Geçen gün eskiden beri çok sevdiğim bir telefon olan W710i'yi aldım. Hemen yine eskiden de yaptığım gibi güncelleme programı vasıtasıyla güncelledim. Şimdi artık, 3gP, Mpeg4 oynatan, fontları biraz daha güzelleşmiş, sanki belli belirsiz menü hızıda artmış bir W710'um var
Demek istediğim o ki; Güncelleme çok önemli, güncelleme servisi uyarısını devamlı açık tutun (en azından ayda bir). Oldukça fark ediyor.
Kolay gelsin hepinize...
eğer telefon Sony Ericsson'sa bu çok saçma W810 cid49 bi telefonu güncelledin diyelim oldu sana Cid50/51/52 herhangi biri ee o zaman nasıl patch yapıcaksın,elf uygulamalarını nasıl yapıcaksın telefon SE ise güncellikle alakalsı yok!!
Niye patch yapıyorsun ? Diyelim ki yukarıda dediğim gibi 3gp yada mpeg4 çalsın diye örneğin. E o güncellemede bunları halletmiş oluyor zaten
bi şey bilmiyosunuz sonra niye patch yapıyosun diyosunuz SE'lerde mesajlara şifre konulabiliyo mu ? Hayır ama patch ile evet Se'lerde tuş kilidine şifre konulabiliyo mu? Hayır ama patch ile evet ve daha bir sürü şey elflerden bahsetmiyorum bile....
w710i'nin modifikasyon sürecine el atasım var w300i ve benzeri telefonları modlamış biri olarak
Patchler bulunur kolayca ama Layout la uğraşmak gerçekten zor...
Bu arada yeni telefonların güncelleme servisini açık tutmanın gerçekten faydası vardır....
Çünkü hep o övünüp durduğumuz patchler elfler ve her türlü saçmalıklar her zaman için son sürüme uygun olarak geliştirilir, ve genel olarak en son sürüm, en çok patch ve elfin yapıldığı sürüm olur...
Çünkü modifikatörler, her yazılım için ayrı patch yapmak istemez, gerçekten uğraştırır... O yüzden son sürümü beklerler ve en fazla patchi son sürüme uygun yaparlar...
Yalnız Bu noktada Sony Ericsson firmasının her zaman yaptığı bir adilik göz önüne geliyor... bir pazarlama stratejisi olduğunu düşünüyorum.. En son sürüm hep en adi sürüm oluyor...
Telefonlarımızı sattırı yenisini mi almamızı istiyorlar nedir?
(Not: telefonun güncelleme servisi ile CID artmaz)