Elinizdeki 8 adet bilgisayari ethernet uzerinden, HUB a baglamaniz gerekmektedir.Modeminizi de IP sharere baglamaniz gerekmektedir.
arkadslar bir yerde gordumde yaziyi..biraz acabilirmisiniz acaba???. bende 11 pc yi baglamak istiyorum diyelim ... nasil yapabilirim kurulumu? birde kablosuz internet kullanan net cafeler varmi??
minimum 16 portlu bir switch temin ediyorsun. Daha sonra her bilgisayardan bu switche kadar kablo cekiyorsun . istersen bir adet modemi de switch baglayip internete bagliyorsun, yok biz lan party yapcaz, cilginlar gibi sc kascaz, quake 3 oynicaz dersen o zaman tabii modeme de ihtiyac yok.
Burda bahsettigim tum baglantilar duz baglantilardir, hicbirinde cross olmasi gerekmiyor gunumuzdeki kabiliyetli cihazlar sayesinde :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimakkaya -- 30 Haziran 2008; 20:19:26 >
cok tesekkur ederim yani normal ehternet kartlari arasinda cross degilde duz olacak olemi pc den pcye cros diye bilişyordum da ??? birde modemi ipshareye baglamakla neyi kast etmiş olabili acaba bir ipe bi atiyoruz hubu yani ???modem ipsine gibi mi acaba?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eixs -- 1 Temmuz 2008; 20:26:53 >
PC den PC ye cross, ama burda bir adet switch alacaksin 16 portlu . duz olarak butun pc leri bu switche baglayacaksin. son olarak da modemi yine duz kablo ile bu switche bagladiginda tum makineler internete cikabilir .
peki ağda kurulumu nasil olcak??sadece ag baglantilarimdan birini ana makina sonrada digerleri bu bilgisayarin uerinden nete baglanir secenegimi secilecek ???ve bunu tek olrak anamakinada uygulamam mi gerek yok sa digerlerinede mi ayar yapmam gerek????? sadece gormesi için paylasim demiyorum
ya simdi hub a modemden ip vs. tanitilmiyor ama swihce tanitiliyor dogrumu acaba? eger oyleyse switce nasil tanitabilirim ipleri??? yoksa direk yine hub gibi kendi goruyormu herseyi....??
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eixs -- 2 Temmuz 2008; 19:02:25 >