Kartuş doldurmayla ilgili birkaç firmanın forumda aktif olarak yer aldığını ve bunu biz son tüketiciye sattıklarını gördüm. Arkadaşlar bu doldurma işlemini evde nasıl yapıyorsunuz bununla ilgili olarak resimli anlatan bir konu var mi aradim ama bulamadim yardimci olabilirseniz sevinirim.
Aslında evde kartuş doldurmak kadar kolay birşey yoktur. Fakat kartuş dolduran firmalar yıllardır müşteri kaybetmemek ve daha çok para almak amaçlı bu işi çok zor birşeymiş gibi gösterirler. Bunu yaparken de bize doldurtun, siz dolduramazsınız YAZICIYI BOZARSINIZ gibi şeyler söylemekten de çekinmezler (Yanlış anlaşılmasın işini çok iyi yapanlar da var ama çoğunluk söylediğim türde). Üstüne orta kalitede mürekkep kullanıp siyah için 5 renkli için 6-7 YTL alırlar. Kartuşunuza koyduları (genel kartuş boyunu göz önüne alarak söylüyorum) 20ml dir. Forumda satış yapanlardan veya birçok yerden bu mürekkeplerden bulabilirsiniz. En kaliteli mürekkebi de kullansanız litresi 50YTL (ki genelde daha ucuz) civarında olur. 1000/20=50. Bu mürekkeple kartuşunuzu 50 kere doldurursunuz. Ve dolum başı 1 ytl ye gelir. Şırıngaya mürekkep çekip onu boşaltma yeteneği olan herkes kartuş doldurabilir.. Paranızı artık bu "SÜPER" kartuş doldurduğunu iddaa eden yerlere kaptırmayın siz de kendiniz evinizde doldurun...