Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
Cevap : -*-*DH UZAY İLE İLGİLENENLER KULÜBÜ*-*- (DH UZAY ÜSSÜ)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Konu Dışı / Off Topic] >> Konu Dışı >> Cevap : -*-*DH UZAY İLE İLGİLENENLER KULÜBÜ*-*- (DH UZAY ÜSSÜ) Sayfa: <<   < önceki  3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
SkYNeT-06

22 Haziran 2009, 21:50:59  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: ::SadeceÖğrenci::

SkYNeT-06

Çok teşekkür ederim,sağol..

eyv sende sağol

::SadeceÖğrenci::

23 Haziran 2009, 18:25:52  

SkYNeT-06

Danışmak istediğim bir konu daha var..

Yaptığım bi haytalıktan dolayı yazın zorla köye götürüleceğim.. Köyde fazla ışık yok.Bu yüzden gökyüzü geceleri süper gözüküyor..Ben bu gökyüzüne teleskopla bakmak istiyorum..

Şöyle fazla pro. olmayan,fiyatı da uygun olan bir şeyler önerir misin bana ?

Şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::SadeceÖğrenci:: -- 23 Haziran 2009; 18:26:27 >

Bu ne oluyor ? (Michael Jackson) Uh. Çok iyi de oldu çoğ güzel iyi oldu tağam mı? Şimdi meselam, reng olayını çoh garıştırdılar.
Ha, aralarında bir fark galdı o farknan çoğ güzel oldu. Meselam herkesin rengine kimse garışamaz. Ha nasıl garışamaz?
Ben bu şegıl siyahlarım, bu bey şu şegıl beyazlar, şu şegıl morlar. Yani kimsenin kimseye garışmaya hakhı yok özgürlüğü bidir.
Ha, kurban olduğum Michael Jackson beyazlamah için ameliyat oldu dense de lakin ki öyle değildir. Eyyorlamam bu kadar hadi hayırlı işler.

Cüneyt Aykaç

Sisteme Gözat

23 Haziran 2009, 18:55:46  

Güzel konu. Ben pek anlamıyorum fakat birşey merak ettim. Bu video kameralarda tabir edilen 20x optic, 40x optic gibi ifadelere göre bu teleskoplarda kaç optic zoom oluyor. Teleskoptan anlamıyorum fakat hep merak eder dururum.

Sabit Telefonda Numara Taşıma 9 Mayıs 2009 da Resmen Başladı. Sabit ücret soygununun sona ermesine az kaldı.
ruzgar2442

26 Haziran 2009, 12:18:54  

dmc 12
teleskopla havada ki sivil yolcu uçakları net bir şekilde görünüyormu,yazıları olsun içindekiler olsun,ayrıca gece görüş varmı teleskoplarda,mesela gece görüş olsa,ufo yu zoom lucan hatta pc ye bağlayıp kayıt yapcan

SkYNeT-06

26 Haziran 2009, 22:46:15  

quote:

Orjinalden alıntı: ruzgar2442

dmc 12
teleskopla havada ki sivil yolcu uçakları net bir şekilde görünüyormu,yazıları olsun içindekiler olsun,ayrıca gece görüş varmı teleskoplarda,mesela gece görüş olsa,ufo yu zoom lucan hatta pc ye bağlayıp kayıt yapcan

sadece havadaki yolcu uçakları değil atmosfer dışında bulunan haberleşme uydularını ve uluslararası uzay istasyonunu bile net detaylı şekilde görebilirsiniz!

yalnız , gündüz vakti Güneş havayı aydınlatırken atmosfer dışındakilerini asla göremezsiniz

ve en önemliside, havada uçan yolcu uçakları vb araçlar hızla seyrederken teleskobun ökülerinden bakarak onları yakalamak ve seyretmek çok zordur!
şansınız varsa veya tesadüfen denk getirerek belki görebilirsiniz 1 - 2 saniye

SkYNeT-06

26 Haziran 2009, 23:08:07  

quote:

Orjinalden alıntı: ::SadeceÖğrenci::

SkYNeT-06

Danışmak istediğim bir konu daha var..

Yaptığım bi haytalıktan dolayı yazın zorla köye götürüleceğim.. Köyde fazla ışık yok.Bu yüzden gökyüzü geceleri süper gözüküyor..Ben bu gökyüzüne teleskopla bakmak istiyorum..

Şöyle fazla pro. olmayan,fiyatı da uygun olan bir şeyler önerir misin bana ?

Şimdiden teşekkürler..

3 mesaj üstte hepinizin kullanabileceği başlangıç seviyesi için yüksek kaliteli bütçeye en uygun olan tavsiyemi vermiştim!
onun dışında vereceğim tavsiyeler oyuncak niteliğinde olur

şayet, sadece Ay'a bakmak ve kraterlere biraz daha yakından bakmak istiyorsan+ gündüz dağ tepe uzak mesafe yeryüzü gözlemlemek istiyorsan o zaman şunu alman çok iyi olur

portatif masa üstü teleskop
http://www.garantisite.com/site/page.asp?dsy_id=1671
firma fazlasıyla güvenilirdir Sahibi Harun bey, gökbilim amatör gözlemcilere devamlı ürün satmaktadır ve kendisi benim arkadaşımdır

fakat, bu ürünle yıldızları ve güneş sistemimiz içindeki gezegenleri göremezsiniz!

evet, büyük şehirde yaşadığımız için belki 3 - 5 tane parlak yıldızı zor görerek kendi kendimize bu yıldızlar nerede?
artık hiç yok diye mırıldanırız içimizden!

ama
köy dağ bayır arazilerde şehir ışıklardan çok uzak mekanlara gittiğimizde gece gökyüzü mükemmel ötesi görünür!
saatlerce çıplak gözle bakmak istersiniz o eşsiz manzaraya inanın çıplak gözle milyonlarca yıldızı
ve atmosfer dışında nokta şeklinde görünen haberleşme uydularının ordan oraya geçtiğini görürsünüz
bu eşsiz manzaraya biraz daha geniş objektifli görsel açıdan biraz daha yaklaşıp görmeyi istiyorsanız

şu el dürbününü tavsiye ederim

http://www.garantisite.com/site/page.asp?dsy_id=1024

ve sabaha kadar yıldız kayması dediğimiz olaya yani atmosfere giren 100 lerce minik taşların yanarak sürtünerek parladığını görürsünüz

bütçeye çok uygun maliyetli başlangıç için en iyi teleskop tavsiyem bunlardır

karar sizin

SkYNeT-06

26 Haziran 2009, 23:27:55  

quote:

Orjinalden alıntı: Cüneyt Aykaç

Güzel konu. Ben pek anlamıyorum fakat birşey merak ettim. Bu video kameralarda tabir edilen 20x optic, 40x optic gibi ifadelere göre bu teleskoplarda kaç optic zoom oluyor. Teleskoptan anlamıyorum fakat hep merak eder dururum.

öğrenmek istediğiniz konu mercekli refractor teleskoplardır, bunlar tamamen optik yapıya sahiptir
fakat kalite kalite değişir 500TL de var , 30000 TL de

en basit refractor teleskobun optik büyütme yakınlaştırması mesela benim kullandığım teleskop en uyun büyütme ve yakınlaştırmada kullandığım ( ekipmanlar ) göz mercekleri sayesinde 160X optik yapabiliyor
onun dışında daha fazla uygun olmayan yakınlaştırmada netlik sağlayamıyorum odaklama çok zayıf kalıyor!

