Arkadaşlar civarda çok fazla kafe var ama en alt kattakş arkadaş laptopla onları algılamasına rağmen en üst kattan benim laptop görmüyor. Bir tane şifresiz kablosuz ağ görüyor ama siyal kalitesi çok düşük, o da sadece balkonda çekiyor, Gidip geliyor. algılama alanını biraz artırmak veya gördüğüm düşük kaliteli ağın evin içinde de iyi çekmesi için bana nasıl bir çözüm önerirsiniz. Bir arkadaşım bana wireless access point al balkona koy dedi. Sizce bu işe yarar mı?
wireless istanbul'da evde kullanıyorum, modem var. ancak heybeliada'daki eve gittiğimde sadece laptopu alıp gidiyorum. Düşük sinyalli bir bağlantı sadece balkondan algılıyorum ama kaliteli değil. Sahil kısmında bir sürü kafe var. 2 Alt kattaki arkadaşım kafelerin wireless'larına şifrelerini rica edip bağlanıyor evinden ama benim katta çekmiyor. Ya kafelerinki çeksin ya da şu balkonda yakaladığım kalitesiz bağlantıya iyi bir şekilde bağlanayım istiyorum. Kalıcı bir çözüm bulup adadaki eve kurucam. Her ay oraya da adsl ücreti vermek çok saçma olur. Ama ne gerektiğini söyleyin lütfen. Çok teşekkürler.
dostum wireless antenler bildiğim kadarıyla sadece modeme takılabiliyor ancak ben adaya modemi götürmüyorum. Modem istanbulda masaüstü pc'de kalıyor. Sadece laptop'u kucaklayıp götürüyorum. Anteni nereye takacağım laptop'a mı? wireless access point alsam sonuç alır mıyım?