arkadaşlar benim anakartım P5PL2/C bu anakarta core2duo 6xxx serisi işlemci takılabilir mi. biraz araştırma yaptım fakat bişi bulamadım. yardımcı olurmusunuz.
6xxx serisine destek veriyor ama fsb yi 800mhz ye çekerek..elle overclock yapıp 1066mhz olurmu bilmiyorum ama olmazsa işlemciyi varsayılandan yavaş kullanabilirsin bilgin olsun..overclockla 1066 için sıkıntı çıkarmaz gibi duruyor ama daha çıksın dersen anakartını değiştirmen gerekebilir(kartın overclock kapasitesini bilmiyorum sadece varsayım) http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx?SLanguage=en-us buradan model seçip işlemci desteğine bakabilirsin
elinde ne işlemci var bilmiyorum ama tek çekridek vb bişeyse, elindeki anakartla 6xxx yerine 2180 gibi bir cpu alıp 2,7-3 ghz kullanmakta mantıklı olabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usb2.0 -- 4 Temmuz 2008; 0:53:18 >
işlemcim pentium D 3.4. şimdilik bi sorun yok yani benim isteklerimi karşılıyor. hiçbi oyunda sıkıntı yapmadı. ben gerçek çift çekirdeğe çekmeyi düşünüyorum ama tabi biraz ileride. şimdilik bu idare ediyor. maksadım bu anakarta takılabiliyormu onu öğrenmek. ilginiz için teşekkürler