400x 500x e kadar yapabilen cihazlar ise zaten üst seviye optiği çok kaliteli olan teleskoplardır ki bunların fiyatı 5000 TL den başlar
ayrıca fazla zoom optik yakınlaştırmada optik mercek cam kalitesi çok iyi olmalıdır

yoksa derin uzayda bulunan milyonlarca yıldızı nebulayı bulutsuları sistemimiz içindeki gezegenleri mercek kalitesi yetersiz olan bir teleskopla göremezsiniz çünkü bu tür vasat optikli mercekler camlar fazla ışık toplayamaz geçirgenliği sağlayamaz,

bir teleskobun büyüklüğüde pek önemli değildir! optik kalitesi iyi olmalıdır
örneğin Takahashi Firması dünyanın en iyi optik EDF camını üretir!

çapı 150-200 mm olması hikaye. Optikin kalitesi önemli

ve buna yakın firmalar Meade gibi firmalardır

takahashi 'ye ait bu küçücük olan 60mm teleskop ile bakın nereleri görebiliyorsunuz

gözlem fotoğrafları içeride
http://www.gokbilim.com/forum/viewtopic.php?f=31&t=1984

fiyatı 3000 usd $

SkYNeT-06

26 Haziran 2009, 23:35:17  

quote:

Orjinalden alıntı: ruzgar2442
ayrıca gece görüş varmı teleskoplarda,mesela gece görüş olsa,ufo yu zoom lucan hatta pc ye bağlayıp kayıt yapcan

teleskoplarda gece görüşü vs olmaz

gece yani uzay zaten çok karanlık olduğu için ve bu ortamda boşlukta bulunan cisimler vs bu arada görmeye asla imkanınız olmayacak saçma ufolar güneş tarafından kendilerini fazlasıyla aydınlatacağı için kolaylıkla onları görebilirsiniz

dediğim gibi optik kalitesi çok yüksek olan bir teleskopla uzayda göremeyeceğiniz cisim ( ler ) yoktur

Cüneyt Aykaç

Sisteme Gözat

28 Haziran 2009, 24:58:54  

quote:

Orjinalden alıntı: SkYNeT-06

quote:

öğrenmek istediğiniz konu mercekli refractor teleskoplardır, bunlar tamamen optik yapıya sahiptir
fakat kalite kalite değişir 500TL de var , 30000 TL de

en basit refractor teleskobun optik büyütme yakınlaştırması mesela benim kullandığım teleskop en uyun büyütme ve yakınlaştırmada kullandığım ( ekipmanlar ) göz mercekleri sayesinde 160X optik yapabiliyor
onun dışında daha fazla uygun olmayan yakınlaştırmada netlik sağlayamıyorum odaklama çok zayıf kalıyor!

400x 500x e kadar yapabilen cihazlar ise zaten üst seviye optiği çok kaliteli olan teleskoplardır ki bunların fiyatı 5000 TL den başlar
ayrıca fazla zoom optik yakınlaştırmada optik mercek cam kalitesi çok iyi olmalıdır

yoksa derin uzayda bulunan milyonlarca yıldızı nebulayı bulutsuları sistemimiz içindeki gezegenleri mercek kalitesi yetersiz olan bir teleskopla göremezsiniz çünkü bu tür vasat optikli mercekler camlar fazla ışık toplayamaz geçirgenliği sağlayamaz,

bir teleskobun büyüklüğüde pek önemli değildir! optik kalitesi iyi olmalıdır
örneğin Takahashi Firması dünyanın en iyi optik EDF camını üretir!

çapı 150-200 mm olması hikaye. Optikin kalitesi önemli

ve buna yakın firmalar Meade gibi firmalardır

takahashi 'ye ait bu küçücük olan 60mm teleskop ile bakın nereleri görebiliyorsunuz

gözlem fotoğrafları içeride
http://www.gokbilim.com/forum/viewtopic.php?f=31&t=1984

fiyatı 3000 usd $

Bir teleskop almak istiyorum fakat amacım sadece uzayı gözlemlemek değil.Karada da kullanmak istiyorum. Örneğin denize baktığımda açıklarda ki balıkçı gemilerini gözlemleyip av durumu nasıl bilmek istiyorum. Lakin bildiğim kadarı ile bir teleskop direk 40x ten(atıyorum) falan başlıyor. Yani yakın mesafedeki objelere odaklanabiliyormuyuz ? Yani bir kameradaki gibi sıfırdan başlayıp en yüksek zooma doğru ?

Sabit Telefonda Numara Taşıma 9 Mayıs 2009 da Resmen Başladı. Sabit ücret soygununun sona ermesine az kaldı.
SkYNeT-06

2 Temmuz 2009, 1:20:31  

quote:

Bir teleskop almak istiyorum fakat amacım sadece uzayı gözlemlemek değil.Karada da kullanmak istiyorum. Örneğin denize baktığımda açıklarda ki balıkçı gemilerini gözlemleyip av durumu nasıl bilmek istiyorum. Lakin bildiğim kadarı ile bir teleskop direk 40x ten(atıyorum) falan başlıyor. Yani yakın mesafedeki objelere odaklanabiliyormuyuz ? Yani bir kameradaki gibi sıfırdan başlayıp en yüksek zooma doğru ?

yukarıda tavsiye ettiğim teleskop hem uzay için hem yeryüzünde uzak mesafe gözlemler için en ideal olanıdır

denize baktığımda açıklarda ki balıkçı gemilerini gözlemleyip av durumu nasıl bilmek istiyorum.

demişsiniz

bende buna bir örnek gösterecek olursam, sizde bu şekilde uzak yeryüzünü
ve açık denizlerde olan biteni çok rahat bir şekilde ayağınızın dibine getirerek görebilirsiniz

daha önce burada paylaştığım bu konuyu tekrar alıntı yaptım görmeniz açısından
quote:

Şimdide yeryüzü uzun mesafe gözlemlerimide sizler ile paylaşmak istedim.

her zaman uzayı gözlemleyecek halimiz yok ya

Bulunduğum evin balkonu 3. kat, hava güneşli / 34 derece!
çıplak gözümle çok zor gördüğüm 20 km uzağımdaki Ankara Elmadağ Tv vericisi
ve üstündeki baz istasyonları ve kulenin dibinde bulunan bina ve ağaçlık alan.

5 - 6 km uzağımda bulunan Cami ve kubbeleri

Meade DS 80 AT 15 mm wide / Canon A570 / 0x zoom ile

ve
teleskoplar çok yakın mesafeler için kullanılamaz!
fotoğraf veya diğer Kameralar gibi 0 dan atıyorum 10 metreye kadar olan uzağınızdaki görüntüyü odaklayamaz veya netlik elde edemezsiniz
teleskopların yapısı gereği optik aksanları çok farklıdır ,
farklı tasarlanmış olup uzak mesafelerdeki görüntünün odaklamasını göz mercekleri yardımı ile ayarlayarak tamamen manuel kullanarak elde ediyoruz

desci

2 Temmuz 2009, 1:45:12  

Sky-net sürekli isteyip de bir türlü başlayamadığım bir olay bu uzay gözlemi.Öğrenci olduğumdan bir türlü nakit denkleştiremedim ama ne zaman temiz havalı yüksek bir yere çıksak aşık olmuş gibi bakıyorum yıldızlara =)

Birisinin bana yaklaşık 1000 lira borcu var, yaz sonu gibi parayı aldığımda sana danışıp o zamanın koşullarına göre bir teleskop almak isterim.

Bütün sayfaları okuyamadım belki yazmışsındır. Mesela yukarda tavsiye ettiğin teleskopla başlayalım desek birşey bilmeden kullanabilir miyiz yoksa eğitim falan almamız gerekir mi?

Paylaştıkların için de çok teşekkürler, hepsi çok faydalı ve keyifli

SkYNeT-06

2 Temmuz 2009, 2:26:45  

quote:

Orjinalden alıntı: desci

Sky-net sürekli isteyip de bir türlü başlayamadığım bir olay bu uzay gözlemi.Öğrenci olduğumdan bir türlü nakit denkleştiremedim ama ne zaman temiz havalı yüksek bir yere çıksak aşık olmuş gibi bakıyorum yıldızlara =)

Birisinin bana yaklaşık 1000 lira borcu var, yaz sonu gibi parayı aldığımda sana danışıp o zamanın koşullarına göre bir teleskop almak isterim.

