1 gb ram hızı arttırmadı! (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Ram

mehmet2468 -> 1 gb ram hızı arttırmadı! (1 Temmuz 2008; 13:51:00)

1gb 667 kingston ram im vardı. aynısından 1 tane daha aldım ama performanstan pek fark etmedi. uygulamalardaki hızı hala aynı. ne yapabilirim

Göktuğ AYAS -> Cevap: 1 gb ram hızı arttırmadı! (1 Temmuz 2008; 14:14:33)

zaten öyle bir durumda hız artmazki sadece ram kapasitesi artar.farkı görmen için saatlerce programlarla çalışman lazım

strider_venom -> Cevap: 1 gb ram hızı arttırmadı! (1 Temmuz 2008; 15:03:48)

ms office de fark görmessin ama crysis daha açarken fakı anlaşılıyor. bunun gibi ram canavarı oyunlarda anlaşılır.
ticari uygulamalar kullanmağımdan yorum yapamıyacağım.

Yander -> Cevap: 1 gb ram hızı arttırmadı! (1 Temmuz 2008; 15:11:30)

quote:

Orjinalden alıntı: mehmet2468

1gb 667 kingston ram im vardı. aynısından 1 tane daha aldım ama performanstan pek fark etmedi. uygulamalardaki hızı hala aynı. ne yapabilirim

Ne uygulamasi kullaniyorsun ki?

mehmet2468 -> Cevap: 1 gb ram hızı arttırmadı! (1 Temmuz 2008; 15:22:39)

mesela winampı bile açarken 5-6 saniye bekliyor. bi oyun açıkken başka bi program açıksa çok hızlı cewap wermiyor. ekran kartı anakart power supply ramlari değiştirdim hala oyunlarda takılmalar yapıyor. herhalde işlemcide almam gerekicek...

Yander -> Cevap: 1 gb ram hızı arttırmadı! (1 Temmuz 2008; 15:31:55)

quote:

mesela winampı bile açarken 5-6 saniye bekliyor. bi oyun açıkken başka bi program açıksa çok hızlı cewap wermiyor. ekran kartı anakart power supply ramlari değiştirdim hala oyunlarda takılmalar yapıyor. herhalde işlemcide almam gerekicek...

Winampin altyapisindan kaynaklanabilecegi gercegini de goz ardi etme bence.. Skin olarak absurt birsey kullaniyorsan, plug-inler varsa ki vardir bunun gibi etkenler acilis hizini etkileyebilir. Sade basit bir winamp calistir farki hissedersin. Bir oyun acikken genelde oyunlarin buyuklugune gore veya icinde barindidigi mimariye gore Ram ustunde belli bir yer kaplar fakat onemli olan etken tamamiyle ram degildir. CPU cift cekirdek ise mesela, bahsettigin islemleri daha rahat yapabilmesi beklenir.. Ama herseyden once tabi pc bilesenlerini yazsaydin daha etkili olurdu..

mehmet2468 -> Cevap: 1 gb ram hızı arttırmadı! (1 Temmuz 2008; 15:35:01)

gigabyte gag31 anakart, pent4 3ghz, powercolor 1950x pro 256mb 256bit, 2.1gb kingston 667ddr2 ram, 500 watt high power psu. sizce bu bileşenlerden hangisi yetersiz?

Yander -> Cevap: 1 gb ram hızı arttırmadı! (1 Temmuz 2008; 15:44:18)

quote:

gigabyte gag31 anakart, pent4 3ghz, powercolor 1950x pro 256mb 256bit, 2.1gb kingston 667ddr2 ram, 500 watt high power psu. sizce bu bileşenlerden hangisi yetersiz?

Windows XP kullandigini da varsayarsam tatmin edici bir sekilde calismasi lazim..Madem tatmin etmiyor anakartin(Gigabyte Technology GA-G31MF-S2 ) Multi Core ve DDR2 destegi var cpu ve ddr2 ram alabilirsin.. Ramlerin gecikme surelerini en dusuklerinden secersen performans beklediginden de iiyi olacaktir..

mehmet2468 -> Cevap: 1 gb ram hızı arttırmadı! (1 Temmuz 2008; 15:50:56)

ddr2 ram alabilirsin demişsin. zaten 2 adet war. başka slotum yok. ayrıca ramların gecikme sürelerini nası düşürebilirim?

strider_venom -> Cevap: 1 gb ram hızı arttırmadı! (1 Temmuz 2008; 15:55:48)

işlemcini core2duo modellerinden biri ile ile değiştirirsen daha iyi performans alabilirsin.

mehmet2468 -> Cevap: 1 gb ram hızı arttırmadı! (1 Temmuz 2008; 15:59:43)

ya bu core2 duo işlemciler olsun diğer çift çekirdekliler olsun pentiun 4 lerde aralarında bariz bi fark olduğunu sanmıyorum ama mecburen işlemcimide değiştirmek zorundayım anlaşılan. sonra sırayla harddiski cd sürücüsünü fanları mouse mousepad i klavyeyi falan değiştircem[:D]

