2006 yılının Temmuz ayında ATi'yi satın alacağını açıklayan ve yaklaşık 5.5 milyar Amerikan doları karşılığında aynı yılın Ekim ayı içerisinde satın alma işlemini gerçekleştiren AMD, ATi'yi çatısı altına aldıktan sonra uzun vadede en önemli projesinin Fusion teknolojisi olduğunu sık sık dile getirmişti. Fusion en temel tanımlaması ile entegre grafik işlemciye sahip cpu yanda CPU+GPU olarak tanımlanabilir. Firmanın 2009 yılının sonlarına doğru Fusion için ilk adımı atması ve öncelikli olarak dizüstü bilgisayarlar için hazırladığı mobil Fusion çözümlerini duyurması bekleniyor. İşlemci tasarım ekibi Fusion üzerindeki çalışmalarına devam ededursun firmanın yonga seti takımı SB800 ile Fusion öncesinde yeni işlemci teknolojisine destek sağlayacak gibi görünüyor. Önümüzdeki günlerde 790GX yonga seti ile birlikte SB700'e göre başta RAID 5 desteği olmak üzere daha yüksek hız aşırtma performansı gibi detaylarla geliştirilen SB750 köprüsünü kullanıma sunacak olan AMD, önümüzdeki yılın ilk yarısı içerisinde Rx8xx -RD890, RS880 vb.- yeni yonga setleri ile birlikte SB800 köprüsünü de devreye sokacak. Firmanın yeni güney köprüsü mevcut SB700 çözümlerine göre radikal bazı değişiklikler ile gelmesi beklenirken SB800, Fusion desteği de sunacak. Yonga seti konusunda özellikle 7 serisi ile birlikte iddiasını ortaya koyan AMD bakalım 45nm üretim teknolojisine sahip Deneb ailesi ve Fusion teknolojisi ile bıu başarıyı pekiştirebilecek mi bekleyip göreceğiz.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
burdan anlıorum ki "fusion" altyapısı oluşmuş ve bazı bileşenleri son kullanıcıya hazırlanıo
ilk örneklerini 2010 da göreceksiniz dediii teknolojinin bileşenlerini 2009 çıkarması deneysel maksatlımı yoksa bize bazı avantajlar mı getirecek merak ettim
Düzenleme sebebi : Kimseye laf analatma ihtiyacı duymuyorum...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scaniaperest -- 3 Temmuz 2008; 12:42:08 >
AMD'nin şirket politikası artık en hızlısı değil, en uygun işlemcileri üretmek olacak... Ancak işlemci bazında en iyisi olmasa da, kendi chipset birimi ve grafik birimini AMD işlemci ile bir arada kullanmak en iyi oyun sistemi olabilir... (9850+790FX+SB750+R700(4870X2) DAİMA AMD (Benim için.)
AMD 800 çipsetleriyle bir çok yeniliği beraberinde getiriyor. Fudzilla da yazan bir habere göre RS880 ve RD890 çipsetleri de PCIe 3.0 ı destekleyecek. Daha çoğu anakartta 2.0 kullanımına geçilmemişken 3.0 ne gibi bir değişiklikle beraber gelecek hep birlikte görelim. 5000 Serisi ekran kartları da büyük ihtimal 3.0 destekli gelecekler ki bu da PCIe 5GHZ x4 gibi çok yüksek bir bant genişliği demek. 3xxx ve 4xxx serileri arasındaki performans farkı gibi bir atılımla gelirse de bu bant genişliğine ihtiyaç duymaları çok normal olacak. Ama işin bir de bu işlemci yönü var ki AMD nin performansını birazdaha arttırması lazım.
amd fusion u gelişritmeye devam ede dursun intel daha yeni dahili bellek kontrolcüsü teknolojisini uygulamaya geçiriyor bence AMD teknoloji olarak intele 5 beden büyük gelir amd nin teknolojik olarak intelin bir hayli ilerisinde
Sonuç = Toyota dünya lideri !!! AMD Inşallah !!!
toyota demişken aklıma geldi 10 temmuzda toyotada çalışmaya başlıyorum adapazarındaki fabrikasında