Bütün sayfaları okuyamadım belki yazmışsındır. Mesela yukarda tavsiye ettiğin teleskopla başlayalım desek birşey bilmeden kullanabilir miyiz yoksa eğitim falan almamız gerekir mi?

Paylaştıkların için de çok teşekkürler, hepsi çok faydalı ve keyifli

Biz teşekkür ederiz

bu meraka biryerlerden başlamak için giriş seviyesinde bütçeye uygun, kullanması en basit manuel olan en iyi teleskoplarından birisidir bu ve benzeri teleskopları kullanmak için eğitim şart değil
yalnız gözlem sırasında teleskop üzerinde kullanacağın bazı ekipmanları anlaman gerekebilir.

Dediğiniz gibi büyük şehirlerden uzaklaşarak ışık kirliliğin olmadığı az yüksek bir tepede açık havada çıplak gözle gördüğümüz gökyüzü inanılmaz güzelliktedir
ama kimse bu güzelliğin farkında değildir!
1 gün merak edipde bu harika ötesi manzarayı gidip görmek için üşenmelerine anlam veremiyorum.
belki hayatlarında görebileceği engüzel manzarayı göz ardı ediyorlar ki hala bunun farkında değiller

The souls migration
Uzaklaştırılmış
30.0001562499965 gün cezanın 9 günü kaldı.

2 Temmuz 2009, 2:55:39  

şöyle bir soru sorayım:

Ay'ın yörüngesi, diğer gezegenlerin uyduları gibi düzgün bir yörüngede ilerlemez.
Ay, kendi yörüngesinde seyrederken Dünya'nın, bazen önüne bazen arkasına geçer.
Aynı zamanda Dünya'yla birlikte Güneş'in etrafında da döndüğünden, uzayda sürekli "S" harfi benzeri bir yörünge çizer.

Dünya, Güneş çevresinde, hemen hemen daire biçiminde bir yörünge çizer.

hem ay hareketli hem de dünya hareketli. güneş de hareketli, tüm bunların içinde yer aldığı samanyolu galaksisi de hareketli malum. :S
yakın bölge içerisinde yer alan ay' a yapılacak gözlemlerde, sabit teleskop kullananlar bilir, teleskop sabit olduğu için ay yüzeyinde
istenilen bölgenin gözlemi yapılırken, mevcut iki yörünge hareketine bağlı olarak, teleskopa düşen görüntüde bir hareketlilik söz konusudur.
ay gözleminde az da olsa ufak bir tecrübem var ama benim merak ettiğim, daha uzak gözlemlerde, sabit teelskopun dezavantajı ne boyutta gerçekleşiyor?
bana kalırsa, dijital mi diyoruz ne diyoruz, motorlu ve bir yazılıma bağlı olarak çalıştırılacak bir teleskopun tercih edilmesi lazım.
hatta yukarıda verilen örnek fotoğraflara ait teleskop değil de bunun iki katı mesafede görüş tekniğine sahip teleskop seçilmeli.
çünkü bu fotoğrafları gördükten sonra, aynı özelliklerde alınacak bir teleskop yavan kalmaz mı?

bir de teleskop sahiplerinden ricam, andromeda galaksisini gözlemleyebiliyorlarsa, fotoğraf koymaları takdire değecek..

bu saatte de anca bu kadar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 2 Temmuz 2009; 17:20:39 >
The souls migration
Uzaklaştırılmış
30.0001562499965 gün cezanın 9 günü kaldı.

2 Temmuz 2009, 3:00:48  

bu ay' ın yörüngesi de çok ilginç. s yörüngesi çizmeseydi acaba diyorum, ay' ın dünya üzerinden hangi mekanlarda gündüz ve gece görünmesi
durumu olacaktı acaba? şu an hiç marş basmıyor, birisi izah edebilirse..
Cüneyt Aykaç

Sisteme Gözat

5 Temmuz 2009, 15:39:36  

Bu görüntü 0x zoom ile demişsiniz. bu 1 x olsa daha yakından gözlemleyemiyormuyuz. yoksa çokmu yakın oluyor ozaman. daha önce hiç teleskopum olmadığı için cahilliğimi mazur görün.
quote:

quote:

yukarıda tavsiye ettiğim teleskop hem uzay için hem yeryüzünde uzak mesafe gözlemler için en ideal olanıdır

denize baktığımda açıklarda ki balıkçı gemilerini gözlemleyip av durumu nasıl bilmek istiyorum.

demişsiniz

bende buna bir örnek gösterecek olursam, sizde bu şekilde uzak yeryüzünü
ve açık denizlerde olan biteni çok rahat bir şekilde ayağınızın dibine getirerek görebilirsiniz

daha önce burada paylaştığım bu konuyu tekrar alıntı yaptım görmeniz açısından
quote:

Şimdide yeryüzü uzun mesafe gözlemlerimide sizler ile paylaşmak istedim.

her zaman uzayı gözlemleyecek halimiz yok ya

Bulunduğum evin balkonu 3. kat, hava güneşli / 34 derece!
çıplak gözümle çok zor gördüğüm 20 km uzağımdaki Ankara Elmadağ Tv vericisi
ve üstündeki baz istasyonları ve kulenin dibinde bulunan bina ve ağaçlık alan.

5 - 6 km uzağımda bulunan Cami ve kubbeleri

Meade DS 80 AT 15 mm wide / Canon A570 / 0x zoom ile

ve
teleskoplar çok yakın mesafeler için kullanılamaz!
fotoğraf veya diğer Kameralar gibi 0 dan atıyorum 10 metreye kadar olan uzağınızdaki görüntüyü odaklayamaz veya netlik elde edemezsiniz
teleskopların yapısı gereği optik aksanları çok farklıdır ,
farklı tasarlanmış olup uzak mesafelerdeki görüntünün odaklamasını göz mercekleri yardımı ile ayarlayarak tamamen manuel kullanarak elde ediyoruz

berkhan26

8 Temmuz 2009, 19:12:41  

Merhabalar,
Ben de bir teleskop almak istiyorum, fakat pek bilgim yok. Biraz ucuz ve iyi görüntü veren bir şey.
İlk önce ben size benim bulduklarımı yazayım. Siz bana bunların içinden veya sizin de bildiklerinizi yazabilirsiniz.

1) Makroptik 50-600 (Düz)
-300x Büyütme
-2 adet Oküler
-Ay & Güneş Filtresi
-3x Barlow
-Mercekli
-Alüminyum Sehpa
-1000 mt = 10 mt
-Fiyat = 165 TL (Hepsiburada), 159 TL (Ücretsiz Kargo) (Hızlıal)

2) Makroptik 60-900 (Bence en iyisi bu)
-675x Büyütme
-3 adet Oküler
-3x Barlow
-1,5 eye piece mercekli sehpa
-1000 mt = 4 mt
-Fiyat = 213 TL (Ücretsiz Kargo) (Hızlıal), 305 TL (Hepsiburada) (100 TL fark neden bilmiyorum )

3) Square 800x60
-800 mm odak uzunluğu
-60 mm yüksek kalite ön mercek
-Tripod
-50x - 525x Büyütme
-(Yazmıyor ama herhalde 1000 mt = 6 mt ? )
-Fiyat = 185 TL (Hepsiburada)

4) Konus 6
-Refractor telescope with multicoated optics
-Diameter 60 mm (2.4"), focal lenght 800 mm (31".5), focal ratio f/13.3
-Alt-azimuth mount
-Metal tripod 67÷116 cm (2.2÷3.8 ft.)
-5x24 finderscope
-90° diagonal mirror
-Moon filter
-Eyepieces H 8 mm and H 20 mm, diam. 24.5 mm (1")
-Magnification with supplied eyepieces 100x and 40x.
-Cd-Rom with astronomical software "Sky Explorer"
-Fiyat = 169 TL (Media Markt)

