dikmenibo ben doğruyu savunuyorum asus tasarrufu gb dan çalmadımı?Peki bunu doğru dürüst yapabiliyorumu?Hayır.İstersen biraz araştır şu tasarrüf ve güç verimlilik olayını bak bakalım taraftarlık yapan kimmiş
bence sen benim mesajlarımı bi araştır kim daha objektif yaklaşıyor enerji verimliliğini ondan almadı tabikide, son yıllarda dikkat edersen işlemci üreticileri, ekran kartı üreticileri enerji tasarrufunu göz önünde bulunduruyorlar firmalar boş dururmu? ayrıca, asla ben doğruyu savunuyorum deme bence asus bunu doğru düzgün yapıyor, kullansan bilirdin, gigabyte tan hiç bir farkı yok bu konuda ek olarak, asusun 8 ve 16 faz muhabbeti, overclock için çok işe yarıyor, internette hiç görmedin mi oc ile 200watt güç tüketen işlemci max 160-170 watt verebilen anakarta takılınca ne kadar güzel yakıyor mosfetleri... aradaki fark nedir, standart kullanımda güç tasarrufu taş çatlasa 10watt fark eder... bunun için fanatiklik yapmaya değermi??kimse gigabyte p45 e kötü demezken senin çıkıp da asus p45 rezalet demen neye dayanıyor?
boşu boşuna konu kirleniyor şu an, insanlara yardım etmeye çalışıyorum...
bENCE 10 WATT hiçte yabana atılacak bi değer değil.Eğer sistemine zar zor yeten bi psu su varsa oc yi azıcık artırdımı güç yetmeyebilir.Ve doğal olarak mavi ekran reset EDİT: ben p5q ya berbat diye bişey demmedim sadece tasarruf diyor ama fazla güç çekiyor bunu kendi ağzınla sende dedin(.Tabi yüksek bi psu varsa sorun yok).Ama sisteme zor yeten b psu varsa açık solüyüm p5q alanların işi zor.Herkese sor asusmu daha fazla güç yer gigabyte mı?herkes asus der.Ben p5q y kötü diye bişey asla demedim dememde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAMASRA -- 18 Ağustos 2008; 1:40:27 >
biostan raid aktif iken win nasıl kuruluyormuş onu öğrendim. bakalım işlemci ve ram olayını nasıl halledecez.bios olayınıda srerver dan indirip otomatik kurdu. hç yormadı bile
yaw tam gaz çalışıyor ama benım ramler 1066 mhz mushkin 2x1 de sorun yok ama 3. slota ram takınca makına kafayı yıyor.hatta normal 2x1 de de stabil değil. makina kendini resetlemeye meyilli her an. ramlere voltaj vermezssem win açıldıktan 3-5 sanıye sonra resetliyor. ram lere 1,8v veriyor default ve gecikmeleri 777-24 bu halde acımıyor resetliyor kendini. ramlere 2,26v veriyorum gecikmeleri de manuel 554-12 yapıyorum ozaman bi nefes alıyor makına ama yinede stabilite testi yapmasamda stabil olduğunu hiç sanmıyorum. varmı boyle sıkıntıları olan.
Arkadaşlar şu saat itibariyle bilgisayarı kurmaya başladım yardımlarınızı bekliyorum( anakart ep45ds3r kasa armor mx ) şimdi kasanın 1- ön panel kablolarında + - yok( power sw falanı )karta nasıl takacağız beyaz olan kablo + mı - mi 2-ön ses girişi kullanma kılavuzundaki 11 nolu açıklamada olan yeremi takılacak yoksa 10 nolu açıklamadaki yere mi?
bENCE 100 WATT hiçte yabana atılacak bi değer değil.Eğer sistemine zar zor yeten bi psu su varsa oc yi azıcık artırdımı güç yetmeyebilir.Ve doğal olarak mavi ekran reset EDİT: ben p5q ya berbat diye bişey demmedim sadece tasarruf diyor ama fazla güç çekiyor bunu kendi ağzınla sende dedin(.Tabi yüksek bi psu varsa sorun yok).Ama sisteme zor yeten b psu varsa açık solüyüm p5q alanların işi zor.Herkese sor asusmu daha fazla güç yer gigabyte mı?herkes asus der.Ben p5q y kötü diye bişey asla demedim dememde
orda 10watt yazmıştım üstünde 460 watt yazan, ama gerçekte 400watt olan ve verimliliği %70 olan bi psu ile: 8800gt 512mb q6600 3ghz standart voltaj ramler için 3 ufak fan 2 tane 12cm normal, bi tane 12cm ledli fan hdd + dvd rw var kasanın içinde, ve sistem reset atmıyor, mavi ekran vermiyor...görünüşte psu sisteme zar zor yetiyor, ama dediğim gibi, gigabyte eğer asusdan daha iyi verimliliğe sahipse en fazla 10 watt tasarruf sağlatır sana bunu haricinde farkı söyle bana?? kabul ediyorum 10watt ama bana şöyle dönecek ileride iyi bi soğutma sistemi kurucam, ve şöyle 650watt lık bi psu alacam, ve overclock yapıcam benim anakartım işlemcim 200watt çekerken zorlanmayacak, ama kimbilir seninkinde neler olacak enerji tasarruf modunda 10 wattı konuşuyorsun benle p5q ana konusuna hiç mi bakmıyorsun? kimler nasıl psu larla sistemde sorun yaşamıyor buraya gelip de insanları yanlış yönlendirmen kötü birşey... ek olarak, önceki mesajlarında asus a kaka demediğin kalmıştı hemde saydırdın saydırdın, en sonunda dedinki daha fazla güç çekiyor... Allah aşkına, daha fazla güç çekiyor dediğin ne kadar?? bunu tartışmayalım lütfen
herkese iyi günler...
edit: bu arada forumdan biraz ayrı kalmıştım, cevabı geç verdiğim için özür dilerim
Bende bu kartı almaya karar verdim ama acelem yok. Ben şunu biliyorum ki, hangi anakart olursa olsun ilk versiyonlarında illaki bazı hatalarla karşılaşılabilir. Bu anakartların boşuna rev.2 veya rev.2.1 vs. gibi revizyonları çıkmıyor. Sabrederek yeni versiyonlarını bekleyin derim. Bakın p35 lerin kaç tane versiyonları var ve piyasaya iyice otudular. P45 lerinde böyle olacağı inancındayım. Şuan f7 veya f8 bios yüklüyoruz hataları en aza indirmek için.Yarın birgün f9 diye gidecek taki rev.2 ler hatta rev.3 ler çıkıncaya dek.
saygılar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monodes -- 6 Ağustos 2008; 1:46:04 >