iyi günler.. benim merak ettiğim bir konu var. ben bu cihazı alsam 12 ac adaptörünü buna bağlasam(EVDE)... ÖRNEĞİN bir soba veya klima çalıştırabilirmiyim.birde cihazın ömrü ne olur.. evdeki cihazlarımada zarar verirmi.. yani elektirikten tasarruf yapmak için düşünüyorum olurmu.... bilginiz varsa yaarsanız sevinirim...
1. 250w ile soba da klimada çalışmaz cihaz direk korumaya alır sobalar min 800w çeker. 2. Bu tür cihazlar arabada, piknikte şehir şebekesi olmayan yerlerde tv, laptop vb çalıştırmak içindir. 3. Bu cihazı evde 12v adaptöre bağlayıp çıkışada bir yük (mesela tv) bağlarsanız evdeki 220v ac yi 12 dcye sonra tekrar 220v acye çevirirsiniz yani ısıl kayıplar artar cihazın tassarrufla hiç mi hiç alakası yok
İnvertörlerin kullanım amacı; 12 v. dc elektrik enerjisini 220 v. ac. ye çevirmektir. Yani şöyle diyebiliriz. 220 v. bulunmayan yerde akü elektriğini 220 volta yükseltip kullanabiliriz. Şehir şebekesi olan yerde kullanımı pek verimli olmaz. Ya da rüzgar türbini veya güneş panellerinden 12 v. dc. elde ettiğimiz elektriği akülere doldurup, bunu 220 volta invertör aracılığı ile yükseltip kullanabiliriz.
250 watt güç ile bir buzdolabı yanı sıra birkaç ampül veya televizyon ile birlikte birkaç ampül kullanılabilir.
Ve gene bu bölümde "Rüzgar Türbünü Yapıyorum " başlıklı konuyu incelemenizi tavsiye ederim. 3 yıldır süregelen ve her geçen gün daha da zevkli hale gelmiş bir konudur.