Yander -> Cevap: 1 gb ram hızı arttırmadı! (1 Temmuz 2008; 16:02:06)

2 tane var ama senin kullandigin ramler (eski teknoloji denebilir )DDR 1 667 mhz kullaniyor.. DDR2 ler 533,800 ve 1066 olarak bulunuyor ama ortalama olarak 800mhz dusunebilirsin.. Alirken gecikme sureleri dusuk ramleri tercih edecbilirsin.. Ornek olarak ne kadar yerinde olur bilmiyorum ama multiplayer oyun oynarken sahip oldugun ping ne kadar dusukse verdigin tepkilerin yanitlari da o kadar hizli veya akici olur.. Ramlerin fiyatlarindan da anlarsin ayni tip gorunen ramlerin fiyat farkliliklari.. Biraz daha pahali oluyor bahsettigim ramler..

Yander -> Cevap: 1 gb ram hızı arttırmadı! (1 Temmuz 2008; 16:06:58)

quote:

ya bu core2 duo işlemciler olsun diğer çift çekirdekliler olsun pentiun 4 lerde aralarında bariz bi fark olduğunu sanmıyorum ama mecburen işlemcimide değiştirmek zorundayım anlaşılan. sonra sırayla harddiski cd sürücüsünü fanları mouse mousepad i klavyeyi falan değiştircem[:D]

Arkada oyun calisirken, windows uygulamalarini calistiirirken veya internetteki arastirmalarini yaparken anlayabilirsin farki..

mehmet2468 -> Cevap: 1 gb ram hızı arttırmadı! (1 Temmuz 2008; 16:07:14)

ya mesela ben rail simulator oyununu oynuyorum. oyunda ara ara takılmalar yavaşlamalar falan oluyordu. bende deli oluyordum. belki ram yetersiz geliyordur dedim 1 tane daha aldım. hiç bi fark olmadı.

MÜŞAVİR -> Cevap: 1 gb ram hızı arttırmadı! (1 Temmuz 2008; 16:08:37)

quote:

Aralarında bariz fark yok mu?

Arkadaşım önce bi kullan sonra fark yok dersin. Ben P4 3.2 den e7200 2.53 ghz e geçtim. P4 ile MOHA da kasan PC şimdi banamısın demiyor. Crysis te dönüşlerde ve hareketli bölümlerde takıla takıla devam eden oyun şimdi gayet akıcı şekilde oynanıyor. Ve diğer uygulamalarda da keza öyle.

MÜŞAVİR -> Cevap: 1 gb ram hızı arttırmadı! (1 Temmuz 2008; 16:11:02)

quote:

Orjinalden alıntı: Yander

2 tane var ama senin kullandigin ramler (eski teknoloji denebilir )DDR 1 667 mhz kullaniyor.. DDR2 ler 800 ve 1066 olarak iki grupta yer aliyor fakat senin bordun 800 mhz destekliyor.. Gecikme surelerini de sen dusuremezsin bildigim kadariyla.. Alirken gecikme sureleri dusuk ramleri tercih edeceksin.. Ornek olarak ne kadar yerinde olur bilmiyorum ama multiplayer oyun oynarken sahip oldugun ping ne kadar dusukse verdigin tepkilerin yanitlari da o kadar hizli veya akici olur.. Ramlerin fiyatlarindan da anlarsin ayni tip gorunen ramlerin fiyat farkliliklari.. Biraz daha pahali oluyor bahsettigim ramler..

Yanlış bilgi vermeyelim lütfen. DDR2 ramlerin 533 mhzde çalışanları dahi var. 667mhz diye DDRI diyemezsin.

Gecikme sürelerinide düşürebilirsin. Anakartın bios ayarları kısmında MIB diye bir bölüm var ordan ayarlayabilirsin.

Yander -> Cevap: 1 gb ram hızı arttırmadı! (1 Temmuz 2008; 16:12:34)

quote:

Orjinalden alıntı: Bulut_Taciri

quote:

Orjinalden alıntı: Yander

2 tane var ama senin kullandigin ramler (eski teknoloji denebilir )DDR 1 667 mhz kullaniyor.. DDR2 ler 800 ve 1066 olarak iki grupta yer aliyor fakat senin bordun 800 mhz destekliyor.. Gecikme surelerini de sen dusuremezsin bildigim kadariyla.. Alirken gecikme sureleri dusuk ramleri tercih edeceksin.. Ornek olarak ne kadar yerinde olur bilmiyorum ama multiplayer oyun oynarken sahip oldugun ping ne kadar dusukse verdigin tepkilerin yanitlari da o kadar hizli veya akici olur.. Ramlerin fiyatlarindan da anlarsin ayni tip gorunen ramlerin fiyat farkliliklari.. Biraz daha pahali oluyor bahsettigim ramler..

