arkadaşlar otomobilde kullanmak üzere araç ilk çalıstırıldıgında sıcalık düşük olduğu için fazla devir yapmak sakıncalıdır. bmw m3 lerde boyle bır sıstem var arac sogukken devırı kesıyor ve bunu gosteren ledli sistem var. bu ledli sistemi(sadece ledli sistemi) kendı aracımdada uygulamak ıstıyorum ısı müşüründen voltaj arttıkca yanan ledlerin sayısı azalıcak kısacası olay bu elektronık bılgım hobı duzeyınde fakat buna birşey düşünemedim anlayan arkadaslardan yardım beklıyorum teşekkürler
ledli sistem kolay bi vumetre devresine ısı sensörü bağladınmı iş tamam ama problem bunu araca nasıl tanıtacağında yani m3 kulanmadım ama arab soğukken bile araba haraket ediyordur sadece yüksek devirlere çıkmasını engelliyordur senin arabanda bunu nasıl uygulayacaksınburda bide deviri algılamadan bahsediyoruz hadi onun için pic kulandın pic ile deviri okuttun devre görede görsel olsun diye ledleri motor ısısına göre istedigin şekilde yaktın devir kesme işini nasıl yapıcan yakıt ponpasının elektrigini keserek belki bu işi başara bilirsin ama aracın bu işleme uygunmu veya sen başka bir yötemmi düşündün bunlarıda yazarsan daha faazla yardımcı olabiliriz şimdiden kolay geelsin
arkaşlar parantez içine aldım.ben yakıtı devri kessin felan istemiyorum , m3 lerdeki olayın sadece ledli kısmını istioyorum yani sadece sıcaklık arttıkca ledler sönücek sıcaklıgına motorun üstündeki ısı müşüründen alıcak yada ayrı bir müşür bağlayabılırım özetle gelen elektrik artıcak ledler sönmeye başlıyacak(yani sadece görsellik) yanlış anlaşılma için özür dilerim teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi admiral9999 -- 2 Temmuz 2008; 11:58:59 >
Burada akü gerilim seviyesi gösterge devresi var. Ledler gerilimle doğru orantılı yani gerilim ne kadar yüksekse o kadar çok led yanıyor. Sizin istediğiniz voltaj yükseldikçe led sayısının azalması. Bunun için transistörlü bir tersleyici devre yapmanız veya yeni bir müşür takmanız gerekir. Müşür çıkışını devreye bağlamadan önce değişik ısılarda üzerinde kaç Volt olduğunu ölçmeniz lazım. Voltaj fazla gelirse gerilim bölücü dirençlerle düşürmek gerekir.
Burada akü gerilim seviyesi gösterge devresi var. Ledler gerilimle doğru orantılı yani gerilim ne kadar yüksekse o kadar çok led yanıyor. Sizin istediğiniz voltaj yükseldikçe led sayısının azalması. Bunun için transistörlü bir tersleyici devre yapmanız veya yeni bir müşür takmanız gerekir. Müşür çıkışını devreye bağlamadan önce değişik ısılarda üzerinde kaç Volt olduğunu ölçmeniz lazım. Voltaj fazla gelirse gerilim bölücü dirençlerle düşürmek gerekir.
ne ilginçtir bende daha elektrikle çalışmayanı duymadım ki baya bi mantıksız nedenini siz düşünün kesin elektrikle çalışanlar bmw mercedes tofaş fiat vw bunlarınkini değiştirdim ama başkalarını bilmem
bu arada bahsetiginiz pompa yağ pompası olmasın yakıtın krank mili ile alakasını kuramadım da benim bldigim yakıt pompası depoya bağlantılı veya çok yakınında olur diye hatırlıyorum neyse gerçi siz daha iyi biliyorsunuz heralde
quote:
Orjinalden alıntı: BİLÂL85
yakıt pompası hareketini kranktan alır istisnai elektrikle çalışanı var ama ben daha görmedim görüşücez elbet hocalar göstermedi ama