arkadaşlar elimde eten m700 marka cep bilgisayarı var boot modu uçtu forma yazdım jyag yapıp yüklememi söylediler ama beceremedim bilgisis olan varmı acaba? Bu hatayı veriyor:
+------------------------------------+ | SEC JTAG FLASH(SJF) v 0.2 | | (S3C2440X & SMDK2440 B/D) | | for WIGGLER JTAG Dongle | | Modified by Zibi 2008-03-31 | | for GPS_MODEL_17_S_V1 Board | +------------------------------------+
Usage: SJF2440 /f:<filename> /d=<delay> ERROR: No CPU is detected(ID=0x8395c53c).
[SJF Main Menu] 0:K9S1208 prog 1:K9F5608 prog 2:28F128J3A prog 3:AM29LV800 Prog 4:Memory Rd/Wr 5:Exit Select the function to test:0
My cpu SC32442 Nand flash. Jtag connection prosedur ?
ERROR: No CPU is detected(ID=0x8395c53c).
forma yazdım buları yazdılar anlayamadım . (On cable nid in 1 state voltage -3.3 v.
eten mainboard circuit nid check state.
In power connect state on jtag pin (mainboard) (on m600+) TDI,TCK,TMS state 1. In power on (end RST set in 1 -this is m600) state on mainboard pin setted in 0)
verdiği hatadan anlaşılacağı üzere CPU yu algılayamıyor. bunun iki sebebi olabilir. ya cpu bozulmuştur. ya da jtag bağlantısını doğru yapamıyorsun. elinde wiggler jtag varmı? yoksa kendinmi yaptın? kendin yaptıysan devrede hata olabilir. elinde başka arm işlemcili kart varsa onlarda deneyebilirsin. ayrıca jtag ile haberleşirken karta enerji verilmesi gerekir. sende bulunan ekipmanları ve yaptığın işlemleri sırası ile açıklarsan yardımcı olabilirim.
cevaplarınız için teşekkür ederim. evet devreyi elektronikçiye yaptırdım başka bir kart üzerinde deneme imkanımda yok resmini çekip şemasını koysam doğru olup olmadığını siz anlayabilirmisiniz ?. ben şöyle tahmin ediyorum jtag bağlantısını yaparken belli prosedürler var o prosedurun ne olduğunu ben çözemedim. ah çözsem :) ingilizce yazmış vatandaş bunu yazanda ingilizce bilmeyen bir çinli :) o yüzden tefrruatlı bir şekilde yazamadı bana.
Bendeki eten m700 cep bilgisayarı sadece bootloader modunu yüklemek istiyorum ama beceremiyorum. wiggler jtag devresini yaptırdım ve onu kullanıyorum. birde h-jtag diye bir program var onda autodedect yerine arm 920 işlemci seçeneğini seçince işlemciyi algılıyor ama bu seferde "Can`t halt target and make it enter DEBUG state" diye hata mesajı veriyor googlede aratıyorum bazı ingilizce sitelerde hata giderme moduna geçip hata gidermesi yapılması lazım gibi şeyler yazıyor ama ben gene anlamıyorum.:) lütfen yardım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi computerboy -- 8 Temmuz 2008; 15:39:58 >
harici nand/nor flash programlamak için samsung'un sjf2440 programı var. h-jtag yerine onu kullanmalısın. bende s3c2440 board ile gelen orjinal wiggler jtag var. telefonu bana göndermek istersen senin için denerim.
hocam o programda var bende wigler için modifiye edilmiş hali bide orjinal hali orjinalde jtagı hiç görmüyor ama moddifiye edilmiş programda cpu nun' id kodunu görüyor. siz neredensiniz. nereye göndereyim.
Arkadaşlar aşağıda ne yazıyor bi kavrayabilsem jtag devresine güç ver sonra kabloları bağla sonra anakarta güç ver resetmi yap diyor şase(gnd) bağlantısı hiç yazılmamış ne diyor bu yaw. burayı çözsem belkide olacak.
(On cable nid in 1 state voltage -3.3 v.
In power connect state on jtag pin (mainboard) (on m600+) TDI,TCK,TMS state 1. In power on (end RST set in 1 -this is m600) state on mainboard pin setted in 0)
sana gönerdiğim pm de bahsettiğim üzere bana gönderdiğin jtag bağlantı resminde TRST pini yok. standart olarak jtag de TRST, TDI, TMS, TDO, TCK olması gerekir.
Doğru diyosun hocam. forma yazdım ellerinde sadece bu pin çıkışlarını gösteren şemanın olduğunu söylediler başka bilen yok etencorpada yazdım onlar ilgilenmedi. gizli felan dediler. ama formda aynı tür cihazı jtagı yapan var o yapmış vede çalıştırmış tahminimce aşağıdaki metnin içinde gizli o bilmece gibi walla :)
(On cable nid in 1 state voltage -3.3 v.