Arkadaşlar, Next Ye-2000 CIS Süper Plus cihazıma güncel yazılımı atmak istedim. Flash diske yükleyip takıp yükle dedim. boot edilecek gibi birşey yazdı, bir süre bekledim birşey olmayınca cihazı arkasından kapattım. tekrar açtım 0 dan 100 e kadar sayıp "save" yazdı. sonra tekrar açıp kapattım bir daha stand by moduna gelmedi. ofisime getirip rs-232 ile bağladım ama stand by moduna geçmediği için cihaza müdahale edemiyorum, lütfen yardımcı olun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zihnigonen -- 3 Temmuz 2008; 9:09:55 >
Boot modunda yazılım atacaksınız. Standby moduna geçirmeye gerek yok. RS232 ile bağladıktan sonra, cihazı anahtardan kapatın. Kanal aşağı tuşuna basılı tutarak açın. Ekranda 0030 sonra 001c ve 1 yanıp söner sonra tuşu bırakın. STB link ile programı yeniden yükleyin. ve cihazın ekranında END yazana kadar da kapatmayın. ENDi gördükten sonra cihazı kapatıp, kabloyu ayırıp çalıştırabilirsiniz.
fault123 yazdığını yaptıktan sonramı çözültü, sorunu nasıl hallettiğini yazarsan çok iyi olurdu.
(.....) Artık hayat bulmak için, hali iyileştirmek için, insan olmak için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yürütmek, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler açılım buldu. Hâlbuki hangi bağımsızlık vardır ki, yabancıların nasihatleriyle, yabancıların planlarıyla yükselebilsin. Tarih böyle bir hadise kaydetmemiştir. Mustafa Kemal Atatürk (6 Mart 1922)