5) Konus 900
-Ø60mm(2.3") F.900 f/15 REFRACTOR
-Equatorial mount with R.A. motor
-Two section metal tripod from 69 to 116 cm (2.3 to 3.8ft)
-Red dot finderscope "Stardot"
-Two Ø31.8mm (1.25") eyepieces H 8 mm e H 20 mm.
-2x Barlow lens
-Moon filter
-1,5x Image rectifier
-Electric focuser
-Moon and Sky map
-Carrying case
-Fiyat = 189 TL (Media Markt)

6) Celestron Teleskop POWERSEEKER 60AZ 21041
-21041 PowerSeeker 60 AZ 60mm (2.4") çaplı refraktör,
-700mm odak uzunluğu (f/12),
-Altazimuth kundak,
-5x24 bulucu,
-20mm gözmerceği (35x) - 1-1/4", 4mm gözmerceği (175x) - 1- 1/4",
-Görüntü düzeltici diyagonal 1-1/4", Barlow mercek 3x - 1-1/4",
-Ayarlanabilir aluminyum tripod ile aksesuar tablası,
-"The Sky Level 1" CD- ROM.
-Fiyat = 155 TL (Ücretsiz Kargo) (Hızlıal)

Arkadaşlar benim favorim 2 numaralı Makroptik 60-900 Modeli 1000 mt = 4 mt ve Hızlıal fiyatı çok iyi siz nedersiniz?
Yorumlarınızı bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkhan26 -- 8 Temmuz 2009; 19:14:25 >

:=-Berkhan-=:
SkYNeT-06

9 Temmuz 2009, 3:28:01  

quote:

Bu görüntü 0x zoom ile demişsiniz. bu 1 x olsa daha yakından gözlemleyemiyormuyuz. yoksa çokmu yakın oluyor ozaman. daha önce hiç teleskopum olmadığı için cahilliğimi mazur görün.

estafirullah

bakın,
0x zoom dediğim olay sadece kullandığım fotoğraf makinesi ile ilgili
gözlem esnasında fotoğraf makinesinin objektiğifini teleskobun okülerine ( göz merceğine ) dayayarak,
afokal çekimde fotoğraf makineninde optik zoom özelliğini kullanarak
gözlemlediğiniz görüntüyü dahada yaklaştırarak lcd ekrandan görebilirsiniz
fakat bu aşamada fotoğraf makinesini teleskoba ekipman ile sabitlemek gerekir
aksi taktirde alınan fotoğraflar veya video görüntüleri çok titreşimli olacağı için net çıkmayacaktır

berkhan26

9 Temmuz 2009, 13:52:59  

SkYNeT-06 özellikle sizin öneriniz önemli. Bir tanesini almak için sizlerin yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...

:=-Berkhan-=:
SkYNeT-06

10 Temmuz 2009, 22:30:03  

quote:

Orjinalden alıntı: berkhan26

SkYNeT-06 özellikle sizin öneriniz önemli. Bir tanesini almak için sizlerin yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...

Beğendiğinz teleskoplar da marka olarak celestron ve konus optik aksam konusunda iyi seviyedeler
fakat çapdan kaybediyorlar! uzak durun
sizin tavsiye istediğiniz / konus ve celestron / hariç verdiğiniz diğer markaların optikleri ne kalitededir bilinmez!
optik kalitesi ve uzak odak oranı düştükçe ışık toplayamazlar ve uzak gezegenleri asla göremezsiniz
zaten çaplarıda çok dar 60 mm olduğu için mesela gece yarım ay'ı görüş alanınıza sığdıramazsınız!

size tavsiyem en az 80 mm bir teleskop seçiniz
yukarıdaki mesajlarımda bir teleskop tavsiyesi vermiştim Meade 90mm

link verdiğiniz teleskoplardan ( konus ve celestron hariç ) uzak durun! bunlar oyuncak sınıfına giriyor

eğer bütçeniz 80 mm için uygun değilse 200 TL ye kadar alınabilecek en iyi tek teleskop bu olur

http://www.garantisite.com/site/page.asp?dsy_id=1671
bu teleskobu başlangıç için olmak üzere ,
masa üstünde bile kullanabilirsiniz tamamen portatif olup heryere kolaylıkla taşıyabilirsiniz
not sadece Ay gözlemi içindir + gece parlayan ( sadece yıldızları ) biraz daha yakından görsel olarak görebilirsiniz
+ yeryüzü doğa gözlemlerindede kullanılabilir.

bakın, diğer büyükçe uzunca göze güzel görünen markasının ne olduğu belli olmayan 150 _ 200 liralık oyuncak sınıfındaki telekoplardan mutlak uzak durun derim

basit bir telekop almakdansa
biraz daha sabredip bütçe ayarlardım gerekirse 1 yıl daha beklerdim ve kullanımı çok kolay başlangıç için ve ilerisi için
bu modeli almak çok daha iyi olurdu

http://www.garantisite.com/site/page.asp?dsy_id=1815

bendeki bunun bir alt modelidir 80 mm , güneş sistemimizin içinde yer alan bütün gezegenleri ve uyduları görebiliyorum

ayrıca bunlar mercekli teleksoplar olup, bakım ve ayar gerektirmeyen kullanımı çok kolay teleskoplardır

trocero

17 Temmuz 2009, 24:07:22  

quote:

Konus 900
-Ø60mm(2.3") F.900 f/15 REFRACTOR
-Equatorial mount with R.A. motor
-Two section metal tripod from 69 to 116 cm (2.3 to 3.8ft)
-Red dot finderscope "Stardot"
-Two Ø31.8mm (1.25") eyepieces H 8 mm e H 20 mm.
-2x Barlow lens
-Moon filter
-1,5x Image rectifier
-Electric focuser
-Moon and Sky map
-Carrying case

Bu teleskopu başlangıç teleskopu olarak düşünerek aldım :) yaklaşık 1 hafta boyunca çanakkale dardanos pek ışık kirliliğinin bulunmadığı bir yerde kullandım,
ayı süper gösteriyor, stellarium ile süren 2 gün boğuşma sonucunda bazı gezegenleri uyduları ile görebildim bence başlangıç için iyi bir makine.

Sayın SkyNet-06 1,5x image rectifier tam olarak ne işe yarıyor? birde bu teleskopda bulunan ekvatoryel kundağın bir açısı olduğu söyleniyor (bir yerden türkiye için kundak açısının 42 derece olduğu söyleniyordu) kundağı belli bir açıdamı tutmak lazım. Birde barlow lens görüntü düzeltici ayna ile mercekler arasınamı takılacak yoksa görüntü düzeltici ayna'dan öncemi takılacak?

intel 80286 16 mhz, 1 mb ram, 20 mb seagate hdd, isa I/O, hercules ekran.
trocero

17 Temmuz 2009, 24:12:22  

Birde sayın SkyNet-06 profilinizden gördüğüm kadar ile sizde ankaradasınız evim çankayada atakulenin tam karşısında ve önü oldukça açık ama maluk ışık kirliliği deli gibi şehir içinden gözlemlerde gezegenleri izleyebilirmiyim (ışık kirliliği gezegenleri görmemizi etkilermi). Bir sorum daha olacak kompact bir panasonic digital fotoğraf makinem var ve ayarlarında 15-30-45 sn pozlama süreleri var bu pozlama süreleri ile uyduruk kaydırıkda olsa birşeyler yapabilirmiyim?.

