Zotac 8800 GT için hava soğutma almak istiyorum, mevcut soğutması yetersiz kalıyor. önerileriniz? soğutma kullananlar özellikle tavsiyede bulunursa sevinirim. denenmemiş soğutma sistemi kullanmak istemiyorum.
evet o soğutucuyu bende gördüm fakat o küçük çipleri soğutması konusunda ciddi şüphelerim var. zotac ın kendi soğutucularında kanallar bu çiplerin üzerinden geçiyor değiyor, hava akımı bu kanallardan geciyor arkadan cıkıyor. şimdi gördüğüm kadarıyla bu soğutucu sadece ana çipi soğutuyor fan ve bakır soğutucu havada asılı kalıyor diğer küçük ciplere değmiyor onun yerine küçük metal soğutucular var.
evet o soğutucuyu bende gördüm fakat o küçük çipleri soğutması konusunda ciddi şüphelerim var. zotac ın kendi soğutucularında kanallar bu çiplerin üzerinden geçiyor değiyor, hava akımı bu kanallardan geciyor arkadan cıkıyor. şimdi gördüğüm kadarıyla bu soğutucu sadece ana çipi soğutuyor fan ve bakır soğutucu havada asılı kalıyor diğer küçük ciplere değmiyor onun yerine küçük metal soğutucular var.
benim önerdiğim ve bu tarz soğutucuların fanları kartın her yerine havayı üflüyor ve soğutuyor ama kasa içi havalandırman iyi olmalı
hocam hayırlı olsun ama alacağın soğutucuyla kartının garantisini de uçurmuş oluyorsun benden söylemesi.keşke almışken daha iyi soğutmaya sahip bir model alsaydın.(ben de aynı dertten muzdaribim )stok fanlı almasaydım keşke ben de ama kartın garantisi benim için daha önemli.
hocam hayırlı olsun ama alacağın soğutucuyla kartının garantisini de uçurmuş oluyorsun benden söylemesi.keşke almışken daha iyi soğutmaya sahip bir model alsaydın.(ben de aynı dertten muzdaribim )stok fanlı almasaydım keşke ben de ama kartın garantisi benim için daha önemli.
bu işe kalkışan bunuda göze alıyor... garanti durumunu düşündüm ama zotac markasına ondan önce Nvidia markasına güveniyorum. ha şu olur ben soğutucuyu yanlış takıp bozarsam bu zaten benim suçumdur, kalkıp "ben bişe yapmadım kendi kendine bozuldu" diyede garantiye verecek kadarda üç kağıtçı değilim
8800 serisi kartların en büyük problemi "ısınma". bu kadar cok ısınmasa soğutma içine kalkışmazdım ama artık farz oldu çünkü kartı elliyorum cayır cayır, bir gün yanacak nerdeyse :)