Şimdi Ara

.BAT uzantılı dosyayı XP de çalıştırmak için...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eskiden değişik bir programlama dili ile yazılmış .BAT uzantılı bir müşteri takip programını bir akrabamız kullanıyor.. geçenlerde bilgisayarını değiştirdi, eskiden win98 kullanırken DOS altında çalışan program, şimdi yeni aldığı komple masaüstü sistemde XP altında çalışmıyor... Konu ile ilgili yardıcı olabilecek, fikir verebilecek birileri var mı acaba?

Program oldukca küçük ve basit aslında, ".bat" uzantılı çalıştırma dosyasını çalıştırdığımızda, XP altında aslında küçük bir pencere açılıyor, mesela oraya yeni bir müşteri kaydederken "ad" "soyad" yazıp alt satıra geçmek için enter tuşuna veya başka bri tuşa (TAB, OK tuşları vs) basında programı çalıştırdığımızda açılan DOS penceresi anında kapanıyor...

kısaca özetlersem; Bu programı win98 de çalıştığı gibi tam ekran olarak XP de nasıl çalıştırabilirim???

• dosbox kesin calisir
  • DOSBox deen programı indirdim ama kullanamadım, dah adoğrusu açıklamaları iyice okumama rağmen bizim programı çalışıtrmadı, başka bir program tavsiyeniz varmı acaba?

aşağıdaki likteki anlatım gibi uyguladım;
    http://www.emulasyonturkiye.com/dos-emulatoru-dosbox-kullanim-kilavuzu-kba9.html

ama ne yazıkki benim bat uzantılı dosyamı çalıştırmadı...
     .BAT  uzantılı dosyayı XP de çalıştırmak için...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memet -- 2 Temmuz 2008; 23:17:41 >

• ordaki aciklamada
    aladdin.exe
    yerine
    hasta
    yazinca calismasi lazim, dosbox in calistiramadigi eski dos programi cikmadi simdiye kadar.

lakin senin programinin dosyalarindan tahmin ettigim, win98 (yada belki win 3.1) isletim sistemi icin yazilmis, senin "DOS altinda calisan" ifaden yanlış yonlendirmeye sebeb oldu, ona "Komut istemi ile calisan" denir.

bu durumda baska bir yontemde vmware/virtualbox gibi bir pc emulator kullanip icine win98 yuklemek, vmware i tavsiye ederim, nasil yapilacagini rahatlikla bulursun.
  • Konu hakkında tam bilgim olmadığı için aslında tam açıklayamamışım onu anladım, dediğiniz vmware/virtualbox programlarının her ikisinide indiriyorum, kurup kullanacağım umarım açarlar...

Belirttiğiniz gibi bu programlar kişinin isteği üzerine yazılmış bir program bu, sizinde dediğiniz gibi komut istemi ile çalışan bir program olsa gerek... deneyip sonucu buraya yazacağım ama şimdiden bilgiler için teşekkurler...
  • VMware denilen programı indirdim kurdum, aşağıdaki linkte açıklandığı gibide çalıştırayım dedim herşey iyi giderken win98 diskimin NTFS olması dolayısıyla kurulamadı ve "MS-DOS önyükleme bölümü" denilen bir şey oluşturun dedi ve orada kaldım, bunu nasıl aşabilirim? ms-dos önyükleme bölümü denen şey nedir acaba?

http://www.bilgiportal.com/v1/idx/38/1132/Yazlm/makale/VMware-kullanm-Virtual-Machine.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memet -- 4 Temmuz 2008; 16:02:51 >

• Dogru yoldasin,

surada da ayni konu var:
    http://forum.donanimhaber.com/m_13773339/mpage_1/key_vmware/tm.htm

bu adimda win98 i secti isen sorun olmamasi gerekirdi
    http://img144.imageshack.us/img144/5782/63012878kz9.jpg

vmware 6.00 kullaniyorum, en son galiba 6.04 cikmisti, bi de 6.5beta var (betalari kullanmam)

klavye sorunu hic basima gelmedi, hic duymadim (win98 kurulu var bende)

soyle bir tavsiyede bulunayim, vmware de win98 kurulumu basladiginda mouse u vmware in disina cikarma (iceri gir - disari cik olayinda hep icerde kal). Eger ise yaramazsa yazilim bolumunde (http://forum.donanimhaber.com/forumid_13/tt.htm ) "vmware de klavyem tanimiyor??" gibisinden bir baslik acip derdini yazarsan belki bir bilen cikar.

win98 kurduktan sonra birde güncellemeler ve eklemeleri yapacaksin,
    simdiden bol bol kolay gelsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 4 Temmuz 2008; 15:48:25 deki mesajini simdi gordum cevap yaziyorum :>
  • konu artik iyiden vmware konusu oldu :>
    http://www.suse-tr.com/images/stories/11113.png
    bu adimda win98 secti isen,
    bundan sonra yapman gereken sanal diski fat32 ile formatlaman,
    sonra win98 cd ile kurulabileceksindir.

formatlama islemi icin cdden calisan herhangibir program isini gorecektir, (ör partition magic)
    http://www.4shared.com/dir/7462570/2ee83f1c/Ghost.html
    Ghost11_s50_Mini_ISO.rar den cikan iso dosyasini takip listeden partition magici secmen yeterli. (primary fat32 yaratacaksin)
    sonra vmware i yeniden baslatip, win98.iso yu takip kuruluma baslmaan gerekir.

