arkadaşlar birlikte çalıştığım arkadaşımın mazda 6.26 var, benzin deposundaki benzin pompalayan motor arızalı diye değiştirilmiş ve yerine tofaş ların bir benzin pompa motoru takılmış, sormak istediğim şu, değiştirilen arızalı denilen motor ben denedim çalışıyor, zaten küçük vidyo motoru gibi doğru akımla çalışan sadece artı ve eksi ucu bulunan bir motor, bir bidon içinde suyu normal püskürtüyor, hatta yerine yeniden taktık motora kadar benzini normal pompalıyor ama araba nedendir bilmem çalışmıyor, söküp tofaşın ürünü olan pompayı taktığımızda araç normal çalışıyor, ben bu işin sırrını anlamadım, motor çalıştığı halde benzini aracın motoruna gönderdiği halde nasıl olurda araba çalışmaz, böyle bir konu ileilgili bilgisi olan varmı, yada anlayan sebebini söyleyebilecek bi arkadaş varmı hakikaten iyicene taktım ben buna
Eski pompa boşta bidon içine su basabilir ama yakıt püskürtme sistemlerinde yakıt basıncı 3-5 bar arasındadır yani yaklaşık musluk suyu basıncı kadar. Siz bidona suyu püskürttüğünü görebilirsiniz ama sisteme taktığınızda yeterince basınç sağlayamayabilir bundan dolayı motora kadar benzin geliyor fakat çalıştırmıyor demişsiniz buda bu tezi doğruluyor. Eski motorun basıncı çok düşük kaldığından enjektörlerden püskürtme için yeterli basınç oluşmuyor.