Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Bir Sorum Var

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Web Tasarım - Programlama] >> Hosting, Domain, Reklam Alış-verişi >> Web Domain - Domain Alım Satım >> Bir Sorum Var Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Razercode

3 Temmuz 2008; 15:48:10 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Benim almak istediğim bir domain var. www.domaintools.com 'da arattırıyorum."Previously Registered" yazıyor.Fakat Turkticaret yada IHS'den whois yaptığımda ise alan adının boşta olduğunu ve alabileceğimi söylüyor.Alan adını kayıt ettirsem benim adıma olur mu?Yani domaini alabilir miyim?

Avrupai

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

3 Temmuz 2008; 15:59:35 

bir kaç yere daha bak özellikle şu sitelerden bak boş ise al

www.register.com
www.godady.com
www.namesecure.com

ve sakın bir dahakine domain araştıracaksan www.who.is ve www.whois.com sitelerinden araştırma anında kapıverirler domaini elinden.

Canım Kızım
Hem indir Hemn dinle
Razercode

3 Temmuz 2008; 16:23:27 

register.com dan baktın.Adres boşta gözüküyor.Turkticaret'ten alacağım.Teşekkürler MH

Avrupai

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

3 Temmuz 2008; 16:28:43 

Rica ederim afiyet olsun

Canım Kızım
Hem indir Hemn dinle
Razercode

3 Temmuz 2008; 16:45:27 

quote:

Orjinalden alıntı: MH

Rica ederim afiyet olsun

aktifnet

Sisteme Gözat

3 Temmuz 2008; 17:08:15 

quote:

Rica ederim afiyet olsun

Avrupai

3 Temmuz 2008; 17:38:32 

quote:

Orjinalden alıntı: aktifnet

quote:

Rica ederim afiyet olsun

aktifcim sen gülme pm atıyorum

Canım Kızım
Hem indir Hemn dinle
Razercode

3 Temmuz 2008; 19:23:15 

İyi ya.Güzel bir domaine denk geldim.Gerçi com ve net'i alınmış ama org boşta.org'u alırım artık.

Avrupai

3 Temmuz 2008; 19:27:01 

isimi merak ettim doğrusu aldıysan yazarmısın eğer almadıysan da pm atabilirsin bana güven adamım

Canım Kızım
Hem indir Hemn dinle
Razercode

3 Temmuz 2008; 19:38:51 

quote:

isimi merak ettim doğrusu aldıysan yazarmısın eğer almadıysan da pm atabilirsin bana güven adamım

Tamam söylerim yarına kayıt ettirecem zaten.Bu arada domain sorgulatmasaydım daha iyi olurdu gibime geliyor.Çünkü güzel güzel domainler buluyorum.

mizahci

3 Temmuz 2008; 19:47:19 

quote:

Orjinalden alıntı: Razercode

quote:

Tamam söylerim yarına kayıt ettirecem zaten.Bu arada domain sorgulatmasaydım daha iyi olurdu gibime geliyor.Çünkü güzel güzel domainler buluyorum.

O kadar güzel domainler buluyorsan senin piyasaya zararın var demektir.
Gidip ne idüğü belirsiz sitelerde aratıyorsun kaptırıyorsun elin gavuruna domaini, sonra ne sen ne de biz alabiliyoruz
(Şaka yapıyorum alınma sakın.)

Bu olayla ilgili size bir anımı anlatayım, gezginforum.orgu aldıktan sonra .net .com unu da alayım dedim. Hani kopyamız çıkamasın misali. İlk baktığım zamanlar net hatırlamıyorum ama .com doluydu sanırım fakat. net kesin boştu.
Googlea whois yazdım sponsor bağlantıda who.is vardı tıkladım sorgulattım. Boş gözüküyordu ilkinde, tamam dedim alıyorum. Girdim isimtescile şilem ypacam sorgulattım domain dolu gözüküyor, amerikanın bilmem neresinde bir isme kayıtlı ve sonuç olarak. Arkadaş geçen hafta mail attı. gezginforum.net i siz satalım diye, fiyatı anlaşırız diye...
Sağolsun ama yemezler...

Yani MH ye katılıyorum whois konsunda dikkatli olmak lazım...

el-Kerim || ya-Allah
Razercode

3 Temmuz 2008; 19:50:28 

MH pm olarak sana güzel domainlerden bir iki tanesini yazıyorum.

Razercode

3 Temmuz 2008; 19:52:55 

quote:

Orjinalden alıntı: mizahci

quote:

Orjinalden alıntı: Razercode

quote:

O kadar güzel domainler buluyorsan senin piyasaya zararın var demektir.
Gidip ne idüğü belirsiz sitelerde aratıyorsun kaptırıyorsun elin gavuruna domaini, sonra ne sen ne de biz alabiliyoruz
(Şaka yapıyorum alınma sakın.)

Bu olayla ilgili size bir anımı anlatayım, gezginforum.orgu aldıktan sonra .net .com unu da alayım dedim. Hani kopyamız çıkamasın misali. İlk baktığım zamanlar net hatırlamıyorum ama .com doluydu sanırım fakat. net kesin boştu.
Googlea whois yazdım sponsor bağlantıda who.is vardı tıkladım sorgulattım. Boş gözüküyordu ilkinde, tamam dedim alıyorum. Girdim isimtescile şilem ypacam sorgulattım domain dolu gözüküyor, amerikanın bilmem neresinde bir isme kayıtlı ve sonuç olarak. Arkadaş geçen hafta mail attı. gezginforum.net i siz satalım diye, fiyatı anlaşırız diye...
Sağolsun ama yemezler...

Yani MH ye katılıyorum whois konsunda dikkatli olmak lazım...

whois'te öyle bir olayın olduğunu duymuştum.Bilgilendirdiğiniz için sağolun.

TechnoMANYAK

3 Temmuz 2008; 20:08:24 

ben sorgulatmak icin ajaxwhois.com u kullaniyorum ole enter basmak felan yok ajax la guclendirildigi icin daha hizli oluyor mesela bugun 33 tane 4 karakterli (sayi icermio) .net domain buldum ama .net iste alsam mi die dusunuyorum :) .com olsa durmicamda

||TasarımOkulu||Asp.NET||
Razercode

3 Temmuz 2008; 20:12:35