bi tanidik bana hp compaq nc4000 laptop unu verdi xp yuklemem icin.alette cd rom yada disket surucu yok.pe builder,xp multiboot 10 gibi programlarla elimdeki xp cd lerini degisik usb belleklere kopyaladim,bootable falan.
ama bilgisayari usb den baslattigimda Setup will now start diyor sonra ERROR LOADING FILE.... diyor.....ayrica degisik laptoplardada denedim.
yani 3 degisik laptop 2 usb bellek vede 3 degisik surum windows xp ayni hatayi verdi ?
ne yapmak gerekiyor,forumlara baktim ama bisey bulamadim...
usb ni bootable yapabildigine gore (assagida yazdigim 0) adim sorunun yok), usb ye sistemi duzgun yukleyebilmelisin,
zaten usb ye winpe yi yuklemis olsanda dertlerin bitmiyor
Baska soranlarda olur diye konuyu genel kultur acisindan toplu bir sekilde aciklayayim, 5. yontemi herkese tavsiye ederim.
xp yi usbden kurmak icin birkac yontem var: 0) bilgisayarin (anakartin) usb den bilgisayari acabiliyor olmasi gerekir. (cok eski olmadikca hemen hepsi yapar bunu) 1) usb yi dos bootable yapmak 2) usb yi winpe bootable yapmak 3) usb den xp kurulumu icin xp dosyalarini modifiye etmek. 4) onceden hazirlanmis bir xp imajini (kurulum anı yada kurulmuşu) 1) yada 2) yontemini kullanarak usb den harddiske koymak. (1) 2) disinda kullanilan programa gore baska bir usb os acilis yontemi de gerekebilir) 5) usb ye "usb cd/dvd rom/rw" baglayip ilgili kurulum cdsini icine koyarak kuruluma baslamak
1 veya 2. yontem kullanildiginda yapilacaklar: a) xp kurulacak harddiskin 1. bolumu fat32primaryactive yapilacak b) xp kurulacak harddiskin 1. bolumune basit dos kurulacak c) xp kurulum dosyalari 1. bolumde \xpkur gibi isimli bir klasore kopyalanacak d) bilgisayar yeniden baslatilip usb yerine disk secilecek, acilacak dos penceresinde \xpkur klasorune gidilip kurulum baslatilacak.
2. adimdan giderken hazir bir pe cdsini (winpe, bartpe, livexp, cd den calisan süper xp.....)usb ye almalisin, pe to usb gibisinden bircok program var bu isi yapan
a,b,c adimlar 1 ve 2 inci yolda farkli sekilde yapilsada Roma d) de.
Abi yeni aklıma geldi... baktığım bi int. cafe var orada usb cd rom vardı...şimdi aradım adami duruyormuş... usb cdromdan yapsam olurmu?? hiç denemedim de...???
olay kapanmistir. ben yillardir xp dahil herseyi usbcd den kuruyorum zaten. niye aklina daha once gelmedi . neyse bu vesile ile bi cok sey ogrenmis oldun.
bir aksilik olursa (hiiiiiic sanmiyorum ya yinede simdiden yazalim) biosunda usb ayarlarinda cdromun takili oldugu usb icin ayari autodan cdrom a cevirirsin.
yedekleme islemini yap, sonra bas formati kurtul.
gecmis olsun.
hocam insan bazen bakarkör olur ya bende öyle oldum ... usb hdd yapma üzerine yoğunlaşınca hiç o aklıma gelmed. SİZİN SAYENİZDE BİR ÇOK ŞEY DAHA ÖĞRENDİMM... ÜZERİMDE ÇOK HAKKINIZ VAR... HAKKINIZI HELAL EDİN... ALLAH RAZI OLSUN BU KADAR İLGİNECEĞİNİZİ BEKLEMİYORDUM