Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
sli hakkinda yardim

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Ekran kartı >> sli hakkinda yardim Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
happy_warrior

3 Temmuz 2008; 13:52:13 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaslar herkese selam...

6600gt zamanindan bu yana bir sli fantazim vardi en sonunda gerceklestirme firsatim oldu. bendeki zotac 8800 gts g92 nin yanina sparkle 8800gts g92 aldim. simdi bazi sorularim var. nede olsa acemiyim sli konusunda

1)benim bildigim artik sli yapmak icin sadece ayni model kart olmasi yetiyor yani ayni zaman ayni marka olmasi gerekemiz. degilmi? yoksa sparkle almakla hatami yaptim.

2) sistemi kurdum bilgisayari actim. monitoru ilk kartima yani zotaca takinca goruntu gelior ama ikicisine yani sparkle taktigimda bir sey olmuyor. ayrica 2. kartin fani hep son devirde calisiyor, yani ekran karti devreye girmior galiba.

3) sli konsunda turkce-ingilzce guzel bir link yada dokuman var mi bildiginiz.

sanirim su anda ikici karti konfigure edemedim, ancak ben normal kart taktigimizda ki gibi takar takmaz calisacagini saniyordum, ha sli icin kesin surucu guncellemek yada ayar yapmak gerekecektir ama benim kastettigim sistem ilk acilirken en azindan ekran kartinin biosunun otomatik olarak okunacagini bekliordum ben. sadece ilk ekran karti calisior ancak. birde monitoru istedigim karta baglayabilmem lazim galiba, yani kartlarin aralarinda maste-slave hiyerarsisi yoktur hearlde.

son olarak daha temiz windows xp-vista kurmadim onlaridi bugun halletmeye caliscam ancak sli ile yada ikinci ekrank karti ile yapmam gereken ayarlar var mi baska. dedigim gibi su anda ikinci kart aktif durumda degil yani biosu bile okunmuyor sistem tarafindan.

hepinize tesekkurler.

mahmut_cinar

3 Temmuz 2008; 14:13:29 

valla bende tam bilmiyorum ama master slave bunlarada var heralde.forumu arştır bi istersen mutlaka vardır birşeyler

E2160 1.80GHZ@MAX 3700MHZ STOK SOĞUTMA İLE * GİGABYTE P35C-S3 DDR2+DDR3 * 2x1GB DDR2 800@960MHZ KİNGSTON RAM * SPARKLE 8800GT 512MB(790*1840*2160+1.2v)* 200GB SEAGATE+320GB SAMSUNG 16M * ASUS 1608 DVD RW+SAMSUNG DVD RW * ASUS -VW222S BK 22''LCD * SKYSTAR2 DVB-S * PEGASUS 550W PSU+KAWAİ 5+1
willbecoder

3 Temmuz 2008; 14:20:40 

sistemini yazarsan daha iyi yardimci olabilir arkadaslar...

e6550@2.8ghz + arctic freezer 7 pro | asus p5b deluxe | 2 x 1 gb kingston 800 mhz | 512mb asus en 9800gtx + | 400 gb samsung hdd | 550 watt thermaltake psu | Raidmax Sagitta 2 case| Logitech Momo Racing | Creative T7900 7.1

Iphone 8gb

Techical University of Varna - Computer Science and Technologies (English Education)
happy_warrior

3 Temmuz 2008; 16:24:52 

sistem: q6600, 4 gb ddr2 900 ram, asus striker extreme 680i sli, 700 watt tagan psu, zotac 8800gts g92+ sparkle 8800gts g92.

ana bilesenler bunlar...

nisso

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

3 Temmuz 2008; 16:54:55 

bildiğim kadarıyla sadece yonga seti aynı olması yetiyor
sli bağlantı köprüsünü taktınmı?

-nisso-
gigabyte 945///intel dual core 3.00///Nvidia Geforse7300 LE///1gb kingston-1gb oem ram///samsung 250gb sata

happy_warrior

3 Temmuz 2008; 17:19:23 

evet taktim onuda...

ahmetkep

3 Temmuz 2008; 17:29:21 

kontrol panelde SLI enable seçili olucak galiba.hiç yapmadım ama ona bir bak istersen.öyle birşeyler duymuştum

Gigabyte GA-N650SLI-DS4L ,e2220 Dual Core 2.4 ,(3,0 Ghz ) 2 GB Kingston 800 mhz. , Sparkle 8800 GT 512 mb. ,320 GB Maxtor HDD , LG DVD Writer ,Thermaltake 470 watt ,20.1" İnca Wide Screen LCD DVI, Creative 4+1 Hoparlör ,Vista Home Premium SP1 32 bit..
arbiter

3 Temmuz 2008; 17:40:04 

sistem ilk slotu birincil görüntü verici olarak seçiyor.
bilgisayarı açıp sonradan diğer slota takarsan da görüntü gelmeyebilir bazı boardlar otomatik aktif olana yönelir problem çıkarmaz ama her slot değişiminde kapatıp açmak gerekebilir sistemi.
sürücüleri kurduktan sonra nvidia kontrol panelden slı'ı etkinleştirmek lazım sonra tekrar açıp kaparsın.
fanların max devirde olması kartların win ortamında tanınmasına kadar sürer sonra biosa göre kart fanını düşürür.
slı köprüsünü de kontrol etmek lazım.

www.animarka.com
happy_warrior

4 Temmuz 2008; 8:40:05 

tamamdir arkadaslar xp kurup suruculeri yukleyince otomatik olarak SLI devreye girdi, yorumlariniz icin tesekkurler

Fear Dot Com

19 Temmuz 2008; 20:42:48 

beyler 9600gt ssc 2tane var köprü düzgün takılı ama enable edemiyorum ntune indirdim ama nereden yapıcaz enable

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Ekran kartı >> sli hakkinda yardim Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Sapphire X1950Pro AGP video
AGP sistemler icin en güclü ekran kartini yakindan taniyin