2 ay dan beri klima taktıracam die siteleri araştırıp duruorum.. sonunda TOSHİBA DAİSEKAİ klima taktırmaya karar verdim..
mitsubishi almaya niyetim vardı ama ondanda vazgeçtim.. bugün en yakın toshiba bayii ne telefon edip keşif için çağırdım..
3 oda için istediğim sistem tek motora sahip multi inverter sistemdi.. bu motora 3 klima bağlanacak şekilde..
elemanlar bu sistemi niye tercih ettiğimi sordular!! bende daha az enerji yaktığını duyduğum için dedim.. böle bi durum olmadığını 3 klima için 3 motorda taksak aynı sarfiyat olur dediler..
sen fazla para harcamayı takmışsın kafaya zaten....hayırlı olsun
yok başkan fazla para harcamayı seven biri değilim!! kim ister fazla para harcamayı!!
dünyanın en az yakan tasarruflu kliması bu fiyata satılıor!! ben enerji tasarrufuna çok önem veriorum ve ileride kabarık elektrik faturasıyla karşılaşmak istemıorum!!! o yüzden
2 ay dan beri klima taktıracam die siteleri araştırıp duruorum.. sonunda TOSHİBA SÜPER DAİSEKAİ klima taktırmaya karar verdim..
mitsubishi almaya niyetim vardı ama ondanda vazgeçtim.. bugün en yakın toshiba bayii ne telefon edip keşif için çağırdım..
3 oda için istediğim sistem tek motora sahip multi inverter sistemdi.. bu motora 3 klima bağlanacak şekilde..
elemanlar bu sistemi niye tercih ettiğimi sordular!! bende daha az enerji yaktığını duyduğum için dedim.. böle bi durum olmadığını 3 klima için 3 motorda taksak aynı sarfiyat olur dediler..
2) 3 adet RAS 10 SKVR + 3 DIŞ ÜNİTE>>>>>>1850X3 = 5550 YTL ..........................DAİSEKAİ(süperden önceki model)
3) tek dış ünite multi sistem+ 3 tane RAS 3M26 GAV-E takılırsa== 3000 euro fiyat çıkardılar!!
siz olsanız hangi sistemi tercih edersiniz??? mullti mi yoksa 3 iç 3 dış ünite olan sistem mi?
birde daisekai ve süper daisekai arasında pek fark varmıdır??
almama az kaldı düşüncelerinizi beklıorum saygılar!!!
Arkadaşım toshiba konusunda çok iyi ürünler yapan bir firmadır. Eğer ki bu marka üstüne karar kıldıysanız bu seçiminizi süper daseikai modelinden kullanın. Sonuçta bu model en iyi serisidir ve maddi olarak sizi sarsmıyorsa bu ürünü alın. Ayrıca bu multi sisteme gerek yok. Hatta olmaması daha da iyi olur. Eğer montaj vs . sorunlarınız yoksa 3 dış 3 iç ünite olarak alıp kurdurun. Ayrıca size en yakın bayi en iyisi olmayabilir. Bir başka bayiden de hem fiyat alın hem de keşif yaptırın. Keşif raporu da tutturmayı unutmayın.
Multi'lerin avantajı yok dezavatanjı var. Bir defa bir arıza durumunda üç klimandan birden olabilirsin. Alternatifli olmak iyidir her zaman.
Bir de arkadaşın dediği gibi fazla para harcıyorsun Superdaisekai'nin bir japon Zibro'dan yahut Fujitsu'dan ya da Daikin'den öyle belirgin bir üstünlüğü yok. O elektrik sarfiyatı tasarrufu ancak belki 10 senede fiyat farkını amorti eder normal klimalara göre. 2xMitsubishi Electric 10.000 BTU Inverterli fiayatına 1 adet Toshiba alıyorsun !!! Inverterli Mit. Elec. 1350 YTL. Ama bunları da arıza yaparsa diye pek tavsiye etmiyorum.
