%65 çok olur diye düşündüm, %60 yaptım deli ses çıkıyor ya ya da az ama önceden hiç ses çıkmadığı için bana öyle geliyor %60'ta bile kartın sıcaklığı Desktop'ta 36 dereceye düştü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JCB -- 9 Ağustos 2008; 13:29:30 >
For centuries, we have kept our vigil... We have watched and waited for the Darkspawn to return. There are those who have doubted, who have forgotten, but it has always been our duty to remember. In peace, vigilance. In war, victory. In death, sacrifice. This is what it means to be a Grey Warden.
benim kartımda dün elime geçti fan ilk başta hiç ellemedim baktım crysiste 90 lara vurmuş dedim ne oluyo hemen açtım bu konuyu fanı aldım 65 e ama ses biraz fazla idi 45 e aldım mis gibi ne ses var ne ısı
Arkadaşalar ben Vista 64 bit kullanıcısıyım. anlatılanları yaptım ama rpm de hiç bi değişiklik olmuyor. biri yardımcı olabilrmi ? vista 64 bitde farklı bi durummu var ?
hmm ayrıca bende
C:\Users\kullanici adiniz\AppData\Local\ATI\ACE\Fan Hizi.XML değil
olarak değil.
bu şekilde
C:\Users\kullanici adiniz\AppData\Local\ATI\ACE\Profiles\ Fan Hizi.XML
Arkadaşalar ben Vista 64 bit kullanıcısıyım. anlatılanları yaptım ama rpm de hiç bi değişiklik olmuyor. biri yardımcı olabilrmi ? vista 64 bitde farklı bi durummu var ?
hmm ayrıca bende
olarak değil.
bu şekilde
tamam bendede aynı şekildeydi ccc den oc yaptığımız pencere varya orda anahtara bas kilidi aç ondan sonra benda çalıştı
hmm ayrıca bende
olarak değil.
bu şekilde
tamam bendede aynı şekildeydi ccc den oc yaptığımız pencere varya orda anahtara bas kilidi aç ondan sonra benda çalıştı
yok abi olmadı ya. kilit ide açtım değişen yok. hala 1300 rpmde
Arkadaşım öncelikle eline sağlık bende ayarlarıdım boşta 53 oyunlarda da değişmeyi planlamıyorum.Sorun olmaz her halde fan sesi ufaktan geldi ama bir süre sonra kulağım alıştı bence sorun değil.Pc nin içindeki 3 kasa bir işlemci fanı zaten neredeyse bastırıyor ekran kartı fan sesini sağolasın tekrar 80 derece sıcaklık ne kadarda ati okeylese rahatsız ediyordu beni bu arada arkadaşlar anakart ısısıda bu arada 51 den 48'e düşütü fan hızını arttırınca
ya arkadaşlar bi yardım edin 90 dereceye çıkıo kart ama bi türlü dediğiniz işi yapamadım masaüstünde default ve fan hizi oluştu ama olmuo bi türlü vista ultimate 32bit kullanıyorum c:/kullanıcılar/k.adım/ giriyorum appdata diye bi klasör yok yardım edin lütfen arattırıyorum yine olmuyo
C:\Documents and Settings\kullaniciadi\Local Settings\Application Data\ATI\ACE\Profiles
Bendeki dosya yolu böyle bir de bunu dene istersen
For centuries, we have kept our vigil... We have watched and waited for the Darkspawn to return. There are those who have doubted, who have forgotten, but it has always been our duty to remember. In peace, vigilance. In war, victory. In death, sacrifice. This is what it means to be a Grey Warden.
bende yaptım ama 45 te bile çok fazla sees çıkarıyo.... adamlar yanıp bozulsun diye tasarlamadıysalar kartı boşta 76 derece yükteykende 80 küsür derecede bişe olaz demekki. valla hiç kartın keyfi olsun diye kendi keyfimden bişe veremeyeceğim :D kafasına göre takılsın yanarsada yansın(yanmayacağından eminimde ondan böle konuşuyorum) ne ytapalım yani.
arkadaşlar kafam iyice karıştı C:\Users\kullanici adiniz\ AppData diye bir klasör oluşturduğum zaman ''böyle bi klasöe var'' diyor ama her türlü aramama ve başlat menüsündeki aramalardan da arattırmama rağmen AppData, Local, ACE ve Fan Hizi.XML diye hiçbirşey bulamadım acil yardımlarınızı bekliyorum
arkadaşlar kafam iyice karıştı C:\Users\kullanici adiniz\ AppData diye bir klasör oluşturduğum zaman ''böyle bi klasöe var'' diyor ama her türlü aramama ve başlat menüsündeki aramalardan da arattırmama rağmen AppData, Local, ACE ve Fan Hizi.XML diye hiçbirşey bulamadım acil yardımlarınızı bekliyorum
arkadaşım o dosya var zaten geçmiş yazıların hepsini tara yaparsın
1 gizli klasörleri gösterde 2 catalyst de atı overdrive de anahtar işeretine tıkla kitliden açık konumuna getir olur
arkadaşım o dosya var zaten geçmiş yazıların hepsini tara yaparsın
1 gizli klasörleri gösterde 2 catalyst de atı overdrive de anahtar işeretine tıkla kitliden açık konumuna getir olur
Fan fun hızları ile bu kadar uğraşmayın gençler.Asus 4870 top edition biosu atın karta default profilde 60 derece ılık ılık takılın,bu 80 dereceyede takmayın kart suyu buharlaştıracak kadar ısınsada sorun olmuyor.
Saphhire 4850 karttan 2 tane crossfire'lı kullanıyorum. Acaba her iki kartın fan hızını nasıl ayarlayabilirim? Catalyst te tek kart varmış gibi görünüyor. Diğer kartın ayarını nasıl yapabilirim? Ya da yaptığım ayar otomatik olarak her iki kartıda mı etkiler? Yardımlarınızı bekliyorum.
arkada$lar fan hizi rehberdeki gibi sorunsuz ayarliyorum buna OK. ancak amd gpu clock tool ile oc yaptigimda fan eski haline donuyor. xml dosyalari icinde oc degerleri var fakat bunlar da 790/1100'u gecmiyor. karti iyice soguttugumda amd gpu clock tool ile 875/1190mhz'de sorunsuz cali$acak gibi duruyor. ama fan hizini ayarlayamiyorum istiyorum ki amd gpu clock tool ile overdrive limitlerinin ustunde (790+ / 1100+) oc yapayim ama fan hizim da yuksek olsun. var mi bunun bir yolu?
bu kartın default ayarlarda iken fan hızı devri ne oluyor? ve yine kendi ayarlarında oyuna girince GPU fanı yüzde kaçta çalışıyor,
oyundayken %45 yeterlimi?
vallahi başta arkadaş not yazmış aşağıdaki gibi
ÖNEMLİ NOT: Bu ayar fan hizini manual yapiyor ve bizim verdigimiz degere sabitliyor. Kesinlikle ama kesinlikle fan hizini %45 altina dusurup daha sonra unutup oyun falan oynamaya baslamayin, fan hizi otomatik yukselmeyecektir!
kartı biosuna yazarak istenilen sıcaklıklarda istenilen fan hızları ile otomatik ayarlamak mümkün
mevcut biosun yedeği alınarak radeon bios editor ile başlangıç derece ve fan hızını ayarlamak ve bunu bir ayrı bir dosya olarak kayıt edip bu dosyayı daha sonra atiwinflash ile kartın biosuna yazmak mümkün ben bu yöntem ile başlangıç değerini 40 dereceye set edip doğrusal olarak artacak şekilde derece/fan hızlarını set ettim. 55 idle, yükte 65-70 üzerine çıkmıyor.
siz gürültü/sıcaklık değerlerine göre istediğiniz sıcaklık / fan değerlerini set edebilirsiniz..
NOT : Bu işlem bios 'a yazdığından riskli olabilir. her türlü sorumluluk uygulayan kimseye aittir. sonra vay benim kartım yandı gitti demiyesiniz :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wellwell -- 14 Ağustos 2008; 18:11:10 >
Crysis oynarken fan default ayarlarda oyunda 87 derece oluyor, ama fanı %45 ayarlayıp crysis oynadığımda bazen 92 dereceye ulaşıyor, %65 denemedim çok sesli geliyor, sizde de öylemi?
birde crysisde bazen takılma (PC reset yemeden düzelmiyor) yapıyor, özellikle çok çatışmalı veya ardı ardına patlamalı sahnelerde donma yaşadım sizce nedendir?
arkadaslar; toplamayı düşündügüm yeni sisteme bir hd 4850 almak istiyordum.. hd 4850 toxic ürününü tavsiye eden arkadaslar oldu..sıcaklığın daha düşük oldugu soylendi.. ben ayar yapmaktansa kart için bir sogutucu almayı düşünmüştüm. toxic 10 usd daha pahalı sogutucuyla aynı kapıya çıkıyor..hakkında bilgisi olan var ise paylaşsın lütfen. teşekkürler..
