24 Bit Analog'dan Dijital'e dönüştürücü 96 kHz örnekleme oranında 24 Bit Dijital'den Analog'a dönüştürücü 96 kHz örnekleme oranında SPDIF çıkışı1 44.1, 48 veya 96 kHz seçilebilir örnekleme oranı Sinyal - Gürültü Oranı (AES17, A-Weighted) 110 dB (2V çıkış) Toplam Harmonik Bozulma + Gürültü @ 1 kHz (AES17) 0.003% (2V çıkış) Frekans Yanıtı (+/-3dB, 24-bit/96kHz giriş) <10Hz'den 43kHz'e (2V çıkış)
Özellikler & Faydalar
USB Sound Blaster Digital Music SX, müzik çalma ve kayıtları için ideal bir ses sistemidir. Çok sayıda giriş ve çıkış bağlantısıyla bir çok harici ses cihazına bağlanabilir ve bilgisayarınız kapalıyken dahi amplifikatör olarak çalışabilir.
MÜZİK
Yüksek Gerçeklikte Ses Oynatımı 24-Bit 96 kHz ses kalitesi ve 110 dB'lik yüksek Sinyal-Gürültü Oranıyla favori müzik, film ve oyunlarınızdaki seslerin tadını çıkartın.
Müziğinizi Yönetin Creative MediaSource, müzik arşivinizi düzenlemenize yardımcı olur. Aynı zamanda modunuza uygun şarkı listeleri de oluşturabilirsiniz.
Dijital ve Analog ses kaynaklarını WAV, MP3 veya WMA biçimlerinde kayıt edin Kaset çalarınızı veya MD çalarınızı Sound Blaster Digital Music SX'e yüksek kaliteli RCA Line-in'den veya Optik girişten kolayca bağlayın ve dijital biçime kayıda geçin.
Creative Smart Recorder, şarkılar arasındaki sessizliği belirler ve herbirini ayrı ayrı MP3 dosyaları olarak kayıt eder. Bunun yanı sıra, Audio Cleanup! ile hışırtı ve gürültüleri de ortadan kaldırabilirsiniz.
KAYNAK SEÇİCİ
Kurulum Kolaylığı USB arabirimiyle kurulum çocuk oyuncağı.
Çok Yönlü Bağlanabilirlik için Amplifikatörlü Kaynak Seçici ve Ses Dağıtıcısı Line in, Optik giriş, mikrofon girişi gibi çoklu ses cihazları için zengin bağlanabilirlik. Sound Blaster Digital Music SX, bilgisayarınız kapalıyken de pre-amplifikatör olarak çalışabilir.
EĞLENCE MERKEZİ
DVD filmlerinizi veya müziklerinizi gerçek 3D'de deneyimleyin Stereo sesinizde veya videolarınızda gerçek 3D deneyimini yaşamak için CMSS-3D'yi aktif edin.
Arkadaşlar bu ses kartını kullanananız var mı?özellikleri için pre-amplifikatör ve DAC olarak kullanılma özellikleri beni cezbediyor.NAD C 320BEE anfimle kullanmak istiyorum.sizce ses kalitesi nasıldır.özllikle PC den bağımsız çalışabildiği de güzel bir özellik.elimde iki seçenek bulunuyor.Ya X-Fi Xtreme Music kartımı kullanacağım.ya bunu.sizce hangisi neden?
