ASUS''tan Dünyanın En İnce 22" Geniş Ekran LCD Monitörü
Yeni ASUS LS221H LCD Monitör, Mükemmel Görüntü Kalitesinin Yanında, Zarif Görünümüyle de Göz Zevkinizi Doruğa Ulaştırıyor
ASUS; kalite ve performansı bir araya getiren; dünyanın en ince 22" geniş ekran LCD monitörü LS221H modelini duyurdu. Bu ultra-ince 22" geniş ekran (widescreen) LCD monitör, deri dış kaplaması, üstün görüntü kalitesi ve çizilmeye karşı son derece dayanıklı cam paneliyle zarafet, estetik ve kaliteyi bir araya getiriyor.
İnce İşçilik, Elmas Kesimi Cam
Sadece 45 mm''lik LS221H o kadar ince ve zarif bir monitör ki bir görüntüleme cihazından çok dekoratif bir ev eşyası gibi duruyor. Monitörün üst yarısı elmas kesimi camdan yapılmış olduğu için son derece pürüzsüz ve düzgün hatlara sahipken, alt kısmı dijital dünyayla lüks yaşamı tanıştıran gerçek deriyle kaplı. LS221H''nin elmas kesimi camdan yapılmış 9H sertlik değerine sahip pürüzsüz yüzeyi çizilmeye ve kirlenmeye karşı oldukça dayanıklı. Yansıtıcı özelliği hayli azaltılmış olan camın ışığı geçirme oranı ise %96. Böylece kullanıcılar ekrana baktıklarında kendilerini değil, ekrandaki görüntüleri net biçimde izleyebiliyorlar. Sert ve yumuşak malzemenin bu ilginç birleşimi ile LS221H son derece lüks bir görünüme sahip oluyor. Ek olarak Light-in-Motion II adlı LED arka aydınlatma (backlighting) teknolojisi, görüntü parlaklığını üst seviyelere taşıyor. Ayrıca günümüzün olmazsa olmaz arayüzlerinden olan HDMI girişi, kablo karmaşasına son verip HD eğlence dünyasının nimetlerinden faydalanmanıza olanak tanıyor.
Parlak ve Canlı Görüntüler
LS221H LCD Monitör, ASUS Smart Contrast Ratio (ASCR) 4000:1 kontrast oranı ve sadece 2 milisaniyelik tepki süresiyle görüntü kalitesinde de rakip tanımıyor. Ayrıca ''Aspect Control" fonksiyonuyla görüntüleme modları Full veya 4:3 olarak belirlenebiliyor. Bu özellik, sınırlı görüntüleme modu ve çözünürlük seçeneği olan oyunlar için mükemmel bir çözüm sunuyor. ASUS Splendid Görüntü Geliştirme Teknolojisi ise görsel kaliteyi iyileştirmek için görüntüleri en ince ayrıntısına kadar düzelterek, kalıcı değişiklikler yapıyor. Böylece daha derin renkler, daha keskin kontrast ve daha parlak görüntüler elde ediliyor. Beş video preset modu, üç ten rengi tonu ve beş renk sıcaklığı seçeneğiyle kullanıcılar LS221H''yi kişisel tercihlerine göre ayarlayabiliyorlar.
2 ms lik tepki süresi artık bi çok lcd de var sadece bu model için geçerli bişey değil ve bence 4000:1 kontrast oranı okadar iyi gelmedi kaçtane 8000:1 gördüm piyasada ben , splendid olayı da benim ekran kartındaki gibiyse aman kalsın ..
Bence özellikler iyi. 2ms altına inebilen monitörlerin sayısı çok az ve çok pahalı. 4000:1 kontrast, statik kontrast imiş. Piyasada ki monitörler statik kontrast değerlerinden farklı olarak tam olarak bilemediğim başka bir kontrast değeri veriyor ki 20000:1 oranlardan bile bahsedenler var. Görüntü kalitesi tabiki parlak ekranlarda aynı ürünün mat ekranına göre daha nettir. Ve parlak ekran olması çok iyi. Parlak ekranların dezavantajları kolay çizilmesi ve yansıma. Asus ikisini de hallettiğini söylüyor. Bence iyi monitör. Gelmesini bekliyorum almak için. [belki de beğendiğim için ürüne objektif bakamıyorum, onun için bu kadar beğendim ürünü :) ]