intel 80286 16 mhz, 1 mb ram, 20 mb seagate hdd, isa I/O, hercules ekran.
dmc 12

19 Temmuz 2009, 22:39:19  

arkadaşlar nasa nın sitesinde gezinirken değişik bir java uygulaması buldum

http://science.nasa.gov/realtime/jtrack/3d/JTrack3D.html

bu siteyi girin küçük bir java penceresi acılacak ve size dünyanın etrafındaki bütün uydularını gerçek zamnlı yerlerini söylüyor türksat 2-a da dahil

Shift+Click zoom in
Ctrl+Click zoom out
Click on satellite show trace
Click in list show trace
Drag rotate in 3d

einhander

21 Temmuz 2009, 15:00:43  

benıde ekle

OyunGezer
einhander

21 Temmuz 2009, 15:06:32  

quote:

Orijinalden alıntı: dmc 12

arkadaşlar nasa nın sitesinde gezinirken değişik bir java uygulaması buldum

http://science.nasa.gov/realtime/jtrack/3d/JTrack3D.html

bu siteyi girin küçük bir java penceresi acılacak ve size dünyanın etrafındaki bütün uydularını gerçek zamnlı yerlerini söylüyor türksat 2-a da dahil

Shift+Click zoom in
Ctrl+Click zoom out
Click on satellite show trace
Click in list show trace
Drag rotate in 3d

bu arada tam bır uzay coplugu olmus :)

OyunGezer
Britter
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

21 Temmuz 2009, 15:19:35  

Beni de Eklermisin kardesim...Turksatı bulan var mı?
dmc 12

24 Temmuz 2009, 1:52:51  

yeni üyeler eklendi

ayrıca türksat için

harita yüklendikten sonra yukardan satellites >select girin sonra açılan pencerede çubuğu aşağı doğru kaydırın bulucaksınız

SkYNeT-06

26 Temmuz 2009, 4:04:47  

Tekrardan herkese Merhabalar

1 hafta 10 gün tatildeydim ve mecbur olarak konumuzdan uzak kaldım! bunun için ve sizlerin önemli sorularına geç cevap verdiğim için özür dilerim

teleskobunuz hayırlı olsun

Konus 900 teleksobu tanımıyorum. dolayısıyla bahsettiğiniz ekipman olan 1,5x image rectifier hakkında pek bilgim yok

evet kundağı belli bir açıda tutmanız gerekir.

bütün mercekli teleskoplar için
Barlow lensler göz merceği ile düzeltici ayna yani prizmanın arasına takılıyor

SkYNeT-06

26 Temmuz 2009, 4:27:15  

quote:

Orijinalden alıntı: trocero

Birde sayın SkyNet-06 profilinizden gördüğüm kadar ile sizde ankaradasınız evim çankayada atakulenin tam karşısında ve önü oldukça açık ama maluk ışık kirliliği deli gibi şehir içinden gözlemlerde gezegenleri izleyebilirmiyim (ışık kirliliği gezegenleri görmemizi etkilermi). Bir sorum daha olacak kompact bir panasonic digital fotoğraf makinem var ve ayarlarında 15-30-45 sn pozlama süreleri var bu pozlama süreleri ile uyduruk kaydırıkda olsa birşeyler yapabilirmiyim?.

evet Ankara'dayım ışık kirliliği olan her yerde en iyi teleskop bile gezegen gözlemlerinde tatmin etmez!
ayrıca siz kendi teleskobunuz ile başta satürn veya jupiteri hiç görme şansınız olmayabilir!

ben genellikle Ankara'nın çubuk ilçesine bağlı Kara göle gidiyorum

gözlem yaptığım yer 80 Km uzakda 1500 mt yükseklikte sönmüş bir yanardağ mevkisidir
oraya gündüz vakti gititğinizde şuna inan akşam ve gece olunca zifiri karanlıktan karşında 10 cm ününde bulunan arkadaşını dahi göremeyeceksin
o mekan o derece karanlıktır ki gece hava açıken gökyüzü inanılmaz güzellikte görünüyor ve çıplak gözle görebileceğin Samanyolunu ve beraberinde milyarlarca yıldızı seyredebilirsin.. ben genellikle teleskobumu Samanyolunun içine odaklarım ve saatlerce izlerim, sonucundada 80 mm çap görüş alanımda bir seferde milyonlarca yıldızı seğrederim

bahsedilen makinenin 15-30-45 pozlama süresi kesinlikle yetersiz kalır! ayrıca teleskobunuzda sıfır hata paylı motorlu takip sistemi olmalı
bu durumda başta sizin teleskop buna izin vermeyecektir.

ama iyi bir ay gözlemi ve mutlak solar flitre kullanmak şartı ile Güneş gözlemide yapabilirsiniz
telekskopla veya dürbünle flitresiz 1 salise dahi olsa sakın ama sakın güneşe veya yakınına bakmayın!!!! anında gözlerinizi sonsuza dek kaybedersiniz

alternatif olarak güneş sistemi içindeki gezegenlerimizi ccd sensörlü bir web cam ile PC ya video kaydedebilir ordan
görüntüler elde ederek bazı programlarla örneğin Registax ile http://www.astronomie.be/registax/

çektiğiniz fotoğrafları veya videoları birleştirip işleyebilrisiniz..
fakat güneş sistemimizin dışına taştığınızda illaki en basitinden dslr Canon 350 D makine şart

dmc 12

26 Temmuz 2009, 20:38:37  

skynet şu güneş olayını bi tanıdık kaynakçı gözlüğü ile halletmişti ama tabi orjinal bir filtre almak daha sağlıklı olur.

Mehmet.Fatih

Sisteme Gözat

26 Temmuz 2009, 21:29:47  

Arkadaşlar benide eklerseniz çok sevinirim..

Bende bi Uzay hayranıyım..daha teleskop alma imkanı bulamadım.Ama inşallah bende bi tane alıcam.

Ayrıca bi üst konu ile alakalı olsun diye bi video buldum

AYrıca bu günlerde national Geograpihc de Aya gidişin 40.yılı olması sebebiyle çok güel uzay hakkında bideo yayınlıyorlar..

A Journey Into The Wilderness...
2011 YGS-LYS

caneker

Sisteme Gözat

26 Temmuz 2009, 21:37:44  

Uzaya asigim, beni de eklermisiniz.

SkYNeT-06

27 Temmuz 2009, 11:53:16  

quote:

skynet şu güneş olayını bi tanıdık kaynakçı gözlüğü ile halletmişti ama tabi orjinal bir filtre almak daha sağlıklı olur.

SkYNeT-06

27 Temmuz 2009, 11:57:43  

quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet.Fatih

Arkadaşlar benide eklerseniz çok sevinirim..

Bende bi Uzay hayranıyım..daha teleskop alma imkanı bulamadım.Ama inşallah bende bi tane alıcam.

Ayrıca bi üst konu ile alakalı olsun diye bi video buldum

AYrıca bu günlerde national Geograpihc de Aya gidişin 40.yılı olması sebebiyle çok güel uzay hakkında bideo yayınlıyorlar..

videoda yapılan çalışma güneş tutulması sırasında çok işe yarar!
güneşin parlaklığı prizma dioganal aynadan yansıtılıp okülerden bir beyaz kağıda aktarılıyor
çok basit işlem

murtix7

Sisteme Gözat

27 Temmuz 2009, 24:06:55  

900*60 teleskobumla akşam jüpitere baktım. 1cm büyüklüğünde gözüküyor.Üstündeki çizgileri az çok anlaşılabiliyor.Bir de yanındaki üç uydusu da nokta halinde gözüküyor.Ee bu teleskopa bu kadar

SkYNeT-06

28 Temmuz 2009, 2:19:51  

quote:

Orijinalden alıntı: murtix7

900*60 teleskobumla akşam jüpitere baktım. 1cm büyüklüğünde gözüküyor.Üstündeki çizgileri az çok anlaşılabiliyor.Bir de yanındaki üç uydusu da nokta halinde gözüküyor.Ee bu teleskopa bu kadar

Çok güzel

yalnız, 3 değil ! toplam 4 tane uydu görmeniz gerekir

bu şekilde

belkide, sizin gözlem zamanında uydunun biri jupiterin tam önünden geçiyordu ve göremediniz.. bu normal

yani şu şekilde anlatayım. 4. uydu tahminimce bu konumdaydı

murtix7

Sisteme Gözat

28 Temmuz 2009, 24:41:37  

Evet 4 uydusunun olduğunu biliyordum ama sanırım en soldaki uzakta olduğu için görüş alanıma girmemiş.

