arkadaşlar gigabyte p35 ds3l anakart 4870 veya 4850 ekran kartı parama göre seagt hd kingston hyprx ram sizce hangi işlemciyi almalıyım oyunlarda hangisi daha iyi performans verir bir çok işlemi birden yuapmıcam mesela oyun oynarken download gibi
Ben olsam Q6600 alırdım. Oyun için e8400 diyenler çoğunlukta ama q6600 4 çekirdek farkı ve 8 mb ön bellek farkı ile bence daha iyi yerde. Ayrıca oyunlarda E8400den 3-5 fps daha düşük olması pek de birşey ifade etmez. 4 çekirdek olması ilerisi için de avantaj. Artık çift çekirdekler out olmaya başlıyor
Eğer geleceğe dönük bir işlemci istiyorsan Q6600 ama yok ben yenii işlemciler çıktığında onlardan alıcaksan şimdilik E8400 al yeni işlemciler çıktığında hem onlara ayıracağın ufakta olsa paran kalır tam tamına 30-40 YTL gibi bir rakam kalır fakat E8400üde satarak ve üstüne daha az para ekleyerek o yeni işlemcileri alırsın evet E8400 ile Q6600 arasında birçok fark ve FSB hızları olsada geleceğe dönük kullanıcı isen Q6600 tavsiyemdir ...
Bu popüler soru bu forumda kaç kere soruldu artık ben unuttum başlık açmadan evvel biraz bakınalım hem forum hem'de cevap bekleyen kullanıcılar için daha isabetli sonuçlar verebilir zira deneyim önemli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 2 Temmuz 2008; 6:10:44 >
Bu popüler soru bu forumda kaç kere soruldu artık ben unuttum başlık açmadan evvel biraz bakınalım hem forum hem'de cevap bekleyen kullanıcılar için daha isabetli sonuçlar verebilir zira deneyim önemli.
çok verildi forumda
hocam kusura bkmyn 1-2 sayfa geriye gittm ama ya yokdu ya göremedm
e8xxx işlemciler 1333MHz desteği verirken q6600 1066MHz de kalıyor. Fakat e8xxx işlemcilerde 6MB olan cache q6600 de 8MB. İşlemci fiyatları arasında artık uçurumlar yok (50YTL altında)
Özellikle oyunlarda ekran kartı daha belirleyici etken olmuşken uygulamalarda halen yetersiz destek bulan dört çekirdekli işlemciler tercih edilir mi?
Başka bir şey de PSU ları zorlayan artan güç ihtiyacına işlemcinin etkisi olabilir. Bu noktada e8400 q6600 den daha iyi tabi ki.
Sonuçta zor bir tercih. e8400 ekonomik olabilir, performans testleri iyi sonuçlar verebilir ama geleceğin artan çekirdekli işlemcilerde olduğu da muhakkak.
İmzamdaki linkte aylarca irdelendiği üzere Q6600 en iyi tercihtir.Boşuna "efsane" sıfatını haketmemiştir
Aşağıda tıklanabilir vaziyetteki link doğrudan Q6600 araştırma,muhakeme,mukayese ve münazara platformuna bağlıdır.Mümkün mertebe sık sık ziyaret ediniz.GÜNCEL:Q9300 ile mukayese eklendi (05/02/08) http://forum.donanimhaber.com/m_20172035/tm.htm
kafam o kadar karıştı ki sabah bu diorum öğlen dieri Replica_Gun_Snatch arkadaşımın açtığı bu konu tmm artık e 8400 dedittryr ama sizin yazdıklarınız q6600 kafam hiç bu kadar karışmamıştı bir dier sorumda q6600 ü 3.0 yapmayla alakalı!!!???