Merhaba arkadaşlar. Ben 3 senelik Lig Tv kullanıcısıyım. Sansui uydu alıcımla, alıcı kartı kullanıyorum. 12 ay otomatik ödeme talimatı verip Ağustos 2007'ye kadar kullanmıştım. O zamana kadar 30 ytl olan ücret birden 45 ytl'ye çıkmıştı. Tatilde olduğumdan Ekim'de 2. fatura da fark ettim. Müşteri hizmetlerini aradım % 50 zam mı geldi diye sordum. Eğer yıllık üye olursanız 39 ytl kredi kartınızdan kesilecek dediler. Ben de madem ödedik 2 ay 45 ytl yi boşu boşuna diye kabul ettim.
Bize sormadan kredi kartından tahsil etmeye devam ettikleri aklımda olduğu için şimdiden arayıp süre bittiğinde kesilmesini istedim. Ekim 2008'de süreniz bitiyor , 3 ekim'de kesilecek dediler. Ben de niye ekim Ağustos olması lazım dedim. Bana ekim ayında aradığımı 1 yıllık sözleşmeyi kabul ettiğimi söylediler. Ben Ağustos'dan geçerli olmak üzere sözleşmeyi kabul ettim sandığımı söyledim. Bizim kayıtlarımız da böyle gözükmüyor dediler. 45 + 45 ytl 2 kez ödedim, üstelik bunu uzatıp uzatmamakk isteyip istemediğimi de sormadınız dedim. Sözleşmede böyle mi yazıyor dedim. "Biz bunun için müşterilerimizi aramıyoruz" dedi.
Ben bunun normal bir durum olduğunu düşünmüyorum. Bana sormadan kredi kartımdan para kesiyorlar. Bu hukuki olarak normal mi? İkincisi ben süreyi Ağustos-Ağustos annederken onlar Ekim-Ekim yapıyorlar. İyice sinirlenip şimdiden Ekim'de kesmek için not alınsın dedim. Bana 3-10 Ekim arası alıcı kartını teknik servise teslim etmeniz gerekiyor dediler. Bulgurlu'da imiş. "Bana zaten kartın benim olacağı söylenmişti. Çok fark etmez nasıl olsa işimi yaramayacak,gelip mi alacaklar " dedim. " Hayır siz teslim edeceksiniz dediler.
Şimdi size soruyorum, ben çok mu yanlış düşünüyorum yoksa Digiturk'ün yaptığı bir nevi dolandırıcılık mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m@ni@c67 -- 30 Haziran 2008; 18:42:45 >
Otomatik ödeme talimatı verip, bana sormadan paramı çekmişler demeniz ilginç. Uzun süreli kullanıcı olduğunuz için her sezon başında olan zamdan da haberinizin olması gerek. Yasal olarak sözleşmenin yapıldığı gün Ekim'de olduğu için senelik sözleşme Ekim'de biter, Ağustos'ta değil...
Sonuç olarak dava açsanızda "bence" bir sonuç elde edemezsiniz, her şey prosedüre uygun çünkü. Kendi çapınızda mağdursunuz belki ama malesef sizden kaynaklanıyor. Umarım tekrar aynı duruma düşmezsiniz...
Ama bekleyin, birazdan sadece digiturk kullanmadığı için size hak verecek "şakşak team" gelir...
Sen tanımazsın ama bu adam terstir. Tersi de pistir. Bulaşmaya değmez; senden zeki değildir. Lost izlemez, facebook hesabı bile yok modern zamanlarda bir delidir. Nargileden çektiği ilk(ve son) nefesten boğulur. Her yaştan alkolik felsefesini öğrenmiştir. Depremden, davul gürültüsünden dahi etkilenmez, uyur.. Ders çalışması gerektiğini bilir ama çalışmaz, ilgi göstermesi gerektiğini bilir ama göstermez; sorumsuzun biridir. Galeyana çabuk gelmez genelde durulur. Çılgın atsan dinmeni bekler, fırtınası sonradan gelir, ama gerekirse bir kaşık suda anafor çıkarır. Hiç uğraşma adam olsun diye, ben denedim olmuyor…
Otomatik ödeme talimatı verip, bana sormadan paramı çekmişler demeniz ilginç. Uzun süreli kullanıcı olduğunuz için her sezon başında olan zamdan da haberinizin olması gerek. Yasal olarak sözleşmenin yapıldığı gün Ekim'de olduğu için senelik sözleşme Ekim'de biter, Ağustos'ta değil...
Sonuç olarak dava açsanızda "bence" bir sonuç elde edemezsiniz, her şey prosedüre uygun çünkü. Kendi çapınızda mağdursunuz belki ama malesef sizden kaynaklanıyor. Umarım tekrar aynı duruma düşmezsiniz...
Ama bekleyin, birazdan sadece digiturk kullanmadığı için size hak verecek "şakşak team" gelir...
