Şimdi Ara

126 Bis/Fsm#Tamir-Yedek Parça# (43. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
979
Cevap
18
Favori
174.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 13 ve 14 jant ile ilgili sorum olcak..

    Aracına 14 inc jant takan var mı? Takan varsa hangi ebat lastik kullanıyor? 135-60-14 yada 145-55-14 ebatında lastik var mı?

    bu resimde tempranın 14 lük jantı takılmış.. demek ki 14 jant uyuyor, fakat ideal lastik ebatı kaç??
    [simage]http://img2.blogcu.com/images/m/y/a/myauto/fiat_bis.jpg
    [/simage]

    aynı şekilde 13 janta en uygun lastik ebatı kaç?? ince stepne lastikleri bu araçlara nasıl olur??
    Benim amacım jant 13 yada 14 olsun farketmez, ince yanak bi lastik istiyorum.. misal 135-70-13 lastik var ama 135-60-13 var mı? yada 145-55-13 var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koray2907 -- 4 Ağustos 2014; 12:08:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exorcist3

    quote:

    Orijinalden alıntı: woLkanistanbuL

    0531 570 64 26 volkan eroğlu tabi ne demek elimizden ne geliyor ise yaparız yapmaya yaptırmaya yardımcı olmaya çalışırız yeter ki yürüsün bu ufaklıklar :) akşam 6 dan sonra müsait oluyorum arayabilirsiniz şu sıralar internet paketim bitik fazla giremiyorum nete herkese iyi forumlar :)


    Sizin bu motorlardaki tecrübenize başvurmak istiyorum.

    Benim aracım ilk aldığımda benzin otomatiği bozuktu, başka bir aracın iki çıkışlı otomatiğini takmışlardı. Geri dönüşüm dedikleri hortum boştaydı. Araç devirliyken boğuluyor gibi oluyor, gaz bi kesiliyor bi jetliyordu bunun otomatikten olduğunu söylediler.

    Ankara şaşmazda bir usta araca elektrikli otomatik takmayı teklif etti. Bir arkadaşımın akrabası. Eski model mercedeslere vosvoslara falan takıp sorun yaşamadığı bir otomatikmiş. Neyse ben de yaptırdım ama bahsettiğim sorun çözülmedi. Bis ustasına götürdüm karbüratöre giden hortumu çıkartıp marşa basınca benzin kesik kesik atıyordu. Bis bu şekilde olmaz su gibi akması lazım dedi.

    Otomatiği takan ustaya gittik hortumların havasını falan alıyor kesintisiz akış sağlıyor, o zaman zaten araba boğulmuyor. Ama 5-10dk çalışınca yine benzin filtresinin havayla dolduğunu görebiliyorsunuz.

    Neyse sonuç olarak usta kendi taktığı otomatiğe suç atmamak için, araç benzini depoya geri kaçırıyor ondan hava alıyor, depodan gelen tarafa çekvalf tak dedi. Sonra biraz daha inceledi ve bu kesintiler benzinden değil elektrik kesiyor dedi. Meksefeden yada disrtibütör bobinden dedi.

    Söyledikleri onca şeyden hangisine inanayım.



    karbüratörden motora benzin akıtan memeleri gördün mü hiç? iğne deliği kadar 2 tane meme var benzin ordan geçiyo motora. Yani benzin otomatiğinin oluk oluk benzin akıtması şart değil ki 8 silindir araba olsada otomatik kesik kesik benzin atıyo yetiştiremiyo desek tamam derim. Benzin karbüratörün içindeki memelerin olduğu haznede birikiyo zaten orası dolunca şamandıra kalkıyo ve azalıncaya kadar benzin gelmiyo. Mantık olarak durum böyle.

    Benim fikrimi sorarsan bislerin kendi benzin otomatiğini bulup taktır ondan sonra gerisine bak. Bahsettiğin sorun karbüratör yada ateşleme sistemiyle yani Platin meksefe bobin yüzündende olabilir.




