biosa döndüğümde ramlerin 770mhz de olduklarını görüyorum (Biosun o kısmının en yukarısında soluk bi şekilde geçerli ayarlar kısmında yazıyo) yani bu FSB/Ram oranı bi işe yaramıyormu yoksa ben bu oranın ne işe yaradığını yanlışmı biliyorum?
öncelikle biosta ilk gösterdiği değere bakma. orada niye öyle gösteriyor, ben de anlamamıştım. 3000/13.5=222 Mhz yp fsb'yi, fsb/ram oranını 1.33 yap ki ramlerin 222x2x1,33=590 Mhz de çalışsın.
Ramleri alalı 1 seneyi geçti işlemciyi o zamanlar almıştım overclock a ihtiyaç duymamıştım ayrıca ram lerin hızlarınında bu kadar etkili olduğu da aklımada gelmemişti:) Bu arada benim işlemcim son 2800mhz gördü sonra overclock yapamadım işte ram lerden mi kyanaklanıyo o çarpanlarla oynadım dediğin gibi normlade 600mhz de çalışıyo görünüyo ama bilgisayar açılmıyo voltajlarlada oynadım hafif:)malesef sonuç aynı