Orjinal adaptörüm yaklaşık olarak 5 ay önce bozulmuştu daha sonra dayım Panasonic marka adaptör aldı bana, ne alaka bilmiyorum ancak çalıştırdı, taa ki şu dakikalara kadar :( Kuzenimin Laptopuda toshiba, onun adaptörü bana uyuyordu, kendi adaptörünü getirmemiş diye benimkini taktım, takış o takış artık çalışmıyor:( http://www.parcadepo.com/default.asp?git=12&arakelime=a50&arakategori=7374 Burda 2 tane adaptör buldum, bu site güvenilirmidir? Eğer alırsam kaç gün içinde getirirler? Birde tam olarak model vermemiş, uygun modellerde Satellite a50 yazıyor sadece, çalıştırır mı? 2.adaptör ilk adaptörüme benziyor. Daha ucuza bulabileceğim bir adres var mı? Hemen yardım sarj gidiyor
Şansıma tükirimki, dün bozulan adaptör bugün çalışmaya başladı, halbuki adaptörüde bütün fişlerde denemiştim, sabah kuzenim tak dedi, ve çalıştı :( Aradım konuştum, kadın bu akşam kargoya veriyorum, yarın elinizde olur dedi, neyse artık orjinalini kullanıcaz
Niye yenisini alıyorsun ki. Tamirciye ver ucuza yapsın. Benim eski laptopun adaptörü fişe takınca yanmıştı. Götürdüm elektronikçiye. Dedim abi böle böle fişe taktım prizden ateş çıktı ve yanık kokuyo bu dedim. Tamam bırak akşamüstü gel al dedi. Gittim akşamüstü tamir etmiş Kablolarını da yenilemiş 20 ytl verdim ama Yine şükrettim orjinalleri 60 tan başlıo
Niye yenisini alıyorsun ki. Tamirciye ver ucuza yapsın. Benim eski laptopun adaptörü fişe takınca yanmıştı. Götürdüm elektronikçiye. Dedim abi böle böle fişe taktım prizden ateş çıktı ve yanık kokuyo bu dedim. Tamam bırak akşamüstü gel al dedi. Gittim akşamüstü tamir etmiş Kablolarını da yenilemiş 20 ytl verdim ama Yine şükrettim orjinalleri 60 tan başlıo
Orjinal adaptörüm bozulunca çok üzülmüştüm, sonra düzeltmek için içini açmıştım kablolarda kopukluk var mı diye, birşey yokmuş ancak olmadı, dayıma verdim onu resmen 50 senelik bir adaptör getirdi, kir pas içinde Oda 2 gün önce bozuldu, fırsat bu diyip yeni bir tane sipariş ettim, ama malesef sipariş ettiğimin ertesi günü çalışmaya başladı :(
@toshiba_ Arkadaşım aynen dediğin gibi bir olay oldu. Bugün aldığım adaptör bana teslim edildi ama ne görim, toshiba marka değil tochi marka bir ürün. Parcadepo'nun yaklaşık olarak 16 saat hizmet verdiği Msn destek hattından, adam ile konuştum, durumumu izah ettim, adam bu ürünün orjinal değil muadil mal olduğunu söyledi, hayatımda muadilin anlamını bilmeyen ben, muadil ürün ne diye sordum, orjinal ürünün kopyası gibi birşeymiş sonra öğrendim neyse. Ancak benim satın aldığım ürünün resminde, ilk kullandığım yani orjinal ürün adaptörün resmi duruyordu; http://www.parcadepo.com/default.asp?menu=resim&resim=PA3396DD.JPG Bunuda söyledim, "muadil ürünün resminde, orjinal ürünün resminin ne aradığını sordum?" Başta bir yanlışlık olduğunu, sonra yanlışlık yok deyip, ürünüz garanti kapsamındadır, merak etmeyin diye bir cevap verdiler. Bende bileydim 7 Ytl fazla verip hem orjinal ürün hemde 12 ay garanti kapsamından yararlanırdım dedim.(Muadil üründe 6 ay garanti yazıyordu) Sonra adam zaten sizin ürününüzde 12 ay garanti kapsamında dedi, bende sitede öyle yazmıyor deyince, işte bu bir hata hemen düzeltiyorum diye cevap verdi. Kısaca ana düşünceye gelirsek bence bu siteden bir daha alışveriş yapmayın.
Ve küçük bir not; Bu ürünü değiştirebilirmiyim diyek soracakken, adam offline oldu.
Adamla şimdi bir daha konuştuğumda, orjinal ürünü hiçbir ücret karşılığında göndereceğini söyledi, sadece kargo ücretlerini ben göndericekmişim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alp -- 4 Temmuz 2008; 15:35:50 >
Aynen bu resimdeki gibi, adam arkası yok diye hiçbirşey dememişti bana, vallahi kan beynime sıçradı. Birde yaklaşık olarak 15 Ytl'lik bir kargo ücreti verdim. Ayıptır vallahi böyle birşey yapmaları. Adaptörü bozuk olan adama, niye? Arkası olmayan adaptör gönderirler anlamıyorum. Son 2 gündür Msn destek hattı offlinedı şimdi online, soruyorum cevap yok!
Tekrardan konuştuk, 3lü kabloyu kargo ücretini almadan göndereceklerini söyledir. Ama malesef kargo ücretini gene ben ödedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alp -- 8 Temmuz 2008; 15:36:49 >
Ürünlerin isimlerine orginal ve muadil diye belirtmişler. Ve dikkatimi çeken bir yıl garanti vermeleri oldu. Yedek parçada muadil üründe 1 yıl garanti veren bir firma düzgün mal getiren bir firmadır.
Ve bir teknik servisçi ve elektronikçi olarak diyorum ki. Bu yetkili teknik servislerin orginal parca kullanın aman başınız yanmasın konusuna da katılmıyorum. 2 kuruşluk parçayı 12 kurusa sat sonrada tehdit et aman bozarsın diye. Artık hepimiz biliyoruz en büyük markaların orginal yedek parçaları da muadilleride aynı fabrikalarda üretiliyorlar. Ve hatta bir elektronikçi olarak diyebilirimki bir çok muadil mesela parcadepo.com gibi güvenilir markanın getirdiği yedek parçalar orjinallerinden daha kaliteli... Tabiki piyasada çok kötü mal getirenler çıkacaktır. ama bunlar hemen anlaşılır .parcadepo bu işi uzun zamandır en düzgün şekilde yapmaya çalışan çok sıcak bir firmadır. Tek bir siparişle bence hemen yargılamayalım ... Benim siparişlerim her zaman düzgün zamanında ve piyasa fiyatlarına göre çok uygun bir şekilde teslim edilir. Bence birkaç kez daha muhakkak deneyin eğer işiniz düşerse...