Yanlış bilgi vermeyelim lütfen. DDR2 ramlerin 533 mhzde çalışanları dahi var. 667mhz diye DDRI diyemezsin.

Gecikme sürelerinide düşürebilirsin. Anakartın bios ayarları kısmında MIB diye bir bölüm var ordan ayarlayabilirsin.

Evet haklisin duzeltiyorum..

mehmet2468 -> Cevap: 1 gb ram hızı arttırmadı! (1 Temmuz 2008; 16:16:16)

quote:

quote:

Arkadaşım önce bi kullan sonra fark yok dersin. Ben P4 3.2 den e7200 2.53 ghz e geçtim. P4 ile MOHA da kasan PC şimdi banamısın demiyor. Crysis te dönüşlerde ve hareketli bölümlerde takıla takıla devam eden oyun şimdi gayet akıcı şekilde oynanıyor. Ve diğer uygulamalarda da keza öyle.

ben dual core, core duo olan işlemcileri olan bilgisayarda kullandım. arkadaşımda da var ama pes2008 ve hl episode 2 yi takıla takıla oynatıyor. mesela ben driver 4 paralel lines i yükledim tekrar denemek için full ayarlarda çok iyi çalıştırıyor. half life 2 serilerinde de takılma yapmıyor.

strider_venom -> Cevap: 1 gb ram hızı arttırmadı! (1 Temmuz 2008; 16:35:21)

bir oyunun takılması tek bir donanım ile ilşkili değildir, bütün sistemdeki en düşük donanımın el verdiği kadar performans verir.
genel olarak işlemci, ram, ekran kartı üçlüsünden birinin yetersiz olması oyunda takılmalara neden olur.
mevcut durumda ekran kartınızdan yada ram dan kaynaklanan bir sorun olamaması gerekir, işlemcinizi değiştirdğinizde, yinede problem yaşamınız durumunda burdan sizin beklentilerinizin çok yüksek olduğu gibi bir mana çıkar ki, crysis gibi bir oyunu herşey highda yada dahada ötesi very high modda oynamaya çalışmak gibi!!!
amacınız en yüksek kalitede, en yüksek performans almaksa bütün donanımı değiştirmenizde fayda var.

slayer90 -> Cevap: 1 gb ram hızı arttırmadı! (1 Temmuz 2008; 19:57:34)

Intel® Pentium® 4, Socket 775, 533/800MHz FSB Supports Intel Prescott & Celeron D processors Intel Hyper-Threading Technology supported
benim anakartın desteklediği işlemciler çift çekirdek yapabiliyormuyum??

DigitalWorld -> Cevap: 1 gb ram hızı arttırmadı! (1 Temmuz 2008; 20:29:21)

quote:

1,8GHz lik E2160, 3,6GHz lik Pentium dan iyidir desem, ve bu E2160 lar 3GHz yapabiliyor desem sanırım farkı anlatmış olurum.

quote:

quote:

ben dual core, core duo olan işlemcileri olan bilgisayarda kullandım. arkadaşımda da var ama pes2008 ve hl episode 2 yi takıla takıla oynatıyor. mesela ben driver 4 paralel lines i yükledim tekrar denemek için full ayarlarda çok iyi çalıştırıyor. half life 2 serilerinde de takılma yapmıyor.

Arkadaşının bilgisayarında onboard ekra kartı olduğu için olabilir mi? [sm=us.gif]

Sadece tek bileşene bağlı değildir oyun işi. Arkadaşın bahsettiği büyük ihtimalle eşit bir sistemdeki fark. Yoksa sen en adi karta a q6600 taksan ne yazar.

mehmet2468 -> Cevap: 1 gb ram hızı arttırmadı! (1 Temmuz 2008; 22:39:54)

o zaman şöyle sorayım. intel celeron dual core 1.6 ghz işlemci, pentium 4 3ghz den daha mı iyi. aralarında o kadar fark varsa ben alayım zaten 75 lira falan.

mehmet2468 -> Cevap: 1 gb ram hızı arttırmadı! (1 Temmuz 2008; 22:42:29)

yani anlatmak istediğim çift çekirdekli bi işlemci sahip olduğu hızın tam 2 katı performansını veremez.

UltrAslan Çorum -> Cevap: 1 gb ram hızı arttırmadı! (2 Temmuz 2008; 19:32:15)

Bnede bugün 2 gb aldım.Toplam 4gb oldu bende aynen sandımki performans artmadı.Crysisi açtım high olan ayarlarımı very higha çektim.Aynı fpsyi alıyorum.Fark ediyor gerçekten.

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.7030029