Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Dizüstü Bilgisayar Parlak Ekran Olunca Ne Oluyor!?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Dell >> Dizüstü Bilgisayar Parlak Ekran Olunca Ne Oluyor!? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
MarsX

2 Temmuz 2008; 2:42:16 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

merhaba arkadaşlar,

Notbook Bilgisayarımı alırken Parlak Ekran iyidir filan dediler, Bende Packard Bell marka parlak ekran bir bilgisayar aldım,
Ama şimdi ekranda uzun süre çalışınca gözlerimi çok rahatsız ediyor,
Ekran parlak olunca ekranda kendimi görüyorum, bence gözüme bu zarar veriyor sanki, mat olması daha iyi olmaz mı ne dersiniz?
Bir arkadaşım Dell notbook almıştı. onun ekranı parlak filan da değil mat ekran (ekranı kapansada ayna olmuyor) daha az gözü yoruyor bence.

Geçen bi markete gittim notbook ların hepsinin ekranı ayna gibi parlıyordu,
Notbook Bilgisayar Parlak Ekran Olunca Ne Oluyor?

Bu konuda bir fikir verirseniz çok sevinirim. Ekran konusunda hangi markaları tercih etmeliyim.
CmonBaby42

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

2 Temmuz 2008; 5:27:50 

Açık bir alanda mat olursa güneş yada başka ışıklar yüzünden ekranı net göremezsin. İstersen telefonda bir dene. Parlaklığı düşürüp bir dene birde parlatlığı yükseltip

Intel Core 2 Duo E6850, 3000 MHz,2048MB(DDR2-667 DDR2 SDRAM),ATI Radeon HD 2400 PRO (512 MB),320 Gb. Samsung HDD
N81 My Phone My Music
Lanethead

2 Temmuz 2008; 14:25:44 

Evet .. Parlak ekranlar gözü daha cok yorarlar.. Ama oyun , film , yada Grafik calismalarinda resimlerde göze daha hos gelirler.Daha canlidir renkler...
Ama ben mat ekrani her zaman tercih ederim.Bi kez kullandim ve cok sevmistim..Parlak ekran hosuma gitmiyor o kadar..

Hewlett Packard 530 Laptop - Nokia 6500 Slide Gri - iPod Touch 16 gb - Nikon SP201 - Windows Xp Sp2
kralkobra_kralkobra

2 Temmuz 2008; 14:58:42 

bir çok kişinin sorunu bu ama genede parlaklık ayarını biraz azaltırsan iyi olur..% 100 de çalıştığında gözleri yorabiliyor özellikle metin okurken
MarsX

2 Temmuz 2008; 19:05:19 

ben grafik ve programlama ile uğraşıyorum, ekrana başında uzun süreli kalıyorum. ekranın ışığını sonuna kadar kısıyorum ama ekran yine ayna.
bundan sonraki makinem kesinlikle mat ekran olur, piyasada varmı mat ekran notbook...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarsX -- 2 Temmuz 2008; 19:07:39 >
Ender^^

3 Temmuz 2008; 0:20:12 

Eski (gerçi hala var galiba) Hp Compaq'lar vardı. Yani ben çaldırmadan önce bende de vardı. Ve ekran mat bir ekran, geniş ve çözünürlük 1680*1050. Ben böyle bir görüntü daha hiçbir laptopta görmedim. Yeni parlak ekranların hepsinde bakış açısını dfeğiştirdiğinzde illa bir renk kayması oluyor. Ama onda yoktu be dediğim. Bulabilirseniz ondan alın derim ekran olarak. Ha bilgisayarın diğer özellikleri nasıldı derseniz: kötüydü, çalınmasının sebebi de biraz servisle çokça uğraşamamdır. Neyse...

İMZA
San Andreas Citizen

3 Temmuz 2008; 4:21:06 

parlak ekranını elimdeki 15.4" mat ekranla degistirmek isteyen olursa haberim olsun :)) izmir

“Where’s the boat?” - Fool's Gold
trimaxsahinabi

Sisteme Gözat

3 Temmuz 2008; 11:05:22 

parlak ekran renkleri daha canlı gösteriyor.benim fark ettiğim tek şey bu...ama dışardaki bir ortamda (güneşli havanın altında) parlak ekran tam bir işkence...ekranı görmek için yırtınıyorsunuz...ama mat ekran da böyle bir sorun yok..(en azından parlak ekrana kıyasla)....ışığı daha fazla yansıttığı için parlak ekran gözü daha fazla yorar....bende şuan 2 tane laptop var; biri mat ekranlı asus m6wr ,diğeri parlak ekran acer 5920g.

KÖPEK İTLAF GELDİ , KAÇIIIIIINNNNN
woop

3 Temmuz 2008; 12:15:36 

parlak ekran daha iyi. aynı videoyu benim bilgisayarda izliyorum bende mat ekran var birde arkadaşın parlak ekran makinada izliyorum görüntü çok fazkediyor. parlak ekran daha canlı.
MarsX

3 Temmuz 2008; 15:28:41 

Arkadaşlar,

Parlak ekran da asıl sorun ışığın fazla olmasından çok, ekran parladığı için arkada kendinizi görüyorsunuz, bu da gözün çalıştığınız ekrana odaklanmasını güçleştiriyor. Bence En Buyuk Sorun bu,

Aslında bu parlak ekran tam bayanlara göre çünkü, saça fön çekmek, kaş almak, ruj çekmek vs. bunlar için, yerlerinden kalkma zahmetine girmezler; hemen ekran görüntüsünü kapatıp, ihtiyaçlarını giderebilir. Tabi parlak ekranların metroseksüel arkadaşlarada tanıdığı kolaylıkları vardır,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarsX -- 4 Temmuz 2008; 0:41:49 >
San Andreas Citizen

3 Temmuz 2008; 21:24:55 

en kotu kendini gor hocam nolcak yani

ben renk kalitesi acısından istiyorum parlak ekranı.. biraz kendimi gormeye katlanabilirim ( sanırım monitorun acısıyla oynarak da ondan kurtulabilirsiniz)

“Where’s the boat?” - Fool's Gold
MarsX

4 Temmuz 2008; 0:35:27 

Dediğin gibi bende yapıyorum, ekranı yan filan ceviriyorum, ama yinede cok fazla faydası yok,
tabi yinede karar senin, ama bilmiyorum kaliteli bir marka notbook ta belki bu sorun olmayabilirdir.
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Dell >> Dizüstü Bilgisayar Parlak Ekran Olunca Ne Oluyor!? Sayfa: [1]
Buraya git: