Kapasite : 500 GB Dönüş Hızı : 7200 Rpm Cache Bellek : 8 Mb Arabirim :External Kullanım Şekli : Taşınabilir Diskler Boyut (Tip) :3.5 " Fiyat: 186,14 YTL
Her formattan filmlerimi, resimlerimi, müzik ve video arşivimi saklamak için istediğim zaman kullanabileceğim hızlı, fiyat/performans iyi olan bir HDD arıyorum. 3'ü arasında kaldım boyut, büyüklük, fiyat ve fişli olması önemli değil.
Ama kolay kolay sorun çıkarmayacak sağlam birşey olsun, kaliteli olsun. Isınma sorunu minimum olsun. Sorun çıktığında da bilgilerimi mutlaka yedekleyebileyim.
Bu konuda çok bi bilgim yok ama yaklaşık 2 hafta önce resimdeki WD 500 gb ı aldım.Almadan önce bende senin gibi ufak bi araştırma yaptım (hatta forumda yazmıştım http://resim.donanimhaber.com/m_23444525/mpage_1/key_//tm.htm#23735465 )...Çoğu kişi WD 'yi önerdiği için onu tercih ettim.Şimdilik bi problem yaşamadım ve yaşayacağımıda pek sanmıyorum.Sesi ilk açılışta biraz fazla çıkıyor ki bu normal bence, normal kullanımda ise çıkan ses rahatsız etmiyor.Isınma gibi bi problemi hiç yaşamadım
Eh®imeN senin araştırmanı gördükten sonra ekledim zaten Philips'i. Önce 2 marka arasında kaldım senin Philips konun yüzünden 3'e çıktı
Şöyle bir konu var. WD'nin önbelleği 16 MB olmasına rağmen diğerleri ile yaklaşık olarak aynı fiyatta. WD kaliteli markadır bilirim hatta IDE diskim WD ama diğerlerinin 8'i WD'nin 16'sı ile eşdeğer görünüyor?
Ben 149 ytl ye WD 500GB Essential aldım fakat 60 Ytl daha verip Fire Wire olanı almadığım için pişmanım. USB 2 düşündüğümden daha yavaşmış. Bir DVD yi 20+ dakikada kopyalıyabiliyorum yav.
Alet nasıl derseniz
Çok sessiz. Fazla ısınmıyor. HD Tune ile hız testi yaptım : 31MB/S ortalama
gösterdiğin fiyatlar çok fazla. seagate 158 lira exa da. http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=327&pid=463 peşin 159 yazdığına bakma taksitli 158 e variyorlardı. geçen arkadaşla almaya gittik.exa dan 168 liraya 500gb smartdisk e-sata girişli olanını aldık.satadan direk bağlamak demek süper hız demek ama biraz ısınıyor ve çok sessiz değil. seagate ler 5 yıl garantıli sessiz çalışıyor.1 yıl civarı kullanıyorum memnunum.
Gandolfini'ye katılıyorum, git benim gibi, WD MYBOOK STUDIO EDITION al, eğer bulabilirsen tabi, WD MYBOOK HOME EDITION al istiosan onu daha kolay bulursun, harici diskinde mutlaka USB 2.0 yanında FireWire veya imkan varsa E-sata girişleri olsun, asıl performans dediğin bunlardır ama anakartın destekler mi bak onu bilmem. Firewire400/800 ve E-Sata, USB 2.0'dan daha hızlı, en hızlısı E-sata 3gb/s..
Seagate FreeAgent Pro 500 GB HDD aldım hepsiburada.com dan. 2 gün önce sipariş ettim bugün elime geldi (bu kadar hızlı olmalarını beklemiyordum açıkçası). Umarım pişman olmam.