AMD'nin 45nm üretim teknolojisine geçiş öncesinde muhtemelen üzerine yeni bir model duyurmayacağı yani firmanın 65nm üretim teknolojisi ile hazırlanan en hızlı Phenom işlemcisi olacağı ifade edilen Phenom 9950 kullanıma sunuldu. Yeni işlemci 2.6GHz'lik saat hızıyla bir süredir kullanımda olan Phenom 9850 Black Edition modelinden 100MHz daha hızlı çalışıyor. TLB sorunundan arındırılan B3 revizyonuna sahip olan Phenom 9950 Black Edition çarpan kilidi açık olarak geliyor. Yani işlemci çarpanı hem düşürebiliyor hemde yükseltebiliyor ki bu overclock açısından önemli bir avantaj. 140 watt'lık ısıl güç tasarımı ile AMD'nin kullanıma sunduğu TDP'si en yüksek Phenom işlemcisi olan 9950 Black Edition'ın aynı Phenom 9850BE modelinde olduğu gibi daha düşük TDP seviyesine sahip olan -muhtemelen 125 watt- yeni versiyonu da zamanla gündeme gelebilir. Doğal dört çekirdekli tasarıma sahip olan soket AM2+ formundaki işlemci, 2MB L2 ve 2MB paylaşımlı L3 belleğe sahip. AMD'nin en yeni ve performanslı işlemcisiolan Phenom 9950 Black Edition Avrupa fiyat listelerine yaklaşık 184 Avro'luk etiket fiyatı üzerinden giriş yapmaya başladığı.
ıntelin bütçe konusunda amd den ögrenecegi cok sey var kanımca
birinini amiral gemisi 500ytl lerde olur digerininki nin de 2500ytl olur
Aralarında dağlar kadar perfonmans farkı war amd piyasda tutunmak için böyle yapıyor bazı testlerde q6600 un gerisinde kalıyor phenom 9950 vahim bir tablo...
Malesef AMD'nin amiral gemisi Intel'in kinin yanında sandal gibi kalıyor. Şuanda kulanmakta olduğu 65nm işleme tekniğiyle de daha fazlasını yapamaz. Gelecek olan Nehalemler testlerde çok başarılı AMD' nin işi gerçekten zor.
buyuk olasilikla fansiz geliyor... iyi bir sogutucu gerek.. yoksa 9750 guzel bir secim... diger taraftan AMD'nin amaci performans urunu cikarmak degildi.. hic bir zamanda olmadi.. oy uzden performans konusunda beklentilere acik oldugunu bu tip urunlerle gosteriyor zaten.. Ortanin biraz ustune hitab edecektir her zaman ama asla High end islemci yapmayacaklarini kendi gorusmelerine ve reportajlarinda belirtmislerdi...
kotu bir islemci degil... fiyat olarak mantikli bir yerde be kullanilmasi mantiksiz gelmiyor... yuksek secimler isteyen ve Intel kullanmak istemeyen kullanicilar icin Intel Core 2 Quad 9300'un fiyat bakimindan altinda performans ustunde olacaktir... (overclock soz konusu olmadan) benchmarklarda her zaman dusuk gozukecek ama daha fazla donanim destegi verecektir.. bu bakimdan Crossfire ozelliginden yararlanmak ve daha fazla ekran karti performansi almak isteyenler icin iyi olacaktir...
yatirim bakimindan da durumu biliyorsunuz zaten... AM3 anakartlar tarafindan desteklenebiliyor...bunun yaninda AM2 anakartlarda da kullanilabiliyor...;(bazi 5 serisinin uzerindeki Nvidia ve 6 serisi ATI anakartlarda destek var... )
ıntelin bütçe konusunda amd den ögrenecegi cok sey var kanımca
birinini amiral gemisi 500ytl lerde olur digerininki nin de 2500ytl olur
Aralarında dağlar kadar perfonmans farkı war amd piyasda tutunmak için böyle yapıyor bazı testlerde q6600 un gerisinde kalıyor phenom 9950 vahim bir tablo...
arkadaşım öyle derinden söylüyosunki sanki yeni bir işlemci serisi çıkmış sandım.9850 nin %4 daha hızlısı nihayetinde hesaplama yaparsan bundan dah ne beeklenebilirki.sen şükretki yine çoğu uygulamada q6600 ü geçiyo bunada şükür
Şu TLB muhabbeti de sıktı artık yaaaaa ! Her sitede TLB , TLB ... Bugüne kadar hangi kullanıcı B2'lerde sorun yaşadı yamasız ? Sorarım !
AMD'nin şirket politikası artık en hızlısı değil, en uygun işlemcileri üretmek olacak... Ancak işlemci bazında en iyisi olmasa da, kendi chipset birimi ve grafik birimini AMD işlemci ile bir arada kullanmak en iyi oyun sistemi olabilir... (9850+790FX+SB750+R700(4870X2) DAİMA AMD (Benim için.)
Malesef AMD'nin amiral gemisi Intel'in kinin yanında sandal gibi kalıyor. Şuanda kulanmakta olduğu 65nm işleme tekniğiyle de daha fazlasını yapamaz. Gelecek olan Nehalemler testlerde çok başarılı AMD' nin işi gerçekten zor.
sandal olsun benim olsun İNTELE para verecek kadar zengin deyilim AMD olsun varsın 15 salise geride olsun
Ben 9850 kullanıyorum ve gerçekten performasından aşırı derece memnunum 6600 olan arkadaş var onda MSI 8800(XP kullanıo) var bende ASUS 8800 ve ondan hemde DX10 ile 8-10 arası daha fazla FPS alıyorum herkese tavsiye ederim OCsuz halde dikkatinizi çekerim...
Özellikle Grid - Bioshock - COD4 performası süper...