23.02.2008 Tarihinde Devir aldığım hattın kontör transfer limiti hala 50 olmasının sebepi üzerine 24.06.2008 tarihinde turkcell müşteri hizmetlerine email attım 4 ay geçmesine rağmen kontör transfer limitim neden 50 diye sordum. Bana gelen cevapta birdaki ay başı 250 ye çıkacağı bilgisi paylaşıldı.
Bunun üzerinde Temmuz ayında tekrar sorgulama yaptım kontör transfer limitin hala 50 idi. Tekrar mail attım limitim hala 50 yükselttin diye. Bu seferde dedilerki 4 ay ile 5 ay arasında limitim 250 ye çıkarmış ne alaka ise. Burdaki anlamsız olaylar bu şekilde
1-) Madem 5 ay sonra limitim 250 ye çıkacak internet sitelerinde neden 4 ay yazıyor.?
2-) Müşteri temsilcisi neden ay başında limitiniz yükselecek diyor sonra 5 ayda olabilir diyolar?
3-) Şikayetime rağmen limitimi yükseltmediklerine göre sistemleri hatalı çalışıyor ve buna müdahale edemiyorlar.
Benimde 3 aydır hattım transfer limitine kapalıydı,temmuz başı açılacak dediler.Ama baktım yine açılmamış.Dün mail attım cevap vermediler henüz.Bilerek yapıyorlar adamların derdi parça kontörü engellemek.
Parça kontörle hiç işim olmaz. Her ay 250 kontör yüklerim kız arkadaşıma kontör göndermem gerekiyor bazen gönderemiyorum. İnternet sitelerinde 4 ay yazar sonra 1 ay daha bekle demezlermi çok sinir edici.
Turkcell kendi çapında önlemler alabilir. Ama internet sitesine 4 ay sonra limitiniz yükselir yazıpta yükseltememek tüketiciyi kandırmaktan başka birşey değil. ayrıca benim parça kontör le ne alakam varmış herkezi aynı kefeye koyacaksa kontör transfer servisini toptan kaldırsın olsun bitsin
Arkadaşlar Kontör Transferi aslında çok hassas bir servistir. Turkcell size aylık 250 Kontör Limit veriyor. Bu işi ticaret dönüştürüp para kazanan kişiler var. Bu da Turkcell in doğal olarak işine gelmiyor. Bu yüzden de Turkcell Kontör Transferine Limit koyuyor ya da tamamen kapatıyor belli bir müddet sonra diye tahmin ediyorum. Şikayetinizi www.sikayetvar.com adresinine de yazarsanız, sorununuz en kısa sürede çözülecektir. Çünkü bu siteye yapılan şikayetleri Turkcell ciddi anlamda önemsiyor ve hataları çözmeye çalışıyor.
Arkadaşlar biraz önce şikayetvar.com a ve Telekomünikasyon kurumuna şikayet yazısı gönderdim. Biraz araştırma yaptım ve turkcellin bu durumda ceza alması gerektiğini düşündüren bir yönetmelikle karşılaştım.
Http://www.tk.gov.tr adresindeki bulunan bir yönetmelikte aynen şu ifade yer almakta;
İşletmecinin, tüketici haklarına ilişkin kurum düzenlemeleri ve Yetki belgesinden kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmemesi, tüketiciye yanlış veya yanıltıcı bilgi vermesi firmanın yıllık cirosunun %0.2 ye kadar ceza verilmesini şart koşuyor.
Sizce Turkcell bu konuda neden inat ediyor limitimi yükseltmiyor ? Bence sistemleri müdahaleyi kabül etmiyor sizce??