Şimdi Ara

samsung rt 62 udew kullananlar:buzdolabınızdan memnunmusunuz???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
1
Favori
11.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçenlerde aeg nin 14 yıl kullandığım iki kapılı derin donduruculu buzdolabımı değiştirmeye karar vermemle sıkıntılı günlerimiz başladı arkadaşlar.önce siemensin kd 49nx 60 ne modelini alıp eski aeg mizi bayiye verdik.kullanmaya başladıktan hemen sonra derin dondurucunun çok iyi fakat alt bölmenin fazla soğutmadığını farkederek servise haber verdik ve servisin test cihazı koyarak en son seviyede dahi alt bölmenin 10 derecenin altında soğutmadığını onaylamasıyla ayıplı malın iade edilip paramızın geri verilmesini talep ettik.bayağı bir telefon trafiğinden sonra paramızı geri alabildik ve bu forumdaki yorumlara bakarak (özellikle candoğan beyin tavsiyeleriyle) fiyat/per oranlarında samsung rt 62 udew aldık.dolap çok sessiz,dondurucu bölümü bununda süper,görünüş harika,dizayn çok güzel ama ben daha 1 bardak soğuk su dahi içemedim.dolabın alt bölme ısısını servis 4 dereceye ayarladı,şuan dijital göstergedede 4 derece yazıyor.damacanadan pet şişeye 1.5 litre suyu bırakıp 2-2.5 saat hiç dolabı açmıyoruz fakat su fazla soğumuyor.karpuzu 1.5 saatte soğutmuyor.hahif serinletiyor.annemlere 7 sene önce aldığım ve sonradan hiç beğenmediğim indesit no-frost bile 15 dakikada suyu buz gibi yapıyor.benim 14 yıllık aeg bile siemenside samsunguda 10a katlardı(oda gitti elimizden)
    şimdi bu ürünü kullanan arkadaşlar: sizlerde durum nedir.sizde hafif serinlemiş su içip hafif serin kavun karpuzmu yiyiyorsunuz.yoksa şifahen sorduğum kardeşim ve arkadaşlarımın (farklı markalar) dolapları gibi sizin samsung ta suyu 15-20 dakikada buz gibimi yapıyor.yani bana gene arızalı dolapmı denk geldi(gene şanssızlık) inşallah bendeki arızalıdırda bakalım göbeğimiz çatlayıncaya kadar uğraşır düzgün bir ürüne sahip oluruz.
    lütfen herkesten yorum bekliyorum.
    selametle.

• Öncelikle hayırlı olsun, güle güle kullanın. Candoğan beyin tavsiyeleri doğrultusunda bende Samsung buzdolabı alacağım. Arçelik ve Beko'yu zaten sevmezdim. Burada yapılan yorumlardan dolayı iyice nefret ettim. Türk tüketicisininde en kısa zamanda artık devrin değiştiğini anlaması lazım. Artık 1980'li yıllarda yaşamıyoruz ve birçok ürün var. Bunların arkalarında da sağlam firmalar var. Benimde uzun araştırmalarım sonunda kafama koyduğum model rt-62 modeli. İnşallah en kısa zamanda sorununuza çare bulursunuz. Saygılarımla. (Candoğan bey ve diğer yorum yapan arkadaşlara çok çok teşekkür ediyorum.)
  • quote:

Orjinalden alıntı: kadimdost

Öncelikle hayırlı olsun, güle güle kullanın. Candoğan beyin tavsiyeleri doğrultusunda bende Samsung buzdolabı alacağım. Arçelik ve Beko'yu zaten sevmezdim. Burada yapılan yorumlardan dolayı iyice nefret ettim. Türk tüketicisininde en kısa zamanda artık devrin değiştiğini anlaması lazım. Artık 1980'li yıllarda yaşamıyoruz ve birçok ürün var. Bunların arkalarında da sağlam firmalar var. Benimde uzun araştırmalarım sonunda kafama koyduğum model rt-62 modeli. İnşallah en kısa zamanda sorununuza çare bulursunuz. Saygılarımla. (Candoğan bey ve diğer yorum yapan arkadaşlara çok çok teşekkür ediyorum.)

iyi dilekleriniz için teşekkür ederim ama yarın servisi acil çağırıp bakmalarını isteyeceğim.yani büyüklükleri yarın belli olacak.kadimdost kardeş bence acele etmeyin.servis eğer bu buzdolabının normal olduğunu söylerse kesinlikle tavsiye etmiyorum.yarın akkoyun karakoyun belli olacak.ben sonucu sizlerle paylaşacağım.
    samsungcular yorum lütfen....

• Elbette. Yarın ki duruma göre karar veririz. Ayrıca nereden aldınız?
  • Bende de RT 58 KAEW var. Sizinki ile boyutu haricinde aynı sanırım. Ben de alt tarafı her zaman 4 dereceye ayarlıyorum. Suyun soğukluğu iyi hatta az bir soğuk fazla geliyor bana. Bir buzdolabının 1,5 - 2 litre suyu 1- 2 saatte 4 dereceye getirmesi bence çok zor. Zaten yaz mevsimindeyiz su 25 derece civarında. Bence dolabınızda sorun yok. Alt bölümün çok soğuması da iyi bir şey değil. Eski klasik dolapların bazıları altta sebze meyveyi bile dondurabiliyor.
  • Sayın Scob,

Ne oldu ? Servis ne dedi ? Sizden cevap bekliyorum.
  • servis bugün için randevu verdi.henüz gelmediklerinden birşey yazmadım.yarın sonucu sizlerle paylaşacağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: scob

geçenlerde aeg nin 14 yıl kullandığım iki kapılı derin donduruculu buzdolabımı değiştirmeye karar vermemle sıkıntılı günlerimiz başladı arkadaşlar.önce siemensin kd 49nx 60 ne modelini alıp eski aeg mizi bayiye verdik.kullanmaya başladıktan hemen sonra derin dondurucunun çok iyi fakat alt bölmenin fazla soğutmadığını farkederek servise haber verdik ve servisin test cihazı koyarak en son seviyede dahi alt bölmenin 10 derecenin altında soğutmadığını onaylamasıyla ayıplı malın iade edilip paramızın geri verilmesini talep ettik.bayağı bir telefon trafiğinden sonra paramızı geri alabildik ve bu forumdaki yorumlara bakarak (özellikle candoğan beyin tavsiyeleriyle) fiyat/per oranlarında samsung rt 62 udew aldık.dolap çok sessiz,dondurucu bölümü bununda süper,görünüş harika,dizayn çok güzel ama ben daha 1 bardak soğuk su dahi içemedim.dolabın alt bölme ısısını servis 4 dereceye ayarladı,şuan dijital göstergedede 4 derece yazıyor.damacanadan pet şişeye 1.5 litre suyu bırakıp 2-2.5 saat hiç dolabı açmıyoruz fakat su fazla soğumuyor.karpuzu 1.5 saatte soğutmuyor.hahif serinletiyor.annemlere 7 sene önce aldığım ve sonradan hiç beğenmediğim indesit no-frost bile 15 dakikada suyu buz gibi yapıyor.benim 14 yıllık aeg bile siemenside samsunguda 10a katlardı(oda gitti elimizden)
    şimdi bu ürünü kullanan arkadaşlar: sizlerde durum nedir.sizde hafif serinlemiş su içip hafif serin kavun karpuzmu yiyiyorsunuz.yoksa şifahen sorduğum kardeşim ve arkadaşlarımın (farklı markalar) dolapları gibi sizin samsung ta suyu 15-20 dakikada buz gibimi yapıyor.yani bana gene arızalı dolapmı denk geldi(gene şanssızlık) inşallah bendeki arızalıdırda bakalım göbeğimiz çatlayıncaya kadar uğraşır düzgün bir ürüne sahip oluruz.
    lütfen herkesten yorum bekliyorum.
    selametle.

