Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
MAC Filter

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Internet >> MAC Filter Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
memet

2 Temmuz 2008; 9:51:31 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

internete girerken kablosuz modemimde MAC filter kullanmak istiyorum ama masaüstü bilgisayarımdaki eternet girişi için MAC adresini nereden bulabilirim? birde yine bilgisayarım ataktığım PCI wireless kart için mac adresini nasıl bulabilirim???

MAC numaraları konusunda yardımcı olursanız sevinirim...

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
PHaLaNX.

2 Temmuz 2008; 11:02:53 

Başlat > Çalıştır > cmd > ipconfig /all yapın. Kablosuz ağ kartının fiziksel adresini orada görebilirsiniz.

Ekleme: Ayrıca modemin ayar sayfasındaki kablosuz bağlantı ile ilgili kısımda o an bağlı olan istemcilerin MAC adresi yazar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHaLaNX. -- 2 Temmuz 2008; 11:04:36 >

memet

2 Temmuz 2008; 11:04:27 

teşekkur ederim...

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
BARKU

Sisteme Gözat

2 Temmuz 2008; 11:18:27 

kablosuz bağlantıda en sağlam yöntem.Benim modemde şifre falan yok sadece mac adresi sınırlama var.Apartmanda birçok arkadaş beleş zannetmişler.

Köpek, bir adamın en iyi arkadaşıdır.. İnanmıyorsanız şu basit deneyi yapabilirsiniz.. Karınızı ve köpeğinizi arabanızın bagajına kapatın.. Bir saat sonra kapağı açtığınızda sizi görünce mutlu olan hangisi görün..!
memet

2 Temmuz 2008; 11:23:27 

bende hem şifre hemde MAc filter koydum, beleş sanıpda heveslenmesinler diye

a_kosif

Sisteme Gözat

2 Temmuz 2008; 22:46:51 

quote:

Orjinalden alıntı: BARKU

kablosuz bağlantıda en sağlam yöntem.Benim modemde şifre falan yok sadece mac adresi sınırlama var.Apartmanda birçok arkadaş beleş zannetmişler.

abi kesinlikle şifreleyin modeminizi. MAc adres filtresin, aşmak 10 dakika sürmez

WPA veya WPA2 şifreleyin kessinlikle. Linux kullanan birisinin eğer isterse sizin wep şifrenizi mac adres filtrenizi rahatllıkla aşar ve internetinizi kullanır, kotalı ise vay halinize. Ben kendi modemimin wep şifresini 10 dakikada kırdım....

aman dikkat abiler şifreleyin WPA WPA2....

PHaLaNX.

2 Temmuz 2008; 22:59:10 

Evet MAC filtresi 2 dk'lık bir iş dendiği gibi. Daha önce de defalarca yazdım bunu, şifreleme şart...

memet

4 Temmuz 2008; 10:14:32 

Kablosuz ağ güvenliği hakkında CHIP de bir yazı yayınlanmış, basit ve kolay anlaşılır bir dili var, bilgilenmek isteyen arkadaşların okuması iyi olur;

http://www.chip.com.tr/konu/istenmeyen-misafirlere-gecis-izni-vermeyin_7568.html

Apexi

4 Temmuz 2008; 13:01:26 

iyide ethernet icin mac adreslemeyi napicaksin ki ethernet üzerinden mac filterleme olmaz. Wifi sinyali icin mac filtreleme koyarsin kablosuz baglanti icin mac adrelerine izin verir veya tanimladigin mac adreslerine giris izni vermez .

memet

4 Temmuz 2008; 18:20:30 

quote:

Orjinalden alıntı: Apexi

iyide ethernet icin mac adreslemeyi napicaksin ki ethernet üzerinden mac filterleme olmaz. Wifi sinyali icin mac filtreleme koyarsin kablosuz baglanti icin mac adrelerine izin verir veya tanimladigin mac adreslerine giris izni vermez .

İlk mesajımda "Eternet girişi" derken aslında bilgisayarımdaki eternet kartımdan dolayısıyla onun Fiziksel adresinden bahsetmek istemiştim. Bildiğim kadarıyla İnternete girerken bilgisayarın değil (anakartın, ekran kartının veya işlemci gibi bileşenlerin değil) eternet kartının fiziksel numarası olan MAC numarası nerede yazar, nerede bulabilirim anlamında kullandım.

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Internet >> MAC Filter Sayfa: [1]
Buraya git: