xp olan desktopimla ethernet yoluyla kablosuz modeme bagliyim.. laptopumda ise vista var.. fakat ne yapsam birbirini tanitamadm.. pinglemeye calistigimda bile cvp alamiorum.. bi cok forumlarda cozum okudum.. paylasimlar acik, firewall lar kapali, xp de LLTD patch yuklu, vistada network protocol u regeditten NTLMV1 e cevirdm.. herseyi yaptm olmuo.. workgroup olarak bulmayi gectim ip lerden bile ulasamiorum..
Eğer amaç sadece görsün bir iki dosya alacağım ise pratik bir çözüm var: Vista makineden adres çubuğuna \\xp_makinenin_ipsi\ yazarak XP makineye bağlanabilirsiniz.
xp ile xp ve vista ile vista arasında ağ kurmak çok kolay ama xp ile vista arasında ağ kurmak gerçekten çok uğraştırıyor benim masaüstü pcim xp pro, laptopum ise vista home premium iki bilgisayar arasında crossover kablo ile bağlantı kurdum ama tanıtana kadar canım çıktı, şimdi vista yüklü bilgisayardan istediğim gibi diğer bilgisayarın dosyalarına ulaşabiliyorum fakat xpden bütün dosyalara değil de sadece paylaşılan klasöre ulaşabiliyorum önemli olan iki bilgisayarın da çalışma grubu adını aynı yapmak ve paylaşacağınız sürücülerin paylaşım ayarlarını yapmak xp ağ iletişimi konusunda vistadan olcukça yavaş kalıyor ve ara sıra takılıyor fakat vistada ise hiçbir sorun olmuyor
bendeki sorun 2 bilgisayarin ip yoluyla bile gorulememesi.. yoksa network group u olusturmak cok da umrumda deil.. \\xxx.xxx.xx.xx ya da \\compname yoluyla bile bilgleri goremiorm.. ip nolarini pinglesem de timeout oluo.. o kadar cok sey denedim ki bi turlu olmuo.. firewall fln hersey kapali, norton vari seyler de yok.. xp ethernetle bagli, vista wireless.. bisey engellio ama okadar zamandr urasiorum ki, kafam durdu.. korkarim bunca seyden sonra atladigim ufak bi stepden dolayi bunlarin oldugu ortaya cikcak.. neyse bi sekilde coziim baska bisi istemiorm.. modem ayarlariyla ilgili olabilir mi?