kulandığın modem kablonet şeekesinden aldığı ip yi direk senin kullandığın pc ye veriyor ee doğal olarak tek bir ip adresini 2 bilgisayara veremiyor. bu yüzdende ikisylede aynı anda bağlanamazsın. bir router yada switch ile bu sunu düzelte bilirsin fakat diğer pc dede eternet bağlantısı olması gerekli
ckm sen nası yaptın direk ilk aldığında bağladın oldumu yoksa sende ikisde bağlıken mac adreslerini
sıfırlamanızı isiyorum dedin de öylemi oldu?Eğer öyleyse bende hemen yapayım...
Ek bir işlem yapımıyorsunuz aldıktan sonra turksat her modeme 2 ayrı ip verebiliyor örneğin ben iki bilgisayarın dışında üçüncü bir bilgisayar bağlayınca mac adreslerinde karışma oluyor bundan dolayıda bir bilgisayar bağlanabiliyor arıyorum turksatı iki bilgisayar bağlıyken sıfırlatıyorum sonra bağlanıyorlar.
Kablo modemi router özelliği olmadan 2 bilgisayara birbirinden bağımsız paylaştırmak için http://forum.donanimhaber.com/m_12277219/mpage_1/key_//tm.htm Pozitek Kablomodem> VIA 1.2 GHZli Mikrotik> P4 2.6 Radius Server> 8 Portlu 1 Ge Switch> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, Repeater mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)
makinanın biri ana makina olarak belirleyeceksin. Ana makinaya kablo modemin usb çıkışından bağlantı yap. Normal bir şekilde ip alsın. sonra Ana pc üzerindeki ethernet kartından diğer pc nin ethernet kartına ağ kablosu bağla. Bu donanımsal işlemlerden sonra Ana pc nin denetim masasından ağ bağlantılarına gir ve modemden pc ye gelen usb bağlantının olduğu Yerel ağ bağlantısı üzerine sağ tıkla ve özellikleri seç Gelişmişten "Diğer ağ kullanıcıları, bu bilgisayarın internet bağlantısı yoluyla bağlansın" seçeneğini seç.
bir dene bunu..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalaraz -- 5 Temmuz 2008; 20:27:14 >