ELEKTRONİK ÇÖPLÜĞÜ TÜRKİYE (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Video

panasonica -> ELEKTRONİK ÇÖPLÜĞÜ TÜRKİYE (1 Temmuz 2008; 10:24:05)

DÜN BİR ADET 32'' R81 SAMSUNG LCD alayım dedim 1399 a 10 taksit iyi fiat geldi ..
32'' R81 ödül almış tv. adama aç tak bi fişe dedim bi bakayım nedir bu tv[8D] ..aldım notbook u DBP.exe yi çalıştırdım tek bir renk ile test yaptım 13 adet çıktı. yani 39 transistör defect demektir bu..ölü pixeli en iyi yakalıyan renk florasan yeşili , diğeri narçiçeği rengidir..diğerleri hikayedir. ben başka bir yere gitim adama dedim yaz ölü pixel çıkması durumunda koşulsuz iade hakkınız vardır de dedim keğada yanaşmadı..
buyurun burdan yakın arkadaşlar. Servis gelse size şunu yapar RGB red/green/black hadi bunun yanına beyazı koyun..hikaye göremezsiniz.
Bu durumun ben her türlü elektronik üründe olduğunu düşünür oldum. biraz robin hood luk oldu ama AMAN DİKKAT!! [:-]paranızı kaptırmayın, paranız cebinizde ise kral sizsinizdir ama paranız satıcının cebine girince kral değil piyon olursunuz .

desailles -> Cevap: ELEKTRONİK ÇÖPLÜĞÜ TÜRKİYE (1 Temmuz 2008; 13:39:49)

peki çözüm nedir panasonica hocam? hiç bir şey almamak mı[;)] yani yurtdışında tandığımız yoksa ne olacak?

panasonica -> Cevap: ELEKTRONİK ÇÖPLÜĞÜ TÜRKİYE (1 Temmuz 2008; 13:42:54)

en son şık baba [8D]

illker84 -> Cevap: ELEKTRONİK ÇÖPLÜĞÜ TÜRKİYE (1 Temmuz 2008; 13:49:16)

RGB => RED,GREEN,BLUE [:'(]

black ne yahu yok artık blue olcak blueee[8D]

Chryin -> Cevap: ELEKTRONİK ÇÖPLÜĞÜ TÜRKİYE (1 Temmuz 2008; 14:11:56)

Red, Green, Black

[8D][8D][8D][8D]

panasonica -> Cevap: ELEKTRONİK ÇÖPLÜĞÜ TÜRKİYE (1 Temmuz 2008; 15:31:14)

içince blue demekki kafanın içinde black oluyor [8D]

illker84 -> Cevap: ELEKTRONİK ÇÖPLÜĞÜ TÜRKİYE (1 Temmuz 2008; 15:44:14)

quote:

Orjinalden alıntı: panasonica

[8D][:D] [sm=drunkard.gif]

novak -> Cevap: ELEKTRONİK ÇÖPLÜĞÜ TÜRKİYE (2 Temmuz 2008; 2:33:21)

quote:

Orjinalden alıntı: illker84

quote:

Sıcaklardan da olabilir..

illker84 -> Cevap: ELEKTRONİK ÇÖPLÜĞÜ TÜRKİYE (2 Temmuz 2008; 13:31:16)

quote:

Orjinalden alıntı: novak

quote:

Orjinalden alıntı: illker84

quote:

Sıcaklardan da olabilir..

bence sana sıcak vurmuş [8D] adam "içince..." demiş daha nolsun tabi sıcakla da birleşince... [:'(] mümkün mümkün herşey mümkün... [:D]

Contrbas -> Cevap: ELEKTRONİK ÇÖPLÜĞÜ TÜRKİYE (2 Temmuz 2008; 18:35:42)

Puhahahaha.

Panasonica kardeşim yine döktürmüşsün. Bu arada sen bu sahnede Robin Hood değil daha ziyade Don Kişot olmuşsun. Yeldeğirmenlerine savaş açmışsın. Haklı mısın evet haklısın. Sonuç alırmısın hiiiiç sanmıyorum. Çünkü sadece bu forumu okuyup ta seni örnek alacaklar var ama yine de seni bu savaşından dolayı tebrik etmek isterim.

panasonica -> Cevap: ELEKTRONİK ÇÖPLÜĞÜ TÜRKİYE (2 Temmuz 2008; 18:51:12)

quote:

Orjinalden alıntı: Contrbas

Puhahahaha.

