Arkadaşlar bende HP Compaq nx8220 var.Laptop son 2 gündür sürekli sorunlar yaşıyor.
Önce wireless bağlantısı yok oldu.Ağ bağlantılarına gittiğimde wireless yoktu.(Hâla yok.)Bilgisayar üzerinden Wireless i açıp kapatıyorum Bluetooth: On - Wireless: Disabled yazıyor.
Bilgisayar sürekli takılıyor (son 2 gündür) yeniden başlatmak zorunda kalıyorum.
bende 3-4 sene önce almış olduğum hp compaq nx9030 laptobumlan sizin yaşadığınız aynı wireless sorununu yaşadım birçok kez wireless yazılımını silip baştan yükledim ve laptopa format atıp çok denedim asla çalışmadı ağ bağlantılarında kablosuz bağlantı görünmüyordu ve anladımki laptobun içindeki wireless kartında bir sorun var götürdüm tanıdık bir bilgisayarcıya baktılar wireless kart yanmış dediler değişiyoruz yenisini takıyoruz yeni taktığımız wireless kartda çalışmıyor dediler ve anakartın wireless kart soketlerinin yandığını söylediler son olarak yapamayız dediler laptobu götürmediğim bilgisayarcı kalmadı hepsi aynı şeyi söyledi ve yapılmaz diyip elime tutuşturdular laptobu wireless lazım olduğu için son çare olarak usb den harici wireless aldım taktım usb wirelessler çok kaba laptobu taşırken hiç iyi olmuyor ayrıca laptobun kendi wirelessi gibi hızlı giremiyorlar internete size tavsiyem wirelessin yazılımını silip tekrar yüklemeyi deneyin yine olmazsa laptoba format atın ve yazılımı baştan kurun bu işlemden sonra yine çalışmazsa hp servisine kesinlikle gösterin laptobu(bende en kısa zamanda son çare olarak hp servisine vereceğim laptobu belki yapabilirler) büyük ihtimalle bana olan olmuştur sizede monitör konusunda şunu diyebilirim lcd ekranda veya ekran kartında donanımsal sorun olabilir ama emin olmak için ekran kartı yazılımını silip baştan kurun ayrıca kullandığınız windowstanda kaynaklanabilir bu sorun içinde format atmayı deneyin derim geçmiş olsun kolay gelsin.
Bilgiler için teşekkür ederim.Şuan da Laptop'tan bağlandım.Nedendir bilmiyorum kendi kendine düzelmiş.
Ancak bilgisayar sürekli takılıyor kapatıp tekrar açmak zorunda kalıyorum.Kapatıp tekrar açtığımdada yine yok olmuş oluyor.
düzeldiğine çok sevindim yazılımsal sorun varmış demekki bu çok iyi takılmaları herşeyi düzeltmek için laptoba güzelce bir format atın derim wireless ekran kartı ve ses kartı yazılımlarını yeniden güzelce kurun derim böylece bütün sorunlar ortadan kalkacaktır kolay gelsin
Model olarak çok fazla ısınan ve anakart sorunu çıkaran bir cihaz olduğu için garantisi varsa servise gönderin yoksa için açıp fanını temizleyin kapanma sorunu düzelir ama wireless için anakart değişimi şart
Model olarak çok fazla ısınan ve anakart sorunu çıkaran bir cihaz olduğu için garantisi varsa servise gönderin yoksa için açıp fanını temizleyin kapanma sorunu düzelir ama wireless için anakart değişimi şart
slm bendede aynısından var ağustos ortaları itibariyle aynı sebeplerden göçtü garantisi de bitik açtım içini baktım fan dönmüyor elektrik gelmiyor anakarttan fana ayrıca fanın önü resmen 1 parmak kalınlığında toz tabakası haliyle kendini soğutamıyor o yüzden kapanıyor. verdim burdan bir servise fanı döndürdüler ama naptılarsa yaptılar artık bilgisayara görüntü gelmiyor halen serviste pek umudumkalmadı açıkçası
hp nin bir zamanlar amiral gemisi olan cihazımdan uzaktayım internetten ikinci el sitelerinden aynısından kovalıyorum denk geliyor bu arada servisinde hayırlı haberlerini bekliyorum ama ...
Wireless'ı "Disable" yaptığımda takılma sorunları gidiyor."Enable" yapınca tekrar takılmaya başlıyor.
Bu durumda ne yapmam gerekli?
wireless için windows ayarlarını mı kullanıyorsun yoksa HP nin intel wireless uygulamasını mı bilmiyorum ama intel için olan yeni sürüm programı denedin mi? ben windows unkini kullanıyorum 2,5 yıldır hiç sorun yaşamadım cihazda. windows updateler full.
nx8220 lerde isinma problemi çok görülüyor.garantiside dolmuştur o cihazlarin.wirellesi hic gormediginde notebook u yeniden baslattiktan sonra f10 ile setup a giridin ve default ayarlarina getirin.kaydediip cikin wirellesi gorecektir. daha sonra bios update yapin ve wirelles son versiyon driver kurun.
notebook cok isiniyor ise anakartta donanimsal problem vardir. normalde anakart maliyeti cok yuksektir. size onerim HP care pack almaniz 100-200$ arasi civarlarindadir ve cihaziniz 1 yil garantiye girer. garantidede anakart degisimi yapilabilir. teşekkürler