• quote:

Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

konu artik iyiden vmware konusu oldu :>
    http://www.suse-tr.com/images/stories/11113.png
    bu adimda win98 secti isen,
    bundan sonra yapman gereken sanal diski fat32 ile formatlaman,
    sonra win98 cd ile kurulabileceksindir.

formatlama islemi icin cdden calisan herhangibir program isini gorecektir, (ör partition magic)
    http://www.4shared.com/dir/7462570/2ee83f1c/Ghost.html
    Ghost11_s50_Mini_ISO.rar den cikan iso dosyasini takip listeden partition magici secmen yeterli. (primary fat32 yaratacaksin)
    sonra vmware i yeniden baslatip, win98.iso yu takip kuruluma baslmaan gerekir.

Buradan anladığım diski fat 32 formatlayacağım (win98 için ayırdığım kısmı) ama bilgisayarımda yüklü olan partition magic ile Win98 için ayırdığım bölümü göremiyorum...

Yoksa CD den açılan bir program kullanarak VMware içinden mi bölümü FAT32 ye çevireceğim? eğer öyleyse CD den kullanabileceğim basit bir program yok, basitinden, boyutu daha küçük olan bir program önerseniz?

• sanal pc nin sanal diskini kendi bilgisayarinda göremezsin tabi. öyle bir disk yok ki kendi bilgisayarindaki pqmagic gorsun.

quote:

Yoksa CD den açılan bir program kullanarak VMware içinden mi bölümü FAT32 ye çevireceğim? eğer öyleyse CD den kullanabileceğim basit bir program yok, basitinden, boyutu daha küçük olan bir program önerseniz?

evet,

verdigim link teki ismini verdigim dosya 17mb, herhalde yeterince kücük.
  • quote:

verdigim link teki ismini verdigim dosya 17mb, herhalde yeterince kücük.

bir an o linkteki tüm iso ları indireceğim diye düşündüm nedense onun için daha ufağı yokmu dedim, tamam şimdi indiriyorum, sonucu yazarım buraya, şimdiden teşekkurelr...

Şu anda win98 i kuruyorum fakat benim şimdi merak ettiğim bu programla yüklediğim win98 sanal ilgisayar için sürücü yüklemesi isteyecek mi?

Birde ben buraya yüklediğim programı bir başka bilgisayar yüklesem (VMware yi) burada win98 için için ayırdığım 3gb lık alanda ne var ne yoksa tamamını kopyalayıp başka bilgisayara aynı yere koysam oradada bu kurulumu bir daha baştan yapmaya gerek kalmadan çalışmaya devam edermi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memet -- 4 Temmuz 2008; 17:30:05 >

• Lancelot_Real;
    VMware Workstation 6.5.99530 Beta yı yükledim.
    Eskiki indirdiğim ve formda verdiğim 6.5 Betadaki sorunların tümü gitmiş.
    Sorun yok...
    6.5 versiyondaki farklılıklardan en güzelide faremiz özgür olmasının yanında, normal Windowstaki bir dosyayı kopyala yapıştır ile hiçbir ek yönteme başvurmadan sanala taşıyabiliyoruz.

Birkaç farklılık daha eklenmiş;
    Örnegin, koruma arttırılmış.Kurulumda katılımsız Windowstanda kurulum yapsanız windows şifresini mutlaka soruyor...
    Ayrıca imaj açılışlarda eski versiyonlara göre süre uzun sürüyor...
  • Win98 i kurdum fakat bu seferde ".BAT" uzantılı dosyayı çalıştıramadım, aşağıdaki resimdeki gibi bir yazı geliyor, konu hakkında bilginiz var mı acaba?

• Bu arada bir de sormak istediğim ben bu kurduğum win 98se de ekran kartımın sürücüsünü yükleyemedim, asus 8500gt ekran kartım var ama ne sürücü güncelleştir bölümünden nede ekran kartının kurulum yazılımından yükleyemedim... ekran hala 16 renk olarak gözüküyor, bunu düzeltmenin bir yolu var mı?

• musadilek:
    5.0 dan beri mouse ile sürükle birak yapiyorum, 6.5 de ilgimi en cok ceken sanirim opengl ekran karti koymus olmalari, betaliktan kurtulsada denesem .

memet:
    vmware klasorunde bulunan windows.iso dosyasini vmwarein sanal cd sine takip kur.

programla gelen uyari hakkinda fikrim yok cunku uyari penceresi cikmamaya ayarlanmis, programi .rar layip bi yere upload edersen bakayim.
  • aşağıda görünen şekilde bir uyarı geliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memet -- 8 Temmuz 2008; 23:01:27 >

• memet:
    epey bir deneme yaptim sanal win98 ile (sanal win98 den dosa gecip denemelerde yaptim), sende benzerlerini yapmissindir, muaffak olamadim.
    benzer programlari daha once kullanmis birinin burada devreye girmesi lazim :).
    elimden bu kadar geldi, kusura kalma.
  • quote:

memet:
    epey bir deneme yaptim sanal win98 ile (sanal win98 den dosa gecip denemelerde yaptim), sende benzerlerini yapmissindir, muaffak olamadim.
    benzer programlari daha once kullanmis birinin burada devreye girmesi lazim :).
    elimden bu kadar geldi, kusura kalma.

Olsun, tüm yardımların için teşekkurler, en azından bu sayede sanal makina konusunda bilgim oldu ;))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.