pc açılırken ana kart dan 1 uzun 2 kısa bip sesi gelior araştırdım ekran kartı sorunuymuş bip sesi gelince açılmıyor pc sonra kapatıyorum tekrar açıyorum açılıyor pc anakart foxconna78ax-k ne dir bu sorun acaba sorun ekran kartının güç kablosundan olabilir mi Bu kablo aynısı değiL bunun renk siz i anlam veremiyorum nedir bu hata bazen de açılır ken overlocked error falan yazıyor açılmıyor aynı ses geldikden sonra yalvarırım yardım edin çok önemli benim için lütfen
güç girişini takmadım aynı ses geldi ekran gelmedi daha sonra 6 pinli güç dönüştürücü kablosunu kurcalarken pinlerden birinin çıktığını fark ettim pini geri taktım ses kesindi anlamadığım nokta pin takılı değilken bilgisayarı 2. açışımda açılıyordu ve tüm oyunlarda çok rahattı ayrıca arada sırada gelen overlocked error hatasını da anlamış değilim overlock yok pc de . . .
güç girişini takmadım aynı ses geldi ekran gelmedi daha sonra 6 pinli güç dönüştürücü kablosunu kurcalarken pinlerden birinin çıktığını fark ettim pini geri taktım ses kesindi anlamadığım nokta pin takılı değilken bilgisayarı 2. açışımda açılıyordu ve tüm oyunlarda çok rahattı ayrıca arada sırada gelen overlocked error hatasını da anlamış değilim overlock yok pc de . . .
bence sen yeni bir 6 pin güç girişi temin et. o kablodaki pin tekrar arasıra temas etmezse sürekli sorunlar yaşarsın.
ekran kartının 6 pinlik güç yuvasına psu dan direk olarak pci-ex cıkısından verin yani molex dönüştürücü kullanmayın.eğer bios bip sesleri dewam ederse ekran kartını cıkarıp pc yi calıstırın eger kesilirse ekran kartını baska bir pc de dene ama zaten o tür bi durumda kart arızalıdır eger sesler dewam ederse bios pilini 5-10 sn arasında cıkartıp tekrar takın.bi de öyle deneyin
\\\ Asus P5K-E WİFİ/AP Edition _ Intel Core 2 Quad Q6600 2.4 GHz _ Kingston Hyper-X 2x1024 DDR2 800 MHz _ MSI 8800GTS OC Edition _ 320 GB WD S-ATA II _ Asus TA-250 _ Enermax Infınıtı 720W PSU _ Samsung LightScribe Multi DVD 12x DVD-RW ///
power de pci ex çıkışı olmadığı için dönüştürücü kullanmak zorundayım bende var sanıyordum hayal kırıklığına uğradım açıkcası bios pilini çıkardığımda ne deyişecek yani biosun arızalı olma durumu söz konusu olabilir mi ankarada gezmediğim yer kalmadı son çare olarak bilgisayarı topladığım yerden temin ettim bidaha vereceklerini sanmıyorum kötü bi başlangıç yaptık doğrusunu söylemek gerekirse temin edebileceğim bir yer var mı herkezden aldığım cevap fazla gitmediği için kimse kolay kolay getirmez' oluyor