Şimdi Ara

Konsolları HDCP'siz Monitöre Bağlamak için;XCM VGA Box İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
118
Cevap
1
Favori
14.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Fedexle playasiadan sipariş ettiğim xcm vga box 3. günün sonunda elime ulaşmıştı. Alet dikdörtgen bir kutuda çıkıyor, içinde PSP kablosu, Xbox kablosu, Wii kablosu, PS3 kablosu birde USB ile güç alması için usb kablosu içeriyor(mini-usb).Kablo derken component kablolar tabii ki.

Aletin işlevi kısaca şu özellikle HDCP protokolu desteklemeyen monitörler için monitöre VGA çıkışından 1080p ye kadar "gerçek" görüntü veriyor arkadaşlar upscale falan değil.

PS3 için bağlantıyı kullandığımdan PS3 e göre çıkan component kablosunu XCM vga box'ın compenent tarafına bağlıyorsunuz. Ardından monitörle vga box'ı vga girişlerinden bağlıyorsunuz aletin üzerinden Compenent tercihini yaptık mı görüntümüz gelmeye başlıyor.

Öncelikle söylemeliyimki HDCP destekli monitörü olmayanlar hiç panik yapmasın, yeni monitör almalarınada gerek yok bana kalırsa bunun gibi bir alet varken(contrastı düşük falan değilse yada wide-screen değilse).

Öyle bir görüntü aldım ki yani HDCP destekli monitörümdekiylen arasında fark yok neredeyse.
    Monitörüm 1650x1050 çözünürlükte fakat VGA box monitörüme 1216x684p yollayabildi en fazla(720p de açılıyor)

1080p açmayı denediğimde monitörüm Out of Range diyor. Nedenini anlamadım yani 1050p ye downscale etmesi gerekirdi aslında...

1216.684p de yeterli bir çözünürlük pek bir kusuru yok sadece yazılar çok yakından bakarsanız kaydığını görüyorsunuz. Bunun dışında aletteki tek sorun bazen kullanırken ani dalgalanmalar olabiliyor(genelde PS3'ü ilk açtığınızda) fakat oyuna girdiğinizde yada menüde biraz oyalandığınızda alet kendi kendini toparlıyor ve bir daha sorun yaratmıyor. Bu sorun çogu kişide oluyordu sanırsam.

Suan İstanbul dışında oldugum için yeterli ekipmanım yok akşama yetiştirebilirsem resimleri ekleyebileceğim(resimleri aktaramıyorum activesync hata veriyor).

Sonuç : Mükemmel görüntü mükemmel kalite yani budur olay HDCP destekli monitörü olmayanlar kesinlikle monitörlerini değiştirmesinler ama wide-screen ve kontrast farkı fazla değilse.

Fiyat : 59$
    69$ (PSP destekli)

Bir üst modeli : XCM VGA Box (Mega-Cool)
    Standart modelinden artısı sogutması sanırım o bahsettiğim ani dalgalanmalar sıcaklık nedeniyle oluyor buda onu telafi etmek için. Fiyatı ise 79$

Kullandığım Monitör : BENQ FP222W

Ek olarak aletin içinden çıkan standart component kablo pek kaliteli değil gayet net görüntü veriyor ama kaliteli değil daha iyi kablo almanızı öneririm.

Resimler :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miex -- 11 Temmuz 2008; 18:48:24 >

• arkadasim eline saglik guzel bir inceleme olmus. resimleri bekliyoruz, yalnız 1900x1200 luk bir monitorde inceleyebildiniz mi, birde o monitorde bakmak lazım.
  • Hayır 2 monitörde inceledim biri CRT, biride FP222W.