1 yıllık lig tv üyeliği alıp 12 ay 30 YTL ödedim. Sonrası için otomatik ödeme talimatı vermedim. Buna rağmen devam edip etmek istemediğimi sormadan ,kredi kartı bilgilerimi kullanıp ücret arttığı halde bana sormadan hala para çekmeye devam edilmesi normal midir?
İkincisi Ekim'de başlar Ekim'de biter ,normal prosedür demişsiniz ama bana o zaman müşteri hizmetleri tarafından böyle söylenmedi. Ayrıca forumda okudum bir çok arkadaş 12 aylık kullanımları biterken devam edip etmeyecekleri için aranmış. Bana aramıyoruz dediler ama forumdaki arkadaşlara göre kendileri aranmış.
Digiturk şu an modüllü üyelik vermiyor.
Hem bana modül kartı sizin olacak deyip hem de modüllü üyelik yapmadıkları halde niye kartı istiyorlar ve niye ben gidip teslim etmek zorundayım?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m@ni@c67 -- 30 Haziran 2008; 20:59:47 >
digitürkü eleştirenleri aldınız hepsini bir kefeye koyup "şakşak team" yakıştırması yaptınız. kaldı ki digiturk eleştirilmyecek bir şirket değil. zaten bu durumda sende digiturkun "şakşak şakşak team" ine dahilsin bu arada anladığım kadarı ile abonelik 3 ekimden sonra yapılmış sözleşme 3 eylülde biter. sözleşmede ,sözleşme bitiminden sonra abone herhangi bir bildirimde bulunmazsa sözleşme otomatik olarak uzar diye bir madde yoksa sen haklısın ve gerekirse aboneliğini iptal edeceğini söyle geri adım atarlar
quote:
Orjinalden alıntı: fuatturkrap
digitürkü eleştirenleri aldınız hepsini bir kefeye koyup "şakşak team" yakıştırması yaptınız. kaldı ki digiturk eleştirilmyecek bir şirket değil. zaten bu durumda sende digiturkun "şakşak şakşak team" ine dahilsin bu arada anladığım kadarı ile abonelik 3 ekimden sonra yapılmış sözleşme 3 eylülde biter. sözleşmede ,sözleşme bitiminden sonra abone herhangi bir bildirimde bulunmazsa sözleşme otomatik olarak uzar diye bir madde yoksa sen haklısın ve gerekirse aboneliğini iptal edeceğini söyle geri adım atarlar
quote:
Her şeyi telefonla hallediyorum. Bir şey imzaladığım falan yok. Telefonla sözleşme yapılmış mı oluyor?
Bir de doğru diyorsunuz süremin Eylül'de bitiyor olması lazım aslında...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m@ni@c67 -- 30 Haziran 2008; 20:58:10 >
ya dt gercekten bu işte cok uyanık. yanı üyelik bitiren aboneyi kaz gibi yolmakta üstlerinde yok. bizde dt'yi iptal ettircektik subat 10 gibi başvurduk , bize 3 martta kapanacak dediler. 3 martta gelin parayi ödeyin bitirin dediler, sonra yayını kestiler aynı gün. 3 mart oldu bize (daha dogrusu biz salakmişiz gibi) şöyle dediler siz sadece üyeliginizi durdutmuşsunuz , iptalini belirtmemişiz dediler sonra uzuyan giden telefonlar hersey boşa cikti. 1 ay sonra iptal oldugunu acikladir. tabii yayın yok fatra geliyor işe bakın. neyse 3 nisanda kutuyu teslim ettik kurtulduk buda bizim başımızdan gecen ilginc bi tecrubeydi
iptal talebi verilmeyen aboneliklerde sozlesme uzatmasi digiturk un tasarrufundadir ... bunu o okumaya usendigimiz sozlesmelerin uzerinde gorebilirsiniz
hatta yillik ve pesin odenen abonelikler var , bi kerede 600-700 lira verip yillik indirimli abonelikler...
onlarla da ilgili boyle yenileme sikintilari duymustum bir ara ... neticede bir sonraki "ayin 3 u"nden once arayip iptal talebi vermeniz gerekiyor ,ama iptal talebi verdiginiz anda degil ,hakkiniz bittigi gun yayinlar kapaniyor ,bu sistem normal cunku faturalar fix bir tarihte kesiliyor ..
zam konusunda bir sey diyemem ,30 ile baslamis olabilirsiniz , 45 e yukselttik diye aranmanizi beklemeyin..
modul sizin oluyor olmuyor konusu da uyelige basladiginiz zamanki sartlar neydi bilemedigim icin cvp layamayacagim bir konu..
bir tek beni rahatsiz eden ,parasal bir onemi olmasa da ,modulu teslim etmeniz lazim konusu .. bunu da sozlesme ve sartnamelerden incelemenizi oneririm .. "gelin alin o zaman ugrastirmayin beni" deme hakkin varsa mutlaka kullan ... cunku digiturk u iptal ettirdigimizde gelip receiver lari bize teslim edin demiyorlar , modul icin durum nedir bilemiyorum yaniltmak istemem ama en sinir bozucu olan o talepleri...