SkYNeT-06

28 Temmuz 2009, 14:08:05  

quote:

Evet 4 uydusunun olduğunu biliyordum ama sanırım en soldaki uzakta olduğu için görüş alanıma girmemiş.

teleskobunuz kaç mm çap _?

murtix7

Sisteme Gözat

28 Temmuz 2009, 14:12:27  

60 mm

paduwan

28 Temmuz 2009, 14:31:59  

Naboo'yu görmek kismet olcakmi bize bakalim.

I'll see you in another life brother
fenerlee01

28 Temmuz 2009, 23:51:13  

benide eklermisin hocam...

AMD ATHLON X2 250 3.0 (O.C 3.6),THERMALTAKE BİG TYPHOON,MSI K9A2 CF
SAPPHİRE HD 4870,SAMSUNG 500 GB 16 MB CACHE SATA HDD,CORSAİR DOMİNATÖR 2X1 1066 MHZ RAM,LOGİTECH X540
LG 20XDVD-RW,SAMSUNG 19'SYNCMASTER 932NWE PLUS,A4TECH X7 G800-A4TECH X7 XL-750BF
FEEL HURRİCANE KASA-TAGAN 700 WATT MODÜLER
SkYNeT-06

29 Temmuz 2009, 14:07:17  

quote:

60 mm

çap olarak yani görsel görme alanı çok dar! bu yüzden 4. uyduyuda görme şansınız yok

ayrıca doğudan yükselmekte olan dolunayın tamamını 60 mm görüş alanınıza sığdıramayabilirsiniz ve bu teleksopda bulunan düşük kaliteli optik cam olduğunu fdüşünürsek derin uzay gözleminde fazla ışık toplayamayacağı için yıldızları çok sönük şekilde görmekle beraber , odaklamasıda zayıf olacağı içinde net görüntüler elde edemeyeceksiniz.

şayet kullandığınız teleskobun optik mercek camı EDF olsaydı

derin uzayda aynı görüntüleri sizde alabilirdiniz

ve bu görüntüleri alan teleskop sizdeki teleskop ile aynı büyüklükde

60 mm Takahashi
http://www.gokbilim.com/forum/viewtopic.php?f=31&t=1984&st=0&sk=t&sd=a

murtix7

Sisteme Gözat

29 Temmuz 2009, 16:46:53  

Evet ay tam sığmıyor merceğe.
Zamanında çok araştırmadan bi hevesle almıştım pek bilmiyordum teknik özelliklerini.
Markası makroptik sanırım.Bu markayla ilgili hiç güzel şeyler duymuyorum.Teleskop şu :

http://www.hepsiburada.com/makroptik-teleskop-60-900-duz/productDetails.aspx?categoryid=354988&productid=spordelta255

dmc 12

29 Temmuz 2009, 21:02:39  

atbaşı nebulası mükemmel çıkmış sanki hubbledan çekilmiş gibi ama sanıyorumki o resimleri alabilen bir teleskop 3.000-4.000 lira civarındadır

Mehmet.Fatih

Sisteme Gözat

29 Temmuz 2009, 21:54:13  

Arkadaşlar daha hiç mikroskop kullanmadım fakat merak ediyoorum hani istanbulda normal bi gecede havay bakarız da tek tük beyaz noktalar(yıldız) görürüz ya onlara telskop ile baksam ne görürüm?

2011 YGS-LYS

SkYNeT-06

29 Temmuz 2009, 22:43:25  

quote:

atbaşı nebulası mükemmel çıkmış sanki hubbledan çekilmiş gibi ama sanıyorumki o resimleri alabilen bir teleskop 3.000-4.000 lira civarındadır

o fotoğrafları alan teleksobun yurt dışı fiyatı 2,895.00$ Kundağı hariç ! 1500 $ daha ekle

kendisi

Optical Design: Apochromatic Fluorite Doublet Refractor

Aperture: 2.4" (60mm)
Limiting Visual Magnitude: 10.7
Focal Ratio: f/5.9
Focal Length: 14" (355mm)
Optical Tube Dimensions: 3.14" X 15.8" (80mm X 400mm)
Focuser Design: Rack & Pinion
Total Weight: 2.9 lbs. (1.3kg)
Optical Coatings: Hard Multi-Coated

kundağı ile beraber toplam 5.000 $

ki bu model 2 -3 yıl önce firma tarafından üretimi sonlandırılmış bir model

yeni çıkan modellerde burada

fiyatlarına bakın

http://www.optcorp.com/productList.aspx?mid=70&uid=1-600-605-876

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 29 Temmuz 2009; 22:45:09 >

Mehmet.Fatih

Sisteme Gözat

29 Temmuz 2009, 23:02:02  

Teşekkürler skynet..Gerçekten de öyle dışarda biriyle yürürken havaya bakınca hemen ne de az yıldız var bi de evren çok büyük derler diyorlar

2011 YGS-LYS

SkYNeT-06

29 Temmuz 2009, 23:04:38  

quote:

Arkadaşlar daha hiç mikroskop kullanmadım fakat merak ediyoorum hani istanbulda normal bi gecede havay bakarız da tek tük beyaz noktalar(yıldız) görürüz ya onlara telskop ile baksam ne görürüm?

o yıldızlar milyonlarca ışık yılı uzaklıkda olduğu için yeryüzünde hiç bir teleskop onu yakınlaştırarak size Ay gibi göstermez

aynı şekilde gene nokta halinde görebilirsiniz. ha ne olur teleskopla onu daha parlak görme şansınız artar
ayrıca gözünüzle göremediğiniz yıldızlarıda beraberinde görürsünüz hepsi o

büyük şehirde yaşayan insanlar gece gökyüzüne baktığında en fazla 10 - 15 tane parlak yıldızı görür ve artık hiç yıldız yok eskisi gibi derler.

fakat şehir ışıklardan en az 50 Km uzağa karanlık bir mekana gittiğinizde görebileceğiniz yıldız sayısı milyarlarcadır!
beraberindede samanyolunu rahatlıkla görebilirsiniz. böyle durumlarda telekop kullanmaya ihtiyaç duymam
sadece güneş sistemimiz içindeki gezegen gözlemlerinde kullanıyorum...

bu forumlarda veya konumuza çok ilgi duyan Ankara'da bulunan kişiler 70 KM uzakdaki Çubuk ilçesi Karagöl mevkiine ve İstanbul'da bulunan kişilerinde Tekirdağ ıstranca dağlarına bir akşam hava açık bulutsuzken gitmelerini tavsiye ederim,
akşam saat 21:00 den sonra yukarıda karşılaşacakları müthiş manzarayı seyretsinler ve sonra burayada gelip yazsınlar

SkYNeT-06

29 Temmuz 2009, 23:22:33  

quote:

Evet ay tam sığmıyor merceğe.
Zamanında çok araştırmadan bi hevesle almıştım pek bilmiyordum teknik özelliklerini.
Markası makroptik sanırım.Bu markayla ilgili hiç güzel şeyler duymuyorum.Teleskop şu :

http://www.hepsiburada.com/makroptik-teleskop-60-900-duz/productDetails.aspx?categoryid=354988&productid=spordelta255

kağıt üzerinde özellikler iyi gibi yeterli görünüyor, fakat 60 mm çapda kullanılan optik çok vasat!

zaten bu teleskobu 60 mm olarak üretmişsin ve ürettiğin optik cam da plastik gibi! ( tabi firmaya diyorum )
nasıl bir mantıkla bu şekilde üretim yaparak milleti kandırabiliyorsunuz anlam veremiyorum.