Tüplü monitörlere her şekilde 1080p yollayabiliyor. Fakat benim monitöre nedense 1080p yollayınca Out of Range diyor. 720pde açmak zorunda kalıyorum ve 1216*684p görüntü veriyor real olarak.
  • hayırlı olsun mert,bilgiler için teşekkürler
  • Sağol Fırat. Akşama resimleri yetiştirmeye çalışacağım bir türlü aktaramadım resimleri, 3 gün önce geldi bana 3 gündür aralıksız oynuyorum olay budur yani hiç sorunum olmadı. Mükemmel bir alet ben bu aletin upscale yaptıgını sanırdım fakat gerçek görüntü veriyor.
  • sağol hocam bunu arıyordum bende http://www.play-asia.com/paOS-13-71-de-77-1-49-en-15-XCM+VGA+BOX+-70-2b90.html ürünün linki işte arkadaşlar cidden faydalı bi ürün

resimleride bekliyoruz
  •  Konsolları HDCP'siz Monitöre Bağlamak için;XCM VGA Box İncelemesi

Alın arkadaşlar taze taze ssler. HDCP falan yalan yani HDCP desteği yoksa monitörde alın bunu kurtulun kusursuz görüntü.

(Resimlerdeki hafif kayma görüntüden değil kameradan)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam vay hayırlı olsun ilk önce Teşekkürler konu için ayrıca

Hocam birde sağ üstteki internet ile bilgi veren kutucuğu nasıl kapattın

Teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkaN ! -- 5 Temmuz 2008; 23:22:41 >
  • İnformation bilmemnenin üstüne gel üçgene bas kapatma seçeneği var.
  • bende DVI to HDMI var onunla bağlıyorum ses içinde scarttan sadece sesleri 4+1 e takıyorum babam onun ucuna bişeler yaptı işte yani buna gerek kalmadı (yalnız babamın yaptığını sormayın çünkü bende anlamadım)
    ayrıca monitorde source tuşu var pc ile ps3 arasında gidip gelebiliyorum böylece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mericgenc -- 5 Temmuz 2008; 23:24:16 >
  • HDCP destekleyen bir monitörüdür ne yaparsa yapsın. Zaten baban sanırım DVI kabloya göre girişi ayarlamıştır(farklı dvi girişleri mevcut)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miex -- 5 Temmuz 2008; 23:24:40 >
  • Monitor Samsung SyncMaster 206BW babam ses için scartın ön tarafı söktü kolona takabileceğim bir kablo takmış ucuna şimdi baktım da ordan bağlanıyor işte ama bu alet her türlü bağlantı için heralde
  • 206bw HDCP destekliyor.

Bu alet her şekilde her monitörden görüntü aldırıyor.(Vga çıkışından) 1080p ye kadar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Miex

206bw HDCP destekliyor.

Bu alet her şekilde her monitörden görüntü aldırıyor.(Vga çıkışından) 1080p ye kadar.

20 inch 1680x1050 çözünürlüğü ,ps3 ten 1080p yapınca doğal olarak çözünürlükle ilgili bir hata veriyor ve 720p yapabiliyorum.Ben DVI dan bağladım çünkü VGA için PC yi kullanıyorum
    Cevaplar için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mericgenc -- 6 Temmuz 2008; 0:24:31 >
  • VGA dan bağlayamazsın zaten. (anca bu aparatla)
  • vgadan bu aparat bağlıyorum ve 1680x1050(benim monitör) 720 p görüntü alıyorum değilmi yardım ya benim monitörde ne hdcp ne hdmi ne dvi var lütfen çıldırcam... babam bunu almış 720 p alınırmı bunla ve bu aletle
  • alınır.

720p rahat alırsın.(ben alıyorum yukarıdada yazdıgım gibi alet zaten vga girişinden bağlanıyor)
  • Peki 1368x768 lcd tvde de saglıklı sonuç verir mi bu? LCD Tv de ne dvi var ne hdmi sadece vga ve scart var:/ Ne yapabilirim?
  • bu alet türkiyede yokmu arkadaşlar acaba
  • Türkiyede bulman çok zor, anca ikinci el olabilir belki.

quote:

Orjinalden alıntı: ne bu yaa??

Peki 1368x768 lcd tvde de saglıklı sonuç verir mi bu? LCD Tv de ne dvi var ne hdmi sadece vga ve scart var:/ Ne yapabilirim?

VGA dan bağlarsın ve iyi görüntü alırsın.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.