Panasonica kardeşim yine döktürmüşsün. Bu arada sen bu sahnede Robin Hood değil daha ziyade Don Kişot olmuşsun. Yeldeğirmenlerine savaş açmışsın. Haklı mısın evet haklısın. Sonuç alırmısın hiiiiç sanmıyorum. Çünkü sadece bu forumu okuyup ta seni örnek alacaklar var ama yine de seni bu savaşından dolayı tebrik etmek isterim.

Thanks Baba [sm=s16.gif]

mbbilici -> Cevap: ELEKTRONİK ÇÖPLÜĞÜ TÜRKİYE (2 Temmuz 2008; 21:50:08)

arkadaşlar, tv seyrederkeni bırakın, o dediğiniz floresan ve narçiçeği renginde iken bile ekran, oturduğunuz yerden o ölü pikselleri görebilecekmisiniz bilmiyorum.

anilgee -> Cevap: ELEKTRONİK ÇÖPLÜĞÜ TÜRKİYE (15 Temmuz 2008; 21:38:31)

demedim mi robin hood diye:) ama bu foruma kafayken uğrama arkadaş bak neler oluyo:D

panasonica -> Cevap: ELEKTRONİK ÇÖPLÜĞÜ TÜRKİYE (16 Temmuz 2008; 10:36:13)

quote:

Orjinalden alıntı: mbbilici

arkadaşlar, tv seyrederkeni bırakın, o dediğiniz floresan ve narçiçeği renginde iken bile ekran, oturduğunuz yerden o ölü pikselleri görebilecekmisiniz bilmiyorum.

onu göremezsin ama şu olacaktır.. 1-2 sene sonra ilk giden onun yanındaki olur.. 2 tane olunca marstan göreceğinden eminim [8D]

selomcak -> Cevap: ELEKTRONİK ÇÖPLÜĞÜ TÜRKİYE (16 Temmuz 2008; 11:48:43)

quote:

DÜN BİR ADET 32'' R81 SAMSUNG LCD alayım dedim 1399 a 10 taksit iyi fiat geldi ..
32'' R81 ödül almış tv. adama aç tak bi fişe dedim bi bakayım nedir bu tv[8D] ..aldım notbook u DBP.exe yi çalıştırdım tek bir renk ile test yaptım 13 adet çıktı. yani 39 transistör defect demektir bu..ölü pixeli en iyi yakalıyan renk florasan yeşili , diğeri narçiçeği rengidir..diğerleri hikayedir. ben başka bir yere gitim adama dedim yaz ölü pixel çıkması durumunda koşulsuz iade hakkınız vardır de dedim keğada yanaşmadı..
buyurun burdan yakın arkadaşlar. Servis gelse size şunu yapar RGB red/green/black hadi bunun yanına beyazı koyun..hikaye göremezsiniz.
Bu durumun ben her türlü elektronik üründe olduğunu düşünür oldum. biraz robin hood luk oldu ama AMAN DİKKAT!! [:-]paranızı kaptırmayın, paranız cebinizde ise kral sizsinizdir ama paranız satıcının cebine girince kral değil piyon olursunuz .

1-O bahsettiğin dead pixel programın adı (Dead Pixel Tester) yani kısaltılmışı DPT dir DBP değil.
2-"ölü pixeli en iyi yakalıyan renk florasan yeşili , diğeri narçiçeği rengidir" demişsin sallamışsın.
2-"RGB red/green/black" değil RED-GREEN-BLUE dur ki arkadaşlar uyarmış.
4-Bilmişlik yapmaya çalışmışsın ama o bilmemiş halinle insanlara tavsiye veriyorsun yapma.[>:]

boronkay -> Cevap: ELEKTRONİK ÇÖPLÜĞÜ TÜRKİYE (16 Temmuz 2008; 13:36:14)

quote:

Orjinalden alıntı: selomcak

quote:

