Merhaba kardeşim ben 1994 mezunuyum,dolayısıyla bizim zamanımızda böyle bir bölüm yoktu.Ben elektrik mezunuyum,okulum çok iyi bir eğitim veriyordu,kendimide iyi yetiştirdiğime inanıyorum.Bu yüzden iş bulmak gibi bir sıkıntım olmadı.İzmirde yaşamanın verdiği artılarda var tabii.Senin söylediğin bölümden anladığım,elektrik,elektronik,pnomatik,hidrolik ve makina gibi dersleri alıcaksınız sanırım.Çünkü bir bakımcının bunların en az ikisinden iyi anlaması lazım.Eğer tahminim doğruysa cidden süper bir bölüm açmışlar,eğer atelye imkanları falanda iyiyse inan çok şanslısın,Her fabrika böyle bir adama sahip olmak ister.
bizim okulumuzda bu dal var. bu dalın amacı fabrikalardaki sistemler üzerine bakım ve onarım elemanı yetiştirmektir.farukann'nın dediklerinin çoğu doğru. bu dalda temel elektrik-elektronik bilgisi, endüstriyel(güç) elektronik, otomatik kumanda, plc, dijital elektronik, pnömatik, hidrolik konularında eğitim verilmektedir. fabrikalar ve onlara hizmet veren firmalarda iş olanakları vardır. daha ayrıntılı bilgiyi megep'in sitesinde bulabilirsiniz.
Rica ederim.Hatta dur sana birazda gaz vereyim,İzmirde böyle bir teknisyen en az 1 milyar alırki oda başlangıç içindir,eğer sağlam bir yere girersende 1,5 tan falan başlarsın.Fabrikasına göre tabii...
her fabrika iyi eğitimli ve deneyimli bakım elemanlarına ihtiyaç duyar. çünkü olası bir arıza üretimin durması demektir. hızlı ve doğru şekilde arızanın giderilmesini isterler. ama bazı fabrikalar bu işleri taşeron firmalara verebilirler.(tamamen duygusal nedenlerle) büyük ölçekteki fabrikalar yüksek vasıflı elemanlara özellikle ihtiyaç duyarlar.
hocam öncelikle parası iyi ama ağır bir iştir bakım onarım.bütün fabrikadaki bakım işleri seni ilgilendirir ve nezaman arıza yaparsa koşmak zprundasın tatil haftasonu mesai saaiti dinlemez.sonuçta iyi düşünüp karar vermen lazım.
bu tür acil çağrılar nadiren olur. fabrika bakım onarım işleri vardiyalı çalışma sistemini kullanır. bu alanın zorluğu fazla olabilir, ama severek yaptığında çok ilginç bir iştir.