Şimdi Ara

göğüs kafesinin altında ağrı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
35
Cevap
1
Favori
394.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar geçen gün sabah göğüs kafesimin bittiği yerde tam orta kısma bir sancı saplandı..bir iki gündür de nefes alıp verdikça sancı giriyor..daha önce böyle bir sorun yaşayan veya bu konu hakkında bilgisi olan var mı?



  • bende 5-6 sene boyunca aynı ağrılardan dolayı çok zorlandım. 18 yaşlarındaydım o zamanlar. İlk başta sadece göğsün sol tarafında bir iğneleme yapardı bende fazla önem vermedim. 2-3 hafta çetikten sonra sanki akciğerimin sol tarafında birşey varmış gibi hissettim. sanki bir taş. o zamanlar namaz kılardım, her eğildiğimde düşündüğüm taş aşşağıya yukarıya gider gelirdi ve öyle bir acı verirdiki namaz kılmayı bıraktım. senede 3-4 defa 1-2 hafta sürerdi. sanki kalp krizi gibi aniden başlardı ilk önce akciğerim sanki patalayacakmış gibi hissederdim ve nefes almakta zorluk çekerdim, bazen uyurken bile krize girerdim. kış yaz farketmezdi. 30-40 dk civarı sürerdi. neves alınca akciğerim patlayacakmış gibi hissederdim. ancak sanki namaz kılarmış gibi eğilince nefes alabiliyordum. kriz geçtikten sonra 1-2 hafta göğsümün içinde sanki taş varmış gibi hissederdim ve eğilemezdim, hızlı yürüyemez ve koşamazdım çünkü çok acı verirdi. 2 sene falan doktora gitmedim korktum kötü birşey çıkar diye. Bir keresinde öyle bir zor duruma düştüm ki dedim doktora gitmezsem ölüp gidecem. Gittim üniversitedeki doktora şöyle baktı 2-3 dk dedi birşeyin yok antibiyotik yazdı gönderdi. bir daha gitmem dedim kendi kendime. doktor rapor alacağımı düşündü galiba öyle gönderdi beni. 2 sene daha dayandım o acıya. 2004 yaz ayında yine krize girdim ve 1 ay boyunca göğsümdeki ağrılar geçmedi. öyle bir duruma geldim ki ne yatabiliyordum ne de yürüyebiliyordum. dayanamadım zar zora gittim tekrar doktora. bu seferki doktor anladı galiba beni hemen ambulansla acil servis İbni Sina hastanesine gönderdi. röntgen falan çekildi. önceden hep acaba kalp mi yoksa akciğerimde mi sorun var diye düşünürdüm. önceden çünkü kronik bronşitim vardı.

    meğerse benim gibi çok insan varmış pnömotorox mış bütün derdim. doktorun anlattığı kadar ak ciğerde küçücük baloncuklar varmış. onlarda bazen patlarmış ve akciğer ilk göğüs kafesin arasında hava kaçarmış. benimki biraz fazla patlıyormuş (galiba çocuklukta yaşadığım bronşitin yan etkileri). ama fazla hava kaçarsa akciğer kanaması yapabilirmiş ondan dolayı eğer çok ağrı hissedersem hemen acil servise gitmeliymişim öldürebilirmiş yani. ama hiç bir çaresi ve ilacı yokmuş bu hastalığın. allahıma çok şükür hastaneye gittikten sonra bir daha olmadı. nedenini bilmiyorum. zaten hep öyle olmuştur hayatım boyunca hastalanırım gitmem doktora, zor durumda kalınca gidiyom tam doktora beni kontrol edecek herşeyim geçiyor.. 5-6 sene ama çok acı çektim hatta namaz kılmayı bıraktım ve hala da kılmıyorum.


    senin belki aynı pnömotoraxtır kardeş.

    http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=pnomotoraks

    genelde uzun zayıf erkeklerde görünen bir tür hastalık. bende uzun zayıfım.

    ama çok süründürür söylim, çünkü gece yatamazdım. anca sandalyede uyuyabiliyordum. yani 90 derece durdun mu sanki hiç birşeyin yokmuş gibi geliyor ama eğildin mi yattın mı çok acı verirdi. düşünsenize 2-3 hafta sandalyede uyumayı dimdik şekilde?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kirgiz -- 14 Temmuz 2008; 15:54:55 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.