Ayrıca o dediğin modeli illa almak istersen 2750 değil 2300 küsur YTL'den satan bir bayii biliyorum. Merak edersen PM at.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr_Thunder -- 1 Temmuz 2008; 23:24:18 >
Arkadaşım toshiba konusunda çok iyi ürünler yapan bir firmadır. Eğer ki bu marka üstüne karar kıldıysanız bu seçiminizi süper daseikai modelinden kullanın. Sonuçta bu model en iyi serisidir ve maddi olarak sizi sarsmıyorsa bu ürünü alın. Ayrıca bu multi sisteme gerek yok. Hatta olmaması daha da iyi olur. Eğer montaj vs . sorunlarınız yoksa 3 dış 3 iç ünite olarak alıp kurdurun. Ayrıca size en yakın bayi en iyisi olmayabilir. Bir başka bayiden de hem fiyat alın hem de keşif yaptırın. Keşif raporu da tutturmayı unutmayın. [/quote]
saol kako69..
süper daisekai %35 enerji tasarufu sağlarken(0.4 KW GÜÇ TÜKETİMİ) ,, normal daisekai %27(0.6KW GÜÇ TÜKETİMİ) enerji tasarufu sağlıyor.
ŞÖLE hesap ettim arasında %8 gibi enerji tasrrufu var!! 100 ytl lik bir faturada normal daisekai alırsam 8 ytl fazla ödicem.. bu senede 96 ytl demek.. 10 senede 960 ytl oluyor.. buda pek önemli bir rakam değil benim için..
süper le normali arasında pek fark olduğunu düşünmüorum bu kıyaslama ile..
2500 YTL FAZLADAN ödemem gerekior süper daisekai almak için..
normal daisekai yi de alma ihtimalini düşünmüor değilim!!!
Hocam o hesapla işin içine girerseniz işin içinden çıkamazsınız. Hatta daiseikai almaktan da vazgeçersiniz. Neden derseniz bu işler tecrübeyle sabittir. Bu konuda en son gelir bir market ürününe dayanır. O zaman da size bir rubenis alın baxi alın işinizi görün demek kalır.Öncelikle klima alacak kişi ihtiyaçlarını ve beklentilerini iyi tespit edip ona göre yola çıkmalı.
Multi'lerin avantajı yok dezavatanjı var. Bir defa bir arıza durumunda üç klimandan birden olabilirsin. Alternatifli olmak iyidir her zaman.
Bir de arkadaşın dediği gibi fazla para harcıyorsun Superdaisekai'nin bir japon Zibro'dan yahut Fujitsu'dan ya da Daikin'den öyle belirgin bir üstünlüğü yok. O elektrik sarfiyatı tasarrufu ancak belki 10 senede fiyat farkını amorti eder normal klimalara göre. 2xMitsubishi Electric 10.000 BTU Inverterli fiayatına 1 adet Toshiba alıyorsun !!! Inverterli Mit. Elec. 1350 YTL. Ama bunları da arıza yaparsa diye pek tavsiye etmiyorum.
Ayrıca o dediğin modeli illa almak istersen 2750 değil 2300 küsur YTL'den satan bir bayii biliyorum. Merak edersen PM at.
dediklerine harfiyen katılıorum!!!!
birtane daha konu açmıştım mitsubishi electrıc için ama vazgeçtim..
dediğin gibi ankara da servis olanağı az gibi mitsubishi için. 5 servis az geldi bana.. o yüzden toshibaya yöneldim. hiç olmazsa alarko carrıer bünyesinde
parana yazık etme...çok daha ucuza benzer kalite ürünler alabilirsin..bende fujitsu var örneğin çok memnunum..şimdi deselerki toshibayla değiştirelim,istemem gerçekten çünkü gerenk yok bilmem anlatabildimmi...artan parayla git bi çilgınlık yap,tatile git başka bişey vs vs....
parana yazık etme...çok daha ucuza benzer kalite ürünler alabilirsin..bende fujitsu var örneğin çok memnunum..şimdi deselerki toshibayla değiştirelim,istemem gerçekten çünkü gerenk yok bilmem anlatabildimmi...artan parayla git bi çilgınlık yap,tatile git başka bişey vs vs....
Mitsibushi distribürütörü Klimaplus önüne gelene bayilik ve servis vermiyor cunki bayilerden tam musteri memnuniyeti istiyor. Ise yaramaz 20 bayii olacagina temiz 5 tane olsun daha iyidir. Klimaplus klimalari bile bayilere musteri kontratlarini gorerek gonderiyor yani bayii gidip bana 5 tane sundan 2 tane bundan diye klima alamiyor. Ve basima gelen bir olayi anlatayim. Ben iki klima icin anlastim biri 12000 btu digeri 7000 btu idi. Klima plus beni aradi ve 7000 btu su an stoklarimizda yok dedi sizce mahsuru olmaz ise ayni fiyata 9000 btu gonderelim dedi aksi takdirde 2 hafta beklemeniz gerekir dedi. Bende kabul ettim. Dusunun bana daha pahali ve daha yuksek kapasitede urunü ayni fiyata vermelerine ragmen arayip izin aliyorlar. Gelen servis de zaten mukemmel bir calisma yapti.
Klima alacaksiniz paranizda var DAIKIN (URURU SARA)-TOSHIBA(SUPER DAISAKI) ve MITSIBUSHI(KRIMINIGA) dan vaz gecmeyin. Klima olarak 3'ü var birde digerleri. Alip kullanmadikca farkina varmiyacaksiniz ama kullanincada iyi ki almisim diyeceksiniz. Sonra demedi demeyin. Yoksa 348 ytl ye de var klima.
quote:
Orjinalden alıntı: G-UNITSOLDIER
dediklerine harfiyen katılıorum!!!!
birtane daha konu açmıştım mitsubishi electrıc için ama vazgeçtim..
dediğin gibi ankara da servis olanağı az gibi mitsubishi için. 5 servis az geldi bana.. o yüzden toshibaya yöneldim. hiç olmazsa alarko carrıer bünyesinde
Mitsibushi electrigin 10.000 BTU kapasiteli klimasi yok . Ben iki adet Mitsibushi klima aldim ama 2 adet daha lazim. Eger asagida belirttiginiz Mitsibushi Electrigin Kirigamine MSZ FD 35VA 12.000 BTU inverterli veya MSZ GC35 VA 12.000 BTU u lu inverterli modelinden bana 2 adet klima alin ben size 2 adet kirigamine MSZ FD 35VA 12.000 BTU icin 4000 ytl, 2 adet MSZ GC35 VA 12000 BTU icin ise 3000 ytl ye ödemeye hazirim. Siz nasil olsa 2 adet klimayi 2700 ytl ye aliyorsunuz.
Yanildiginiz nokta su her markanin her inverterli modeli ayni degildir. Ornek olarak DAIKIN in en ust inverter modeli URUR-SARA modelidir ve daha sonra SYLISH ve DELUXE modeleri gelir. Ayni sey TOSHIBA icinde gecerlidir en ust modeli SUPERDAISAKI dir ve sonra DAISAKI modeli gelir. Ayni sey MITSIBUSHI ELECTRIC icinde gecerlidir. En ust modelleri KIRIGAMINE daha sonra MSZ GC daha Sonra MSZ HC gelir. Bu sharp icinde fujitsi icine gecerlidir.
Simdi fiyat olarak siz TOSHIBANIN en ust serisinden super daisakia ve mitsibushinin en alt serisinden MSZ HC serisini fiyat olarak karsilastirirsan elma ve armut olayina girersin. Ama benim teklifim yine gecerlidir ve size minnet duyarim bana 4000 ytl ye 2 adet 12000 btu KIRIGAMİNE modeli yada 3000 ytl ye MSZ GC 12000 BTU inverterli klima alsan super bisey yaparsin dostum haberlerini sabirsizlikla bekliyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: Mr_Thunder
Şimdi 1450 olmuş fiyatı geçen hafta nakit 1350'ye geliyordu.
Bu arada Mit. Elec. klimaların malum kart yakma sorunlarıyla alakalı bir şeyler yazabilirseniz memnun olurum tecrübeniz varsa tabii. Hepsiburada.com sitesinde de burada da kaç kişi bu aletlerin birkaç sene sonra iflas ettiğini söylemiş ilk yıllardaki performansları ve sessizlikleri süper olsa bile. Böyle nazik cihazları memleketimiz için ben şahsen pek tavsiye etmem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr_Thunder -- 2 Temmuz 2008; 20:06:25 >
Bu model 9000 btu olup sizin vermis oldugunuz rakam o klimanin cikabilecegi maximum sogutma kapasitesidir ve bu her klima icin vardir. Vermis oldugun linkteki urun mitsibushi electrigin Kirigamina ve MSZ GC serisinden sonra gelen en ucuz inverterli modeli olup sogutma kapasitesi araligi minimumda 3071-maximum da vermis oldugunuz 10236 btu dur ama cihazin ideal sarlardaki kapasitesi 9000 btu dur. Maximum ve minimum degerler neyi ifade eder o zaman diye sorarsan eger klima hedeflenen sicakliga ulasmis ise minimum kapasiteye dogru iner eger yer biraz daha buyuk ise klima hedeflenen degere ulasmak icin kapasitesi olan 9000 btu yu asarak 10236 btu ya kadar ulasir.
Vermis oldugunuz 26 db diger markalarin urunlerine gore gercekten cok sessizdir ama eger diger mitsibushi urunlerinide incelerseniz 22 db gibi ses seviyelerine sahip urunlerde vardir. Yani bu urun ne super daisakia nede daikin ururusara modeli ile kiyaslanamaz. Cunki ayri siniflardir. Superdaisakia ve Ururusara sinifinda olan mitsibushi urunu ise kirigamina serisidir.
2 ay bayilerde ve internette klima arastirdim mitsibushilerin kartlarin yandigini bu yondeki elestiriyi ilk sizden duydum. Ben mitsibushi bayii filan degilim yaklasik 1 aydan fazla 2 adet mitsibushi klima kullaniyorum yani kart problemini yazmam icin bir kac yil bekliyecegiz. Ayni yerde de cok fazla duydugum su cumlede yer almis '' mitsibushi klimanin mercedesi dir''
Şimdi 1450 olmuş fiyatı geçen hafta nakit 1350'ye geliyordu.
Bu arada Mit. Elec. klimaların malum kart yakma sorunlarıyla alakalı bir şeyler yazabilirseniz memnun olurum tecrübeniz varsa tabii. Hepsiburada.com sitesinde de burada da kaç kişi bu aletlerin birkaç sene sonra iflas ettiğini söylemiş ilk yıllardaki performansları ve sessizlikleri süper olsa bile. Böyle nazik cihazları memleketimiz için ben şahsen pek tavsiye etmem.
2 ay bayilerde ve internette klima arastirdim mitsibushilerin kartlarin yandigini bu yondeki elestiriyi ilk sizden duydum. Ben mitsibushi bayii filan degilim yaklasik 1 aydan fazla 2 adet mitsibushi klima kullaniyorum yani kart problemini yazmam icin bir kac yil bekliyecegiz. Ayni yerde de cok fazla duydugum su cumlede yer almis '' mitsibushi klimanin mercedesi dir''
quote:
Yeterince iyi araştırmamışsın demek ki Aldığın cihazlar hayırlı olsun diyorum umarım sizde o tür sorunlar çıkmaz. Keyfinizi bozmak istemezdim doğrusu olumsuz yorum yaparak. Bu arada "klimanın Mercedesi" Daikin'dir ;) Rahatlıkla biltecrübe söyleyebilirim buradan Antalya'dan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr_Thunder -- 2 Temmuz 2008; 20:45:10 >