1-O bahsettiğin dead pixel programın adı (Dead Pixel Tester) yani kısaltılmışı DPT dir DBP değil.
2-"ölü pixeli en iyi yakalıyan renk florasan yeşili , diğeri narçiçeği rengidir" demişsin sallamışsın.
4-Bilmişlik yapmaya çalışmışsın ama o bilmemiş halinle insanlara tavsiye veriyorsun yapma.[>:]

peki senin doğruların nedir bilmek isteriz. sonuçta forum. adamı eleştirmişsin ama ortaya kendi adına bir doğru
koymamışsın.. senin açıklamalarını görmek isteriz. biz kullanıcılar için önemli olan gerçek çözümdür.

panasonica -> Cevap: ELEKTRONİK ÇÖPLÜĞÜ TÜRKİYE (16 Temmuz 2008; 13:55:35)

tek pixel bile varsa alma derim...
1 pixel demek 3 tarnsistör defect demek...
satıcı alır mı? [sm=s16.gif] ki ben alacağım..olay bu

panasonica -> Cevap: ELEKTRONİK ÇÖPLÜĞÜ TÜRKİYE (16 Temmuz 2008; 14:13:58)

quote:

Orjinalden alıntı: selomcak

quote:

RGB testi ile hiç bir noktaya varamazsın. dead pixel tester ın baş harfleri dpt ben dbp yazmışım..neyse o konu önemli değil..bilmemiş demişsin ama benim dediğim renklerle ve RGB renklerle dene.. neyi bildiğim neyi bilmediğim belli olur ..tv kurmaya gelen teknisyen 3 renk e bakar..ben ise kestirme yolu söyledim..

MIND GAMES -> Cevap: ELEKTRONİK ÇÖPLÜĞÜ TÜRKİYE (16 Temmuz 2008; 14:29:02)

boronkay;
70'li yıllar, 80 li yıllar... düzenli olarak Gırgır dergisi okurdum. İple çekerdim adeta her sayısını...
Orada bir tipleme vardı... sanırım Atilla Atalay'ındı.. ya da Behiç Pek'in... "Zarzalak Mahmut':))))
Bu ülkenin en büyük sorunlarından biri de ortalıkta çok fazla "zarzalak mahmut"ların bulunması...
"Zarzalak Mahmut"lar her an her yerde... Vapurda, kara yolunda, konserde... nerde aklına gelirse...

Sonuçta burası bir bilgi alış veriş yeri... doğruları bulma yeri... ama ne yazık ki bazıları burayı, uygun gördüğü birine saldırı mekanı zannediyor...

Gırgır okurken çok gülerdim bu tipe... Zarzalak Mahmut'a:)

Nedense... çağrışım yaptı işte:)

panasonica -> Cevap: ELEKTRONİK ÇÖPLÜĞÜ TÜRKİYE (16 Temmuz 2008; 14:39:00)

unutmadan söyliyeyim ..
ben bu 2 rengi güney korede samsung satışı yapan büyük bir firmanın CEO sundan öğrenmiştim.. hatta adam bana cd ye kobyalı prog u verdi..kısa bir prog basınca renkleri seçebildiğin ekran geliyor .. orda samsung un iki plazası var..50 katlı her biri..ne hikmetse birinde ''high end product'' mal satılırken diğerinde ''low end product'' vardı.. yani türkçesi şu biri yüksek teknolji ürünleri satarken diğeri düşük teknolji ürünleri satıyordu.. binaalr akrşılıklı ortadan 3+3 yol geçiyor altan birinden dieğerine geçebiliyorsun.. keşke yazabilsem de sizde okuyabilseniz.. türkiyenin içler acısı durumunu..
japanyoda 1 ölü pixel çıkınca satıcı alan kişiye 400,000 yen ödüyor yani bu 40 bin dolar..bizde adam dalga geçiyor..samsung 3-5 ölü pixel e normal diyor..koreli niye almıyor? yadan neden 1 pixel ölü olan tv yi zamsung kendi halkına satamıyor...

selomcak -> Cevap: ELEKTRONİK ÇÖPLÜĞÜ TÜRKİYE (4 Ağustos 2008; 23:37:47)

programı paylaşırmısın burada bizle bakalım nasıl bişeymiş?

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.5469971