est. tatildeyim. ama hafta sonu başlıyorum.uğruyorum arada. öncelikle bu cihazın yerini henüz belirleyemedim. avantajı PC kapalıyken çalışmaya devam etmesi ve pre ampli özellik sergilemesi. ötesinde dijital sistem olup içinde ses olan heryerde DAC vardır. DAC kalitesini incelememiz gerekir. ses kontrol olayına pre amplifier gözüyle bakabilirsiniz. X-Fi elite pro hoşuma gitti nedense. x-fi extreme music kartı nasıl bir şey? eğer ki harici kullanım için Digital Music SX'in içi, ortalama tuketim için sıradan kartsa, tekrar düşüneceğiz ama fiyatıda bunu detekliyor.işin aslı seri üretimde bu kartların fiyatı 50$ olmalı. hem harici kullanım hem iç kalitesi sağlamsa sx music çok iyi derim.taramaya devam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 3 Temmuz 2008; 15:59:53 >
hocam ben arkadaşıma X-Fi Xtreme Music modelini emaneten verdim.esasen X-Fi elite pro daha profesyonel bir kart.ama xtreme music bir klasman altı benzer modeller platinium ve fatalty onlarda front panel mevcut.xtreme musicin tek eksiği ön paneli yok.harici satan yere de rastlamadım. X-Fi ExtremeMusic/Platinum kartlar Cirrus Logic CS4382 model DAC kullanıyorlarmış.X-Fi Elite Pro ise Cirrus Logic CS4398 D/A converters (192 kHz, 120 dB)
Cirrus Logic ise Music SX yeteneği ve HDD en müzik dinleme; mevcut sistem için bize çok daha uygun diyeceğim. CAMBRIDGE AUDIO Azur 540D V2 de Cirrus Logic CS4382 kullanılıyor. gerçi entegre kadar entegrenin dahil olduğu devre dizaynı daha önem arzeder ama sonuç olarak önemli. Digital Music SX de aşağı kalmıyorsa alalım diyeceğim. multimedya parça ama neden fazla para verelim ki. CL CS4398 THD+n, dynamic range ve SACD, DVD applications için yetenekli. kalite olarak fark hiç aramam alır kullanırım. fakat sinüsoidal sinyalin cinsi(kalitesi, doygunluk, detay,) nasıl olur? cılız afrikalı mı yoksa at gibi bir isveçli sarışın mı çıkar? arada ki nuansı etkileyecek kulak bile yok ben de.irdelemiyorsak iyi derim.
sonunda DIGITAL MUSIC SX in iç fotolarını buldum.buna göre sonuç olumlu.buna göre CL CS4398 CZZ mevcutmuş.ama galiba özellik kısıtlaması mevcut.bunun sebebi ne bilmiyorum.modlama yapılabiliyormuş.ama biraz riskli.aslında önemli olan içindeki komponentin cirrus logic olması.ne diyorsun cantan hocam
evet hocam.righmark audio analiyser 5.5 sürümüyle ölçmüşler.aynı kriterlerle olan diğer kartları inceledim.creativenin bu modeli onkyonun SE-U33 modeline benzer yapıda üretilmiş. hem optik giriş ve çıkışların olması ile normal bir DAC işlevi görürken yanında optik çıkışı olmayan deck sistemlere 2 tane line in girişi koymuşlar.kaynak seçimini de hem manuel hem kumandayla süslemişler..bir notebook bağladın mı tamamdır.bu modelin pc için eksik sayılabilecek unsuru sadece stereo olması.benim içinse iyiki öyle.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atorbaci -- 10 Temmuz 2008; 2:10:30 >
Arkadaşlar ben bu kartı bir hafta filan önce aldım. Nedense bu topici görmemişim. Ama gelde görki benim laptop daha iyi optik ses çıkışı sağlıyor. Z-5500 sistemimi optik çkışına takınca ses te takılmalar oluyor seste kesilme olmuyor ama ses sanki boğuk boğuk geliyor. Laptopumun kendi çıkışına taktım. Çok daha kaliteli bir ses. Karta hemen suç bulmam yanlış olur. Ondan dolayı kartı başka bir bilgisayarda denemk istiyorum belkide laptoptan kaynaklanan veya yazılımsal/driver kaynaklı bir sorundur. Tam emin değilim ama vista 32 bit altında kullanan varsa yorumlarını bekliyorum. Aslında kart güzel karta benziyor işte bide 5.1 surround desteği olsaydı süper olcaktı. Ama şu durumda farketmiyor zaten 2 gün denedim sonra daha masada laptopa takılı ama ses çıkışşını laptoptan alıyorum.
ne tür media ile deniyorsun? DTS yahut Dolby Digital ile deniyorsan ayarlarda b birini iptal etmen gerekir diye biliyorum.hem z5500 de çzöücü var hemde aldığın kartta var.bence ayarları karıştırmalısın.creative forumlarında diğer ses kartlarıyla ilgili de Z5500 ile ilgili bir sürü problem topiği var.en sonlarında ayarlarla genelde çzömüşler.bu kart daha yeni olduğundan pek topi yok orada.