Benim hem salonda hemde yatakodasinda digitiurk vardi. gecen ay digi+ a gectim ve gecis yaparken ayni zamanda yatak odasindaki digiturku iptal edip yerine standart uydu koydum. iptal etmek istedigimde arayip isterseniz 2 ay ucretsiz olarak izleyin iptal etmeyin falan dediler ama ben yinede kabul etmedim cunku zaten cok cok nadiren izliyorum. aylik 9,9 bile cok geliyordu. dt+ kurulumu 1 haziranda yapildi. benim diger receiveri kurulum yapan servise vermek istedim. adamlar almamak icin direttiler adeta, sebebide resmi olarak yayinlar 3 haziranda kapanacagindan daha erken alma yetkileri yokmus. Herneyse, cok onemsemedim ben, nasilsa haftaya gelip alirlar dedim. Bir hafta sonra gelen giden olmayinca tekrar digiturku aradim. Bana "receiveri karti kumandayi en yakin servise benim goturup teslim edildi belgesini almam gerektigini, bunun icinde 2 gun daha vaktimin oldugunu" soylediler. Bana iptal ettirdigimde bunu soylememislerdi. Ve ben aramasam haberim olmayacakti boyle biseyden. Bende calistigim icin bunun mumkun olmadigini soyleyip, gelip almalari gerektigini soyledim. Bana servislerin cok yogun oldugunu ve bu sure icinde gelemeyeceklerini soylesede israr ettim ve kayit aldirdim. Fakat buna ragmen bugun 1 temmuz ve hala receiveri gelip almadilar. Bakalim buradan da kendilerine bir pay cikarip, fatura cikaracaklar mi bana...
diye bi ifade kullandım. Onun dışında sorun yaşayanlar, kullanıcıları tabiki eleştirir, şikayetini yapar. Buna benim karışma gibi bi hakkım yok. Bende sadece kullanıcıyım, DT'den para kazanmıyorum. Ama çamur at izi kalsın tarzı yaklaşımlarla hiçbir şey elde edilmez. Benim kastım olan arkadaşlar zaten bir şey söylememiş, bu da mesajım etkili olmuş demektir...
@m@ni@c67 pm attım
Sen tanımazsın ama bu adam terstir. Tersi de pistir. Bulaşmaya değmez; senden zeki değildir. Lost izlemez, facebook hesabı bile yok modern zamanlarda bir delidir. Nargileden çektiği ilk(ve son) nefesten boğulur. Her yaştan alkolik felsefesini öğrenmiştir. Depremden, davul gürültüsünden dahi etkilenmez, uyur.. Ders çalışması gerektiğini bilir ama çalışmaz, ilgi göstermesi gerektiğini bilir ama göstermez; sorumsuzun biridir. Galeyana çabuk gelmez genelde durulur. Çılgın atsan dinmeni bekler, fırtınası sonradan gelir, ama gerekirse bir kaşık suda anafor çıkarır. Hiç uğraşma adam olsun diye, ben denedim olmuyor…
Arkadaşım sen tüm eleştirecekleri kafadan mahkum etmişsin. Asıl sorun olanlar onca eksikleri,yanlışları olan digitürk lehine herşey çok güzel diye şakşakçılık yapanlardır.
quote:
Arkadaşlar ilk yazdığım mesajı incelerseniz;
"sadece digiturk kullanmadığı için"
diye bi ifade kullandım. Onun dışında sorun yaşayanlar, kullanıcıları tabiki eleştirir, şikayetini yapar. Buna benim karışma gibi bi hakkım yok. Bende sadece kullanıcıyım, DT'den para kazanmıyorum. Ama çamur at izi kalsın tarzı yaklaşımlarla hiçbir şey elde edilmez. Benim kastım olan arkadaşlar zaten bir şey söylememiş, bu da mesajım etkili olmuş demektir...
Yazdıklarımın anlaşıldığını sanmıyordum, son mesajdan sonra emin oldum...
Bir tane "digiturk süper, her şeyi düzgün" diye cümlem mi var benim? Herkes nereye çekmek isterse oraya çekiyor...
Tamam...
Sen niye alınıyorsun ki?bu forumlarda belki gözüne çarpmamıştır,ne laflar edenler var bilsen.Forumlarda eleştri olur.Ama övgü; öyle işini yarım yamalak yapan ,müşteriyi kaz gören,vermediği hizmetin bedelini halen(PLUS için 6aydır geçerlidir)sıkılmadan alan kurumların hakkı değildir.
quote:
Yazdıklarımın anlaşıldığını sanmıyordum, son mesajdan sonra emin oldum...
Bir tane "digiturk süper, her şeyi düzgün" diye cümlem mi var benim? Herkes nereye çekmek isterse oraya çekiyor...