Buzdolapları icerdeki sicak havayi disari atarak, disarisini biraz isitirken, kendi icindeki sicakligini dusurur. Yani klimaların sogutmak icin yaptiginin aynisini yaparlar. Buzdolaplarini ve derin donduruculari firin, bulasik makinesi, kalorifer, gunesli pencereler, isiticilar gibi sicak kaynaklardan uzak tutun. Disarisi sicak olursa icerden atmak istedigi isiyi tam olarak atamaz surekli calisir ve enerji harcar. Buzdolabinin isi alisverisini iyi yapabilmesi icin duvar ile arasinda en az 10 cm uzaklik olmalidir. Buzdolabi, arkasindaki borularla isiyi disari atar. Eger onlar tozlanirsa isinin disari atilmasi zorlasir ve buzdolabi surekli calisarak enerji harcar. Onlari ara sıra elektrikli supurge ile temizlemek gerekir.

Gelelim sizin sorunun cozumune simdi;

Genelde buzdolabinin ic isisi 2-6 derece de,Dondurucu bolumuyse -18-19 derecede ayarlanir.Servisi cagirmadan once ,dolabini fisten cek.kapaklarini acik tut.Ve 24 saat sonra tekrar calistir.Muhtemelen sorunun cozulecektir.Dolabin gazi kacik diyecem ama kacik degil.Cunku kacik olsa derin dondurucu kismida calismazdi.Sadece alt bolmeye giden borularda tikaniklik olmus gaz dolasmiyordur.Tamirci yada servis geldigindede ayni seyi yapacaktir buyuk bir ihtimalle.Hatta tikanikligi hizli sekilde cozmek icin dolabini dagitadabilir.Anlattigim sekilde yap cozum bulamazsan servisi cagirirsin...Ama dedigim gibi sorun buyuk ihtimalle cozulecektir...Tekrar kolay gelsin...

• dün akşam servis geldi.üst bölümün yani dondurucunun kışlık modda (-17)olduğunu (kuruluma gelen diğer servis elemanları öyle ayarlamıştı)bu yüzden alta giden havanın tam soğumadan termostat damperinin (buna yakın bir terim) kapandığını ve bunun çözümünününde yazlık moda (-22)ayarlamak gerektiğini,sorun çözülmezse damperin değişmesi gerektiğini söyleyerek bu şekilde 3-5 gün denememizi söyleyerek gittiler.buzdolabı üst-22 derecede alt bölmede 3 derecede 2-3 saat çalıştıktan sonra alt bölmenin daha iyi soğutmaya başladığını gözlemledim.2-3 gün daha gözlemleyip neticeyi tekrar yazacağım.
    selametle.
  • Büyük ihtimal doğru tespit. Çünkü no-frost buzdolapları aslında dondurucu bölmeyi soğuturlar ve bu soğukluğun bir kısmını 2 bölme arasındaki klape vasıtasıyla alta yollarlar. Üst bölüm sıcaksa alt bölüm de yeterli ölçüde soğumaz. Aynı şekilde üst bölümü -24, -26 gibi aşırı soğuk bir dereceye aldığınızda alt kısmın de ister istemez daha çok soğuduğunu görürsünüz.
  • Samsung ve Sharp'ın derin dondurucu bölmeleri çok büyük. Dikkatinize.
  • merhaba kadimdost

