Şimdi Ara

word de kesir ve kök

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • word de kesir ve kök iaretlerini yapmam lazım nası yapıcam

    örnek

    1
    - gbi
    2



  • Word'da dosya,düzen.... olduğu kısımda fare ile sağ tıkla
    özelleştir
    komutlar
    sol tarafta ekleyi seç
    sağ taraftanda denklem düzenleyicisini seç ve yukarı tutup sürükle

    İnşallah anlatabilmişimdir
  • mathtype ı tavsiye ederim...

    buyur link tıkla hemen indir:

    http://www.dessci.com/en/dl/MathType52Setup.exe

    ama 30 günlük deneme sürümü o istersen özelden görüşelim
  • Word da denklem düzenleyicisi var oradan isteğin gibi yaparsın
  • ok buldum sağolun
  • MODÜLER ARİTMETİĞİ FALAN WORD DE YAZABİLİRMİYİZ
  • Basit Matematiksel denklemler :
    Bir Word belgesi ile çalışırken, örneğin matematik ödevinizi yapmak için bilgisayarla yapmaya kalkışmışken matematiksel denklemler görüntülemek istediğinizde ne yapıyorsunuz. Word ile birlikte gelen Equation Editör pek pratik olmadığı için öğrenilmesi zaman alıyor. Ayrıca siz Einstein matematik formülleri ile değil karakök, küpkök, kesirli sayılar gibisinden basit denklemlere ihtiyaç duyuyorsunuz. Ne yapmalısınız. Elbetteki Word'ün alan kodlarından EQ kodunun yardımınıza koşmasını isteyeceksiniz, o da koşacak. Son derece faydalı bir eser olan EQ kodu karekök, küpkök işaretleri, integraller, kesirli sayılar vs... gibi öğelerin kağıt üzerinde görüntülenmesini son derece kolay bir hale getirmektedir. Hemen bir örnek yaparak bu işin nasıl olduğunu görelim. Küpkök 5 yazmak istediğimizi varsayalım. Önce boş bir Word Belgesi açın ve aşağıdaki adımları takip edin:

    1. Ctrl + F9 tuşlarına basın. Bu, Word'e yeni bir alan kodu girmekte olduğunuzu anlatır. Ekrana iki parantez açılacak, bundan sonraki adımlarda yazanları bu parantezlerin arasına gireceksiniz.

    2. Parantezlerin arasında EQ \r (3;5) yazın (bazı Windows'larda noktalı virgül yerine normal virgül kullanmanız gerekebilir).

    3. Alt + F9 tuşlarına basarak alan kodlarını gizleyin. Ekranda Küpkök 5 yazdığını görecek ve hayretler içerisinde kalacaksınız. Peki örneğin 5 tam 1 bölü 4 yazmak istediğinizi varsayalım. Bunu nasıl yapacaksınız. Elbette yine EQ formülünü kullanacaksınız.

    Aşağıdaki adımları takip edin.

    1. Kesirli sayının görüntülenecek olduğu yere fare imlecini getirin.

    2. Sayının tam kısmını yani 5 sayısını yazın

    3. Ctrl + F9 tuşlarına basın. Bu, Word'e yeni bir alan kodu girmekte olduğunuzu anlatır. Ekrana iki parantez açılacak, bundan sonraki adımlarda yazanları bu parantezlerin arasına gireceksiniz.

    4. Parantezlerin arasına eq \f(1;4) yazın (bazı Windows'larda noktalı virgül yerine normal virgül kullanmanız gerekebilir). Alt + F9 tuşlarına basarak alan kodlarını gizleyin. Ekranda 5 tam 1 bölü 4 yazdığını göreceksiniz.

    Bütün bu kodlar iç içe kullanılabilirler, yani "karekök içerisinden beş bölü beş tam bir bölü yedi" gibi şeyler yazabilirsiniz. Hazır adı geçmişken bu formülü de yazalım. Artık adımları biliyorsunuz, kod ise şöyle bir şey oluyor: eq \r( ;\f(5;5\f(1;7)))

    NOT: Yukarıdaki yazı alıntıdır.




  • demekki yapabiliyoruz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.