Ya arkadaşlar aynen dediğiniz gibi yapıyorum ama oluşturduğum profile çift tıklayınca fan değişmiyor nerde hata yapıyorum :s
değeri 100 yaptığım halde fan hala 20 ile çalışıyo değişen bişe yok overdrive da açık kafayı yicem
manuel değil manuAl
Hay allah yaa çok saolasın nasıl farkedemedim şimdi oldu %100e çıkarınca 45dereceye felan geldi fakat default yaptığımda fan hızı normal hız ile %84 arası gidip geliyor bunun nedeni ne olabilir
edit: şimdi farkettim fan hızını takip etmek için açık bıraktığım gpuz den kaynaklanıyormuş, kapatınca normale dönüyor ilginç
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msw -- 20 Ağustos 2008; 14:44:14 >
|| Intel® Core™2 Quad Q9300 3375mhz - Sunbeam Core Contact Freezer || Sapphire ATI Radeon HD4870 RV770XT 512MB GDDR5 || ASUS P5Q IP45 Pro || Crucial 2gb Ballistix Tracer - Corsair 4gb Dominator DDR2 1066mhz PC2-8500 || WD CAVIAR BLACK 500GB SATA II HDD || Samsung 250gb Sata2 HDD || TAGAN 2 FORCE 800W PSU || Philips 190X7FB 19'' LCD || USR 9113 4 Port Wireless Modem || 250gb WD 2.5" Ex HDD || DELL Latitude D600 Notebook || Logitech Momo Racing Wheel + G9 Mouse || Nokia 3250 || SeriaL KilleR MSW || Vista x64 || Askerdeyim
arkadaşım çok teşekkür ederim gigabayt 4870 x2 aldim catalyst 8.8 yükledim bir baktım 82 derece boşta iken daha önceki sürümde boşta 70 derece filan gösterirdi hemen konuyu arayıp buldum dediklerini yaptım şu an %35 de sesiz ve sıcaklık boşta 60 derece çok teşekkürler
21 Ağustos 2008, 10:22:30
quote:
Orjinalden alıntı: leonist74
arkadaşım çok teşekkür ederim gigabayt 4870 x2 aldim catalyst 8.8 yükledim bir baktım 82 derece boşta iken daha önceki sürümde boşta 70 derece filan gösterirdi hemen konuyu arayıp buldum dediklerini yaptım şu an %35 de sesiz ve sıcaklık boşta 60 derece çok teşekkürler
boşta sıcaklık 60 derece,bence normal deil..fan hızını %45-50'ye getirmelisinz bence..
Arkadaşlar artık buna gerek kalmadı atı tray tools un yeni sürümüyle hd 4800 serisine destek geldi bu programla çok daha kolay bi şekilde hemde otomatik olarak(Kart ın sıcaklığına göre) fan hızını ayarlayabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAMASRA -- 23 Ağustos 2008; 12:51:15 >
Arkadaşlar artık buna gerek kalmadı atı tray tools un yeni sürümüyle hd 4800 serisine destek geldi bu programla çok daha kolay bi şekilde hemde otomatik olarak(Kart ın sıcaklığına göre) fan hızını ayarlayabilirsiniz.
Son versiyonu yükledim fakat çalışmadı. acaba vista x64 olduğu için mi sorun yapıyor.
|| Intel® Core™2 Quad Q9300 3375mhz - Sunbeam Core Contact Freezer || Sapphire ATI Radeon HD4870 RV770XT 512MB GDDR5 || ASUS P5Q IP45 Pro || Crucial 2gb Ballistix Tracer - Corsair 4gb Dominator DDR2 1066mhz PC2-8500 || WD CAVIAR BLACK 500GB SATA II HDD || Samsung 250gb Sata2 HDD || TAGAN 2 FORCE 800W PSU || Philips 190X7FB 19'' LCD || USR 9113 4 Port Wireless Modem || 250gb WD 2.5" Ex HDD || DELL Latitude D600 Notebook || Logitech Momo Racing Wheel + G9 Mouse || Nokia 3250 || SeriaL KilleR MSW || Vista x64 || Askerdeyim
Son versiyonu yükledim fakat çalışmadı. acaba vista x64 olduğu için mi sorun yapıyor.
Hocam ilginçtir bendede bu hata yı verdi anlamadım bi tüğrlü ama çalıştıranlar var sana vistada çalıştırabildiğim expert toolu öneriyorum daha basit atı tray tools tan expert tools için bana pm den ulaş sana yollayım linkini bulamadım şu an
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 27 Ağustos 2008; 7:51:26 >