Neyse artık moralinizi bozmayın derim elinizdeki teleksobu AY ve yeryüzü uzun mesafe gözlemlerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz

SkYNeT-06

29 Temmuz 2009, 23:30:43  

quote:

Teşekkürler skynet..Gerçekten de öyle dışarda biriyle yürürken havaya bakınca hemen ne de az yıldız var bi de evren çok büyük derler diyorlar

asıl ben Teşekkür ederim, size ve buradaki herkese , Gökbilime olan ilginizden dolayı

SkYNeT-06

31 Temmuz 2009, 19:12:27  

Bu arada , özellikle Ankara'da bulunan gökbilime ilgi duyan arkadaşlarımıza güzel bir haberim var

AA muhabirinin Ankara Üniversitesi Rasathanesi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 2009 Dünya Astronomi Yılı kapsamında 2 Ağustos Pazar günü saat 20.00'den itibaren halk günü etkinliği düzenlenecek.

Her yaştan gökyüzü meraklısının 2 Ağustos Pazar günü yıldızlar altında dopdolu bir gece geçireceği etkinlikte, uzmanlar eşliğinde gözlem yaparak gökbilime ilişkin merak edilen sorulara da yanıt bulunabilecek.

Çıplak gözle gökyüzü tanıtımının yapılacağı halk gününde, takımyıldızları, Satürn ve Jüpiter gezegeni ile birlikte Ay, yıldız kümeleri ve galaksilerin teleskoplarla izleneceği görsel bir şölen planlanıyor.

Etkinlikte, AÜ Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ethem Derman'ın bol karikatürlü ve mizahlı anlatımıyla renklendireceği ''Rakamların Dili Var mı?'' isimli sunumu da katılımcıları neşeli bir yolculuğa çıkaracak.

Katılımcılar, etkinlik boyunca gözlem araçlarının ve rasathanede kullanılagelen aletlerin zaman içindeki gelişimini Rasathane Müzesi'ni ziyaret ederek yakından görme fırsatına da sahip olacaklar.

Bu güzel fırsatı kaçırmamanızı isterim

Etkinlikle ilgili detaylı bilgiye http://rasathane.ankara.edu.tr adresinden ulaşılabiliyor.

http://www.haber7.com/haber/20090731/Rasathaneden-yildizlari-kesfe-davet.php

nefron

4 Ağustos 2009, 20:51:22  

sayın skynet verdiginiz detaylı bilgiler için tşk ederim.Forumu bir solukta baştan sona okudum .teleskop almayı planlıyordum muhtemelen sizinkinden alıcam 1-2 ay içinde.
SkYNeT-06

5 Ağustos 2009, 17:29:08  

quote:

Orijinalden alıntı: nefron

sayın skynet verdiginiz detaylı bilgiler için tşk ederim.Forumu bir solukta baştan sona okudum .teleskop almayı planlıyordum muhtemelen sizinkinden alıcam 1-2 ay içinde.

Bendeki 80 mm aynısından değilde bunun bir üst modelini 90 mm olması ,
hem kullanması daha kolay aynı kalitede optik yapıya sahip olan bu modeli
daha uygun fiyata alarak mantıklı ve çok daha iyi seçim yapmış olacaksınız

siz beni dinleyin

veya

Ankara'dan yada İstanbul'dan http://www.optronik.com/ ana firmasından daha uygun fiyata alma şansınız var
gereken bilgi ve telefonlar sitede mevcut
Ankara firmasında bulunan satış müdürümüz Engin bey ile görüşmeniz yeterli
______

Teleskobu daha yakından görmek veya incelemek istiyorsanız linke buyrun

http://www.teleskopy.net/index.php?idg=detal&make=bresser&seria=00&model=0

fiyatına göre çok iyi, bu meraka yeni başlayacak arkadaşlara kesinlikle öneriyorum
ayrıca bu cihaz ile yeryüzü doğa gözlemlerinde kullanabilirsiniz
mesela 20 ila 30 Km uzakda duran bir arabanın plakasını okuyabilir veya,
bir çatıda , direkde duran kuşu ayağınızın dibindeymiş gibi çok net bir şekilde görebilirsiniz

MEADE BRESSER MESSIER R-90

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 5 Ağustos 2009; 17:31:16 >

jackhammer

5 Ağustos 2009, 17:39:28  

benimde 2 sene once Tcshibo dan aldgım bir telekobum var,arada sırada aya bakmak ıcın kullanıyorum,fezayı ızlemek gercekden mukemel bir duygu,isteğim bunu amatorce devam ettırmek,aksama teleskobun fotosunu cekip ekleyim,konuda uzman arkadaslar bır baksın iş görürmü

Sağlam Adam Savaş Zamanı Arkasındaki Sağlam Köprüleri Yıkıp ER Meydanına Çıkan Adamdır.
nefron

5 Ağustos 2009, 19:20:57  

bu cihazın fiyatı daha uygun ama bu manuel motoru yok ben motorlu almayı düşünüyordum sizinkisi gibi.gerçi kullanıma başta zor diye bahsetmişiniz ilk aldığınız zamanda .herhalde zamanla öğreniliyodur
quote:

Orijinalden alıntı: SkYNeT-06

quote:

Bendeki 80 mm aynısından değilde bunun bir üst modelini 90 mm olması ,
hem kullanması daha kolay aynı kalitede optik yapıya sahip olan bu modeli
daha uygun fiyata alarak mantıklı ve çok daha iyi seçim yapmış olacaksınız

siz beni dinleyin

veya

Ankara'dan yada İstanbul'dan http://www.optronik.com/ ana firmasından daha uygun fiyata alma şansınız var
gereken bilgi ve telefonlar sitede mevcut
Ankara firmasında bulunan satış müdürümüz Engin bey ile görüşmeniz yeterli
______

Teleskobu daha yakından görmek veya incelemek istiyorsanız linke buyrun

http://www.teleskopy.net/index.php?idg=detal&make=bresser&seria=00&model=0

fiyatına göre çok iyi, bu meraka yeni başlayacak arkadaşlara kesinlikle öneriyorum
ayrıca bu cihaz ile yeryüzü doğa gözlemlerinde kullanabilirsiniz
mesela 20 ila 30 Km uzakda duran bir arabanın plakasını okuyabilir veya,
bir çatıda , direkde duran kuşu ayağınızın dibindeymiş gibi çok net bir şekilde görebilirsiniz

MEADE BRESSER MESSIER R-90

nefron

5 Ağustos 2009, 21:25:03  

sayın SKYNET birde şunu öğrenmek istiyorum. daha önceki sayfalarda belirttiginiz stellarium proğramını indirdim.kordinatları girdim.evimin önü açık yüksek bir yerde.gökyüzündeki yıldızların hangisi olduğunu algılamamı sağlıyacak bir upucu var mı.bir kaç daha parlak yıldız var (çok yıldız var da) bu proğramda hangilerine denk gelir nasıl bir yol izlemem lazım.yoksa teleskop olmadan bir anlamı yok mu.tşk ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nefron -- 5 Ağustos 2009; 21:27:03 >

SkYNeT-06

5 Ağustos 2009, 23:43:26  

quote:

sayın SKYNET birde şunu öğrenmek istiyorum. daha önceki sayfalarda belirttiginiz stellarium proğramını indirdim.kordinatları girdim.evimin önü açık yüksek bir yerde.gökyüzündeki yıldızların hangisi olduğunu algılamamı sağlıyacak bir upucu var mı.bir kaç daha parlak yıldız var (çok yıldız var da) bu proğramda hangilerine denk gelir nasıl bir yol izlemem lazım.yoksa teleskop olmadan bir anlamı yok mu.tşk ederim

