Arkadaşlar 12 cm lik fan var lakin anakartımda 3 pinlik başka fan çıkışı bulunmadığı için fanı mecburen molex güç ile çalıştırıyorum fakat molex çalıştırdığım fanın devri otomatik olarak 2200 devir (max.) olarak çalışıyor. Fan 12 cm olunca ses çekilmez oluyor. Ben gücünü molex den bağladığım bu fanı, 3 bacaklı potansiyometre ile devrini düşüre bilirmiyim ??? Fanın kablosu ve potansiyometre resimdeki gibi ...
İmza kurallarını 50 kez hatim ettim, hatamı da düzelttim ama saolsunlar yine imza kurallarınız yanlış diyor admin hazretleri... Nerde yanlışımız var söyleyin düzeltelim yada madem yanlışımız var düzelt de öyle kullanalım dimi...
olayı hallettim pot'un 3 bacağı yerine iki bacağını kullandım, zaten güç - ve + olmak üzere 2 hattan oluşuyor. her hangi bir hatta pot'un iki bacağını seri olarak bağladım ve gerilim miktarını doğrudan ayarlıyabiliyorum
İmza kurallarını 50 kez hatim ettim, hatamı da düzelttim ama saolsunlar yine imza kurallarınız yanlış diyor admin hazretleri... Nerde yanlışımız var söyleyin düzeltelim yada madem yanlışımız var düzelt de öyle kullanalım dimi...