internete girerken kablosuz modemimde MAC filter kullanmak istiyorum ama masaüstü bilgisayarımdaki eternet girişi için MAC adresini nereden bulabilirim? birde yine bilgisayarım ataktığım PCI wireless kart için mac adresini nasıl bulabilirim???
MAC numaraları konusunda yardımcı olursanız sevinirim...
kablosuz bağlantıda en sağlam yöntem.Benim modemde şifre falan yok sadece mac adresi sınırlama var.Apartmanda birçok arkadaş beleş zannetmişler.
Köpek, bir adamın en iyi arkadaşıdır.. İnanmıyorsanız şu basit deneyi yapabilirsiniz.. Karınızı ve köpeğinizi arabanızın bagajına kapatın.. Bir saat sonra kapağı açtığınızda sizi görünce mutlu olan hangisi görün..!
kablosuz bağlantıda en sağlam yöntem.Benim modemde şifre falan yok sadece mac adresi sınırlama var.Apartmanda birçok arkadaş beleş zannetmişler.
abi kesinlikle şifreleyin modeminizi. MAc adres filtresin, aşmak 10 dakika sürmez
WPA veya WPA2 şifreleyin kessinlikle. Linux kullanan birisinin eğer isterse sizin wep şifrenizi mac adres filtrenizi rahatllıkla aşar ve internetinizi kullanır, kotalı ise vay halinize. Ben kendi modemimin wep şifresini 10 dakikada kırdım....
iyide ethernet icin mac adreslemeyi napicaksin ki ethernet üzerinden mac filterleme olmaz. Wifi sinyali icin mac filtreleme koyarsin kablosuz baglanti icin mac adrelerine izin verir veya tanimladigin mac adreslerine giris izni vermez .
iyide ethernet icin mac adreslemeyi napicaksin ki ethernet üzerinden mac filterleme olmaz. Wifi sinyali icin mac filtreleme koyarsin kablosuz baglanti icin mac adrelerine izin verir veya tanimladigin mac adreslerine giris izni vermez .
İlk mesajımda "Eternet girişi" derken aslında bilgisayarımdaki eternet kartımdan dolayısıyla onun Fiziksel adresinden bahsetmek istemiştim. Bildiğim kadarıyla İnternete girerken bilgisayarın değil (anakartın, ekran kartının veya işlemci gibi bileşenlerin değil) eternet kartının fiziksel numarası olan MAC numarası nerede yazar, nerede bulabilirim anlamında kullandım.