çok uzun araştırmalardan sonra ve sitedeki candoğan62.nin tavsiyesi ile gidip samsung 62utew aldım ve son derece memnunum diğer arkadaşın söylediği gibi değil onda da bir kuruluş eksikliği var sanırım ben 2 aydır kullanıyorum son derece memnunum dondurucu bölümü ve alt raf bölümlerinin genişliği süper Sadece ben su sebilli olan modeli almadım gerek görmedim ve sebilsiz modelin kapağındaki tüm imkanlardan da faydalanıyorum bence sebilsiz daha fazla mekan olması iyi oluyor mutlaka bu modele bakın samsung.dan şaşmayın buzdolabında!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • teşekkürler dostum.
  • Candoğan kardeş bugüne kadar beyaz eşya konusundaki tüm fikirlerimi değiştirdein. Teşekkürler sana. Diğer fikir veren arkadaşlara da teşekkürler.
  • mrblar
    kolay gelsin bende bd 4300 anf profilo vardı 10 ay önce motoru yanmıştı değiştirdiler 250 ytl aptal gibi artı garanti yaptırmadım pişmanım şimdide yeniden arıza yaptı zannedersem yan cubuklarda patlak var dedi yancubuklardaki patlak değiştirilemiyormuş ya çöpe yada 15 gün boyunca tamir edecekmiş ne yapmam lazım yeni bir no frost almak istiyorum a sını fı olsun dondurucu geniş olsun bütce 1300 1600 arası az aşabilir artı samsungun modellerinde ne kadar elektirik harcadığı yazmıyor evet can baba ne tavsiye edersiniz tskler

• bd 4300 anf profilo kaç litre idi bilen varmı bulamadım artı tavsiyelerinizde kaç kw elektirik tükettiğini yazabilirmisiniz artı bu makineyi benim ne yapmam lazım tsler
  • quote:

Orjinalden alıntı: srec

mrblar
    kolay gelsin bende bd 4300 anf profilo vardı 10 ay önce motoru yanmıştı değiştirdiler 250 ytl aptal gibi artı garanti yaptırmadım pişmanım şimdide yeniden arıza yaptı zannedersem yan cubuklarda patlak var dedi yancubuklardaki patlak değiştirilemiyormuş ya çöpe yada 15 gün boyunca tamir edecekmiş ne yapmam lazım yeni bir no frost almak istiyorum a sını fı olsun dondurucu geniş olsun bütce 1300 1600 arası az aşabilir artı samsungun modellerinde ne kadar elektirik harcadığı yazmıyor evet can baba ne tavsiye edersiniz tskler

Profilo'nun buzdolapları iyi değil maalesef. Keşke o motora o kadar para vermeseymişsiniz. Yanılmıyorsam dolap 2002 model. (artı eksi 1-2 yıl oynayabilir) Bu dolap toplamda 388 (105lt sondurucu) litredir ve 24 saatte 1.77kw elektrik tüketir, B sınıfıdır. Sanırım cihazda gaz kaçağı var. Bu tür dolaplarda bazen normal garanti dışında gövde garantisi olabiliyor bunu mutlaka sorun. Bu durumda ücretsiz değişim yapabilirler. Gaz kaçağı arızalarında gövde değişimi gerektiğinden ve bu iş maliyetli ve bazen imkansız olduğundan genelde para karşılığı dolap değişimi teklif ederler. Belki de servis motor değiştirirken dolaba zarar vermiş olabilir.
    Bu bütçe ile Samsung RT62UDEW modeli olabilir. A sınıfıdır ve 500 küsür kw yıllık tüketimi vardır. Ama öncelikle Profilo'dan değişim isteyin ve gelen dolabı ambalajını açtırmayıp satın.

• maalesef garantisi yok artı garanti yaptırmadım makinayı ne yapmam lazım tşkler can bey
  • quote:

Orjinalden alıntı: srec

maalesef garantisi yok artı garanti yaptırmadım makinayı ne yapmam lazım tşkler can bey

Dediğim gibi normal garanti dışında gövdesi garantili olabilir. Çağrı merkezinden bu konuda bilgi almanızı öneririm.
    444 77 66
    Gövde garantisi kabul olmazsa yapacak birşey yok maalesef.
  • can bey cevaplar için sağolun makinanın garantisi geceli 3 yıl oldu kabul etmiyorlar değiştirmeyi makinayı elden nasıl cıkarabilirim makinayı ne yapmam lazım nasıl değerlendiririm önerdiğiniz samsunğ modeli 2 yıl garanti az değilmi biraz soğudum 2 yıldan baş kane önerebilirsiniz tskler
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.