Bahsettiğiniz ip ucu olarak ,
mesela şuan gece gökyüzünde neler var isimleriyle beraber hem pc den hem aynı anda gökyüzünden gerçek zamanlı görsel olarak kolayca bakmak için )
( eğer teleksobunuz yoksa ) alternatif olarak programı diz üstü bilgisayarınıza kurun ve program çalışırken bilgisayarınızla beraber kendinizi, yüzünüz güney doğu uykuna bakacak şekilde konumlandırın.

ayrıca: program sayesinde ve ekran yardımı ile aynıanda tam karşınızda veya tepenizde neler var kolayca isimleri ile birlikte görebilirsiniz..
yalnız program harita üzerinde kuzey güney doğu batı yönleri var!
kendiniz hangi konumdaysanız kısaca siz güney uykuna bakıyorsanız karşınızdaki ekranda çalışan programın güney yönü ( G ) karşınızda olmalıdır karıştırmayın

şu şekilde

ve otomatik açılan çapraz alt menülerde
bulunan ikonlara tek tek kurcalayarak yani tıkladığınızda onların tam ne işe yaradığını anlayabilirsiniz kolay yoldanda baktığınız cisimleri isimleri ile birlikte görmeniz mümkün olacaktır.

not : programda bulunduğunuz konum yanlış olmasın! aksi taktirde daha doğmamış Venüsü görürsünüz

ss görüntüde gösterdiğim gibi mesela ben Ankara Turkey konumunu seçtim!
sizde kendi konumunuzu

kolay gelsin

Alone_in_Life

6 Ağustos 2009, 12:03:05  

ilginç hocam bunlar imza atmayı bilsem atardm benide ekle

öLúRsúN KaPaniR YoLlaR GeRíYe.....!!!
BeN MeZaRLa SiRda$ oLuR BekLeRím..
VaRiLmaZ HaYaLe í$aRet DíYe..
TopRaGindA BíR Ta$ OluR BekLeríMmM...!!!
SkYNeT-06

6 Ağustos 2009, 12:05:22  

quote:

bu cihazın fiyatı daha uygun ama bu manuel motoru yok ben motorlu almayı düşünüyordum sizinkisi gibi.gerçi kullanıma başta zor diye bahsetmişiniz ilk aldığınız zamanda .herhalde zamanla öğreniliyodur

fiyatı daha uygun olmakla beraber daha iyi yakınlaştırmayla birlikte odaklama çok kolay olacaktır ve daha geniş görsel olarak gözlem yapabilirsiniz.
ayrıca extradan 1 tane 15 mm göz merceği oküler lens ve 2x barlow lens sahibi olacaksınız. ve üstündeki kundağı çok iyi derecede kalite! Alman kundağa sahip!
Ekvatoryal ayak bağlantısına sahip olması belli bir amaçla teleskop kullanmayı düşünen amatör gözlemciler için hem ekonomik hem de çok kullanışlı bir teleskoptur
yüksek optik kapasiteye ve geniş donanıma sahip, kullanımı çok kolaydır
ayrıca http://www.garantisite.com/list/list.asp?ktgr_id=188 sahibi Harun bey ile görüşerek
tam hatırlamıyorum 30- 40 TL gibi bir ücrete Ay ve gezegen takip motoru taktırabilirsin
gerçektende bu fiyata çok çok iyi bir teleskop başlangıç ve ilerisi için

tabiki genede siz bilirsiniz, benim kullandığım modelide alabilirsiniz karışamam

fakat
şu var! ki ben kendi modelimde en uygun yakınlaştırmada dolun Ay'ı tam olarak görüş alanıma sığdıramıyorum. ve hala elektronik bilgisayar takip motor sisteminde anlayamadığım konular var
gerçektende kullanması çok zor hiç bilmeyen bir kişi için!
bu yüzden genellikle manuel olarak kullanıyorum acemi gibi artık siz düşünün

nefron

6 Ağustos 2009, 9:57:39  

bilgiler için tşk ederim sayın skynet.sizin araştırmalarınıza ve tecrübelerinize güveniyorum.ay gzegen takip motoru hesaplıysa ve takılabiliyosa bu son cihası almayı düşünüyorum.
siz alırken mutlaka iyi araştırma yapmışınızdır.bende hem uzay hem doğa için teleskop bakıyorum.

http://www.garantisite.com/site/page.asp?dsy_id=1698

bu cihazla alacağım cihazı karşılaştırısanız ne dersiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nefron -- 6 Ağustos 2009; 9:59:29 >

SkYNeT-06

6 Ağustos 2009, 24:28:04  

quote:

bilgiler için tşk ederim sayın skynet.sizin araştırmalarınıza ve tecrübelerinize güveniyorum.ay gzegen takip motoru hesaplıysa ve takılabiliyosa bu son cihası almayı düşünüyorum.
siz alırken mutlaka iyi araştırma yapmışınızdır.bende hem uzay hem doğa için teleskop bakıyorum.

http://www.garantisite.com/site/page.asp?dsy_id=1698

bu cihazla alacağım cihazı karşılaştırısanız ne dersiniz

Bu türler, aynalı newtonian teleskoplar sınıfına girer özellikle biryerlerde kullanılmak için mesela en basitinden evinizden bahçeye indirdiğinizde bile devamlı Kolimasyon ayarlarının yapılması gerektiren teleskoplar sınıfına girer
içinin açık optik yapısı sayesinde içindeki yansıtıcı ayna üzerinde çok tozlanma oluşacağı için devamlı bakımlar yapmak zorunda kalacaksınız!
ayrıca, açık optik yapı sayesinde herhangi bir mekanda en küçük hava akımı olduğunda mesela Ay"a bakarken onu kaynayan suyun içindeymişsiniz gibi göreceksiniz.. bunada görüntü kaynaması denir

size önerdiğim teleskobun avantajlarına tekrar değinirsek

Tüm teleskop türleri arasında en iyi olanıdır. Diğer aynalı teleskop türlerinin dezavantajlarını ortadan kaldırırken, avantajlarını birleştirir.

· Derin uzay gözlemi ve astro fotoğrafçılığa uygundur.

· Ay, gezegen ve çift yıldız gözlemi için idealdirler.

. Mercek yapı sayesinde gözlem esnasında uzaydan daha çok ışık toplayabilirler

· Geniş açılı keskin görüntüler sunarlar.

· Yeryüzü gözlemi ve fotoğrafçılığı içinde uygundurlar.

· Kapalı tüp dizaynından dolayı, hava akımlarına ve diğer dış etkilere kapalıdırlar.

· Kompakt ve taşınabilirler.

· Teleskop türleri içerisinde odaklama yeteneği en fazla olan türdür.

· Kullanılmaları kolaydır.

· Dayanıklıdırlar ve fazla bakım gerektirmezler.

· Aynı açıklığa sahip mercekli teleskoplara göre fiyatları daha ucuzdur.

· Aksesuarları çoktur.

bu sebeblerden dolayı aynalı teleksoplardan hep uzak dururum!
ve hiç bakım ayar vs vs gerektirmeyen taşımada bozulmayan Refractor mercekli teleskoplar kullanmaya çalışırım

Sayfa:   <<   < önceki  3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12   sonraki >   >>
Tüm forumlar >> [Konu Dışı / Off Topic] >> Konu Dışı >> Cevap : -*-*DH UZAY İLE İLGİLENENLER KULÜBÜ*-*- (DH UZAY ÜSSÜ) Sayfa: <<   < önceki  3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12   sonraki >   >>
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
MSI X-Slim X340
MSI'dan tasarımı ve hafifliği ile fark yaratan dizüstü bilgisayar
GIGABYTE SUMO 5115
Gigabyte'dan oyun severlere kasa!

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç