Şimdi Ara

Puma ve XGP Lansmanından Videolar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
14.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amd, Ati'yi bünyesine katmasından sonra en kapsamlı mobil platformunu hazırlamış durumda. Bu platfromda oldukça başarılı olan bir entegre ekran kartı ve Phenom'dan nasiplenmiş bir mobil işlemci mevcut. Belki Puma platformundan daha da önemli olan XGP lansmanının gerçekleşmiş olması olabilir. Extreme Graphics Port açılımına sahip XGP, sayesinde notebook'unuz üzerinde olan özel bir x8 PCI Express girişi sayesinde harici bir ekran kartınnı bulunduran bir kutuyu diz üstü bilgisayarınıza bağlayabiliyorsunuz.

    Burda önemli olan XGP destekli bir dizüstü bilgisayarına sahip olmanız. XGP'nin esas güzel yanı ise çok farklı sistem kombinasyonları ile uyumlu olması. İlerde mesela HP notebook'a, MSI marka XGP kutusu takabileceksiniz. Bunun yarattığı çeşitlilik ise diz üstülerin grafik perfromans sorununu çözmenize yardımcı olacaktır.


    Sayfanın Linki : http://www.amd.com








  • şu gemstone'un puıma varyasyonu ya da ferrari'nin puması gelirse güzel olur..
  • Walla ben de kota gitmesin ,diye evden çıktım , kafeye geldim. Fujitsu Siemens'te çalışan ablamız da pek hoşmuş :).
  • haber için uğraşmışsınız teşekkürler fakat ne amd nede puma ile ilgili birşey yok aslında konuştuğunuz hiç kimse pumayı bilmiyor bile kolay gelsin
  • amd laptop a iyi bir atak ile intelle kapışıyor bakalım ne kadar başarılı olacak
  • Laptopa en büyük darboğazı harddiskin yaptığını düşünüyorum. Intel marka olanlarda da GMA IGP sini bulunduranlar. AMD ikincisinden vurmayı planlıyor... GMA fiyatına yeni X2 ler ve en azından M780G...
  • Harddisk dar boğazlardan biri doğru ama en büyük darboğaz ekran kartı olduğunu düşünüyorum.
  • AMD'nin kendi Puma lansmanını da koysaydınız keşke, platformu tanıtmak açısından daha faydalı olurdu. Puma platformunun en önemli özelliği 780GM chipseti ve bütünleşik ekran kartıyla birlikte hybrid crossfire modunda çalışabilmesi ancak ilginçtir ki hiçkimse bundan bahsetmemiş. Puma platformu bu sayede pil ömrünü artırarak, AMD işlemcilerinin performans anlamında zaafiyetini bir nebze de olsa Intel'e karşı kapatmış oluyor.

    XGP olayıda süper ötesi birşey, bu konuyu keşke biraz daha açsaydı konuşmacılar.

    HP'yi göremedim ben, laptopta bu işin piri HP'dir, onlar katılmadı mı bu sunuma acaba. Ayrıca AMD'nin de çok sıkı partnerıdır.

    Acer'ın da bu kadar iyi ve çok satan bir üretici olduğunu bilmiyordum. Bir sonraki laptop seçimimde artık onlarıda göz önünde bulunduracağım.

    Blu-Ray olayına gelirsek, filmlerin fiyatı söylenmemiş. Ben söyleyeyim en ucuzu 35 dolardan başlıyor. Ülkemizdeki player fiyatları hala evlere şenlik. O yüzden şimdilik yaşasın torrent teknolojisi demekten başka birşey kalmıyor. Anlayan ne demek istediğimi anlamıştır.

    Toshiba'nın yüz tanıma özelliği çok yenilikçi, ayrıca Cell işlemcili platformunun ana amacının ben encodingi hızlandırma olduğunu hatırlıyorum yoksa görüntüyü upscale etmenin pek kimseye bir faydası yok zaten. Toshiba her ne kadar bu anlamda bir üstünlük ele geçirmiş olsa da yakında GPGPU kullanan encoding programları çıkacağı için (örneğin, badaboom, mediaconcept, powerdirector adobe premier) bu üstünlüğün pekte bir anlamı kalmayacaktır muhtemelen. Ayrıca laptopta RAID kullanıldığını da ilk defa duydum.

    Ve, zor bir soru sorarak konuyu kapatayım. Puma ile getirilen hybrid crossfire desteği sayesinde pil ömründe % kaçlık bir artış yaşanıyor, bunu saatleriyle birlikte vermek mümkün mü acaba. Sıkı bir laptop kullanıcısı olduğumdan Intel platformundan vazgeçebilmemi sağlayacak tek yön AMD platformu için şimdilik bu olabilir yani pil ömrü.




  • CoolnQuiet, derdin oysa rahatlıkla AMD'ye yönelebilirsin.
    M780G ile başedecek hiçbir chipi yok Intel'in, yaklaşanın da güç tüketimi fazla. nVidia'nın ise ısı ve güç tüketimi problemi var, optimize edilse ve notebooka gelse 8200, yine ısınmasının önüne geçmek için fedakarlk yapılacak, M780G'nin gerisine düşecek, yine güç tüketimleri fazla.

    Intel platform'da nVidia chipset ve (8200) kullanmasan, Intel chipset kullansan, yine nVidia'dan grafik chipi almak zorundalar, yine güç tüketimi artıyor.

    Ama, AMD'de harici grafik chipi kullanılmadığında (3D Acceleration gibi) tamamen kapatılabiliyor, ki elinde M780G kalıyor yine, güç tüketimi az... Onun da güç yönetim modu iyi, o da HD ivmelendirme ve 3D ivmelendirmede gayet iyi, bu özellikler kullanılmadığında daha düşük güç moduna geçiyor.

    Uzun lafın kısası, Intel platformda harici chip kapatılmazsa, zararlarına olur. Alacağınız Centrino Pro larda, P tipi chipset kullanılıyorsa, bunu yapamazsınız, ikinci grafik işlemci yok. G tipi ise, bu sefer zaten GMA demek, GMA + Discrete chipli laptop görmedim Intel'in kendi laptoplarında daha, ki aralarında geçiş modu söz konusu olsun. Ama üzerlerinde çalışıyorlardır, zaten böyle haberler vardı.

    Ama sizin ikinci planda elinize geçen M780G ve verdikleri ve götürdükleri, GMA ile karşılaştırılamayacak seviyede neredeyse.




  • Ayrıca; Intel yıllardır sata sata bitiremediği 945GC yi bile 14$ (Sichuan depreminden sonra 18$ yaptılar sanırım) 'a satıyor. Ki günümüzde beş para etmez bir chipset ve IGP olduğunu sana rahatlıkla söyleyebilirim. Gör bak sen, AMD M780G'yi notebook üreticilerine 30$'a bile verir. O yüzden pumalar ile, Intel'in muadili diye çıkardıkları arasında sen de 200, ben diyim 300$ fark olabilir. Intel şu an CPU teknolojisine güveniyor, ama CPU nereye kadar, diğer gerekli şeyler de var, kullanıcıyı asıl onlarda darboğaza uğratmamak lazım. Müşteri çok yüksek CPU ve grafik ve multimedya gücü düşük yerine, yüksek CPU ve iyi grafik ve multimedyaya, uygun fiyata razı olur. Zaten yeni Turion ve M780G li, Puma laptopların yurtdışı fiyatarı 750$. O fiyata ne alabileceksin ki Intel'den... En azından 8400GS mobil discrete chip barındıran notebook almaya kalkın, ödeyeceğiniz para 1000 usd den aşağı oluyor mu, işlemcisi de T7XXX serisi olsun... M780G, 8400GS muadilidir, ona nazaran ek özellikleri var, güç tüketimi daha az. 1000 USD seviyesine ise Mobility Radeonlar gelir diye tahmin ediyorum.




  • AMD Rekabetçi fiyatla çıkarsa alır götürür.

    Ben 690G onboard vga kullanıyorum ve çok çok memnunum. Notbook'da alacağım ve tercihim kesinlikle AMD Puma platformu olacak. neden fazladan 500$ vereyim. İntel notbooklar iyi olanlar 1200$ civarında. oysa puma 750$ seviysindeki bir ürün benim ihtyiacımı karşılıyor.

    Tebrikler amd. Rekabeti böyle devam ettirlerse yakında gerçekten bu satın almayla inanılmaz güzel noktalara geleceklerini düşüyorum.
  • Bravo.
    Çok emek harcamışsınız. Güzel ekip güzel haber. Teşekkürler.
  • TOSHIBA DA UÇACAK MAŞALLAH .... UPSCALE İŞİNE ÇOK ÖNEM VERİYOLAR BU DURUMDA BLURAY 'E CİDDİ YARA ALDIRACAKLAR
  • çok sıkıntılı bir süreç çok... sistemler havada duruyor. oturması 1 sene alır. hele nehalem rüzgarıda eserse 2009 sonbaharından önce sistem alınmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.