  • Hocam bu araçların fiyatı aşagı yukarı ne kadar
  • Bende aslen istanbulluyum ama artik alanyaya yerlestim ve burda 1990 bi bis aldim suanda ustaya baktirdim fren merkezi bozuk vede platin sounu var mersinden siparis verdim yari n gelicek parcalar insallah bi sorun olmaz motor hallolunca modifiye kismina dalcam sulu model yapmam gerekenleri okudum herkez arabaya turistlerin ilgi odagi oldum...
     126 Bis/Fsm#Tamir-Yedek Parça# 126 Bis/Fsm#Tamir-Yedek Parça#

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ufaktan bi egzos hos oldu ama platin canimi cok sikti napcam bilmiyom

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sa arkadaslar ben Emre bisey sorcam bu acik hava filtreleri var gecen gordum sesi falan cok hosuma gitti acaba bu acik hava filtresini bise takabilirmiyim ? Biyardimci olursaniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su soğutmali mı yoksa hava soğutmalı mı tercih edilmeli su soğutmalı eski teknoloji, hava soğutmalıda tutuşma durumları oluyormuş doğruysa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çağdaş -- 18 Eylül 2014; 13:20:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer araç su soğutmalıysa 13 jant sıkıntısız oluyor.
    Ben önde 135 arkalara 155(daha büyüğü kasiste sürter) kullanıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çağdaş

    Su soğutmali mı yoksa hava soğutmalı mı tercih edilmeli su soğutmalı eski teknoloji, hava soğutmalıda tutuşma durumları oluyormuş doğruysa



    İkisi de bakımlı olduğu sürece sorun çıkarmaz


    @hotman82, aramıza hoşgeldin Modifiye olmasa bile o hali çok hoş, aynı şekilde devam edebilirsin, benim de tavsiye edeceğim bir kaç şey olabilir hatta

    Bu arada ben de forumda yaklaşık 1 ay süredir yoktum. Yeni okula başladım, Ankara'ya geldim, alışmaya çalışıyordum. Özellikle buraya geldikten sonra depreşti 126 sevgim Kusura bakmayın bu boşluk için.

    Önümüzdeki haftalarda araba konusunda bende de gelişmeler olabilir, tekrardan canlandıralım ama konumuzu. Bundan sonra düzenli olarak girmeye ve sizi haberdar etmeye çalışacağım




  • Arkadaşlar uzun bi aradan sonra tekrar burdayım. Yakında dükkan açıyorum bunun müjdesinin vermek istedim. 126 bis/ 650 fsm Yedek parça ve geliştirme üzerine olacak.
    Ufaklıklar için her türlü sıfır yedek parça satışının yanı sıra elektronik ateşleme(platin meksefe iptali) Kranktan okuyuculu ateşleme(distribütör iptali) , disk frenler (kampana iptali) tek nokta enjeksiyon(karbüratör iptali) sistemleri satışıda olacaktır kısaca 126 larda verimsiz olan sorun çıkaran veya can sıkan bütün mekanik aksaklıkların yeni araçlardaki teknolojiye doğru modernize edilmesini esas alan bi oluşum düşünebilirsiniz. Normaldede zaman ve mekan belirsiz olarak yaptığım bu işi biraz daha düzenli ve ticari hale getireceğim. Şimdilik bu kadar herkese hayırlı forumlar :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: woLkanistanbuL

    Arkadaşlar uzun bi aradan sonra tekrar burdayım. Yakında dükkan açıyorum bunun müjdesinin vermek istedim. 126 bis/ 650 fsm Yedek parça ve geliştirme üzerine olacak.
    Ufaklıklar için her türlü sıfır yedek parça satışının yanı sıra elektronik ateşleme(platin meksefe iptali) Kranktan okuyuculu ateşleme(distribütör iptali) , disk frenler (kampana iptali) tek nokta enjeksiyon(karbüratör iptali) sistemleri satışıda olacaktır kısaca 126 larda verimsiz olan sorun çıkaran veya can sıkan bütün mekanik aksaklıkların yeni araçlardaki teknolojiye doğru modernize edilmesini esas alan bi oluşum düşünebilirsiniz. Normaldede zaman ve mekan belirsiz olarak yaptığım bu işi biraz daha düzenli ve ticari hale getireceğim. Şimdilik bu kadar herkese hayırlı forumlar :)




    Öncelikle kutlarım, sonunda işi ticarete bile döküyoruz

    Ama daha güzel olan şey bu işi cidden sevdiğiniz için yapmanız, sadece para için değil.

    İstanbul'da devam edersin diye tahmin ediyorum

    Ben de araba arayışındayım ama sanırım bu etrafta gördüğümüz yatan 126'lara başvuracağım önce, aktif kullanılan bir araca verebileceğim bir param yok. O yüzden en iyi müşterilerinden biri ben olabilirim




  • arkaslar s.a bende fiat bis alacaktim denizli de bulamadim 2000 2500 arasi bi fiyat bis bakiyrum kirmizi falan vizeli bulursaniz denizli de haber edermisinz valla hastalık oldu alacam bisi mi takdim kafaya sahibindene vaktim fiyatlar baya yüksek sulu model istiyorum bnde ariniza katılmak istiyrm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar bende yakın zamanda bis 126 almayı düşünüyorum.Gelelim sorulara ;

    1)Aracın yedek parçaları pahalı mı ? İnternet her site farklı fiyat yazmış,sanayi fiyatları ne alemde ?
    2)Kışın çalışmada sıkıntı yaşatır mı ? Elektronik ateşleme mi ?
    3)Triger kaç bin km de değişir ?

    Son olarak alırken özellikle şuraya bak,buraya dikkat et dediğiniz husus var mı ? Örneğin ; clio-1 lerde kronik klima beyni arızası,pahalı ve parçası zor bulunur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yzk94

    arkaslar s.a bende fiat bis alacaktim denizli de bulamadim 2000 2500 arasi bi fiyat bis bakiyrum kirmizi falan vizeli bulursaniz denizli de haber edermisinz valla hastalık oldu alacam bisi mi takdim kafaya sahibindene vaktim fiyatlar baya yüksek sulu model istiyorum bnde ariniza katılmak istiyrm



    Merhaba hemşerim

    Denizli'de 2 tane bis önerebilirim sana. İncilipınar'dan kampüse giderken migrostan bir önceki kavşaktan yukarı çıkarken 2 tane bis yanyana duruyor.

    Ben bu haftasonu bir tanesini sordum, numaramı birine bıraktım ama dönen olmadı.

    Bir de sen sor

    @flyer_mig, içlerinde sadece tek soruya kesin cevap verebilirim. elektronik ateşleme değil ama Volkan arkadaşımız toplam maliyeti 1000 tl olacak şekilde platin distribütor aksamını elektroniğe çevirebiliyor.

    Soğuk havalarda bakımlı olduğu sürece sıkıntı çıkaracağını sanmam. Biraz güçlü akü ve bakımlı motorla sorunsuz çalışır.

    Yedek parça ise tahminime göre 3-4000 tl'lik bir araca uygundur, tutup da bir parçasına 1000-2000 demezler, o paraya hurda alıp hurdadan o parçayı kendi aracına takabilirsin





  • saol power kardesim araçlar satilikmiydi fiyati ne kadir acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • power kardesim sende var mi bis numarani yolla konusalim senle hemseriymisik zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yzk94

    saol power kardesim araçlar satilikmiydi fiyati ne kadir acaba



    Araçların satılık olup olmadığını bilmiyorum ama geçen sene kasımdan beri sadece soldaki Dh plakalı olan biraz sağa kaydı, en son geçen hafta gittiğimde de lastiği inikti. Adam araçları orda çürütmeye kararlı. Sağdaki Muğla plakalı olan kırmızı çok temiz ama onda da bayadır bir hareket görünmüyor. Ben Dh'ye sardığım için onunla pek ilgilenmedim ama o daha temiz

    Bende hâla araç yok, en geç gelecek yaza almayı planlıyorum Ankara'da.

    Şu anda da zaten Ankara'da okuyorum. Numaramı yine de istersen gönderebilirim mesajla




  • kardeş bu gün bakdim dedigin yere göremedim araclari tam bi tarif etsen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yzk94

    kardeş bu gün bakdim dedigin yere göremedim araclari tam bi tarif etsen



    Mesaj gönderdim
  • Değerli arkadaşlar sizden bir isteyim olacak yardım ederseniz çok sevinirim.
    1. Öncelikle arabam için (bis 126 sulu) orjinal sıfır parçaları nerden nasıl tedarik edebilirim. Yurdışından nereden sipariş veriyorsunuz. Kargo ne kadara mal oluyor ?
    2. Aracımı tamamen sıfırlamak istiyorum. gerekirse 5000 lira harcayacağım ama tamamen sıfır hale getirmek isiyorum binip kullanırken yolda kalma korkum olmasın. tekirdağ dayım. Burada bilgiğiniz tamirci var mı yoksada sorun değil ben yapacağım. zamanım yok bu sebepten usta soruyrourm.
    Şimdiden tüm